Uroš Đurđević
Profimedia
Uroš Đurđević

Profimedia

Uroš Đurđević, Foto: Profimedia

Trener pogođen s tribina, odložena utakmica, bes navijača i sukob s policijom... Uroš Đurđević je neočekivano postao bogatiji za iskustvo stečeno uoči neodigranog derbija grčkog prvenstva PAOK-Olimpijakos.

Haos na stadionu "Tumba" nije, međutim, uplašio našeg fudbalera, koji je na klupi gostujućeg tima čekao da počne meč od kojeg se očekivalo da najavi rasplet šampionske trke (razlika između dva kluba šest bodova u korist PAOK-a). U razgovoru za "Alo!", napadač Olimpijakosa tvrdi da ni njegovi saigrači nisu osetili strah, iako solunska publika po običaju nije prijateljski nastrojena prema Atinjanima, a u šta se ovog puta uverio trener gostiju Oskar Garsija (pogođen rolnom tvrdog papira u predelu usta).

Oskar Garsija, neredi u Solunu

Profimedia

Oskar Garsija, neredi u Solunu, Foto: Profimedia

- Ne, nijednog trenutka nije bilo straha među nama. Štaviše, bili smo spremni da igramo, da je sudija tako odlučio. Atmosfera na stadionu je bila super dok naš trener nije pogođen s tribina - priča Đurđević.

Garsija je juče otpušten iz solunske bolnice, kad ga očekujete na treningu?

- Ubrzo.

Da li si pričao na stadionu s Aleksandrom Prijovićem, golgeterom Solunjana?

Garsija povređen rolnom papira za fiskalne račune

Trener Olimpijakosa Oskar Garsija u ponedeljak je napustio privatnu bolnicu u Solunu, iz koje je otpušten s dijagnozom da je "pretrpeo edem gornje usne sa površinskom povredom arterije sluzokože".

Uz to, u lekarskom izveštaju se navodi da je "osećao bolove u vilici i vratu" i da je "imao vrtoglavicu i mučninu".

Španac je pogođen rolnom papira za fiskalne račune od navijača PAOK-a koji je iste večeri priveden i juče je izveden pred istražnog sudiju. U pitanju je 27-godišnjak koji je kao maloletnik triput bio hapšen zbog nasilja na sportskom dogašaju.

 - Samo smo se videli pre utakmice i pozdravili.

Kome više odgovara odlaganje derbija?

- Verovatno nama. PAOK nikad nije bio bliži osvajanju titule, ovo će crno-bele sigurno da poremeti.

Grčki mediji navode da će Savez verovatno da registruje meč 3:0 za Olimpijakos...

- To će se odlučiti u narednih nekoliko dana. Mi smo fokusirani na Panatinaikos, kojeg dočekujemo u narednom kolu. Najvažnije je da smo još u trci za titulom. Imamo dobru ekipu, sposobnu da odbrani tron. Istina, konkurencija nikad nije bila jača. Pored tri vodeća i Panatinaikosa, tu su i Atromitos, Panionios... Odigraće se još mnogo derbija do kraja. Ipak, Olimpijakos niko ne sme da otpisuje.

U poslednje vreme ne igraš mnogo, šta je razlog?

- Trener mnogo rotira u sastavljanju tima, a pritom, a moj direktan konkurent Ansarifard je trenutno prvi strelac lige. Nije mi prijatno na klupi, ali moj profesionalizam ne dolazi u pitanje. Radim, čekam šansu i nadam se da ću iskoristiti svaki dobijeni minut.

Kao bivši kapiten mlade reprezentacije, nadaš li se pozivu u A tim uoči Mondijala?

- U fudbalu je sve moguće, videćemo... Trenutno imamo mnogo napadača u formi, Prijovića, Mitrovića, mladog Jovića... Ako i ne budem u planu selektora Krstajića, nastaviću da igram najbolje što umem. Ako poziv stigne, biću spreman da se stavim na raspolaganje - poručuje Đurđević iz Atine za "Alo!".

U Olimpijakosu očekuju službenu pobedu, iz PAOK-a najavljuju tužbu protiv crveno-belih da su namerno izbegli odigravanje derbija. Grčki fudbal...

"Španac nelegalno na terenu"

List naklonjen PAOK-u otkriva da je trener crveno-belih mogao da vodi ekipu posle pregleda u bolnici. U izveštaju lekara do kojeg je došao piše da "povreda usne ne sprečava Garsiju da obavlja dužnost". Drugim rečima, Španac je mogao da se vrati na "Tumbu", a to bi značilo da bi se derbi odigrao. Takođe, isti list tvrdi da Garsija uopšte nije bio naveden u protokolu meča, pa samim tim nije bio legalno na terenu. Ipak, sudija Aretopulos je u izveštaju naveo da je Garsija menjao Kontisa i tako ga proizveo u zvanično lice.