Železnička stanica u Beogradu
Tanjug/Tanja Valič 30-01-18
Železnička stanica u Beogradu

Tanjug/Tanja Valič 30-01-18

Železnička stanica u Beogradu, Foto: Tanjug/Tanja Valič

To znači da se od 1. jula ukida železničko službeno mesto Beograd Glavna stanica i u potpunosti obustavlja železnički saobraćaj na području Savskog amfiteatra.

Radovi na izmeštanju infrastrukturnih železničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog, navodi se u saopštenju "Infrastrukture železnice Srbije".

U skladu sa tim, železničke kompanije "Srbija Voz" i „Infrastruktura železnica Srbije" uvode novu organizaciju putničkog železničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od 16. juna polaziće iz železničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u železničku stanicu Topčider. To znači da će od 16. juna iz železničke stanice Topčider polaziti međunarodni dnevni voz za Bar u 09.21 sati, kao i večernji voz u 21.21 sati.

Međunarodni voz na relaciji Subotica - Bar - Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz železničke stanice Subotica u 16.45 sati preko Beograd Centra i obratno.

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do železničke stanice Beograd Centar, koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smeru. Reč je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.

Za vozove u unutrašnjem putničkom železničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne železničke stanice Beograd, od 1. jula godine polazna i dolazna stanica biće Beograd Centar u Prokopu.

Komentari (2)

nezadovoljan

16.06.2018 09:13

zasto sam isao u skolu da mi ovi govore sta je ispravnooo

Цицка

16.06.2018 09:15

Sve treba lepo objasniti gde je stanica na Topcideru kako se dolazi kojim prevozom , nacrtati ako treba , dati borejeve telefona, na koje se neko nekada i javi, za sva obavestenja o zeleznickom saobracaju , putnici su priroitet nije Beograd na vodi na prvom mestu .