Si Đinping
Tanjug
Si Đinping

Tanjug

Si Đinping, Foto: Tanjug

Tokom tih dana u Srbiji će mere bezbednosti biti podignute na najviši mogući nivo, što znači da ćemo ponovo videti snajperiste na krovovima, blokirane ulice i zavarene šahtove. Ipak, kako “Alo!” saznaje, članovi sekte Faulun Gong planiraju da izazovu incidente u gradu tokom posete prvog čoveka Kine!

Prema saznanjima našeg lista, srpske bezbednosne službe zajedno sa kineskim agentima, koji su u Srbiji već sedam dana, ništa ne prepuštaju slučaju, a u danima kada Si Đinping bude u Beogradu bezbednost će biti podignuta na crveni nivo, jer pripadnici sekte Faulun Gong planiraju da izazovu nerede prilikom prolaska lidera Kine ulicama glavnog grada.

- Hiljade pristalica ove sekte iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske i Mađarske dolaze u Srbiju, smeštaju se u hostelima ili po privatnim aranžmanima, a onda preko svoje veze dogovaraju okupljanja, a najavljuju proteste širom grada. Policija za sada prati sve i drži pod kontrolom - kaže izvor “Alo!” dobro obavešten o detaljima posete i dodaje da je cela priča ove organizacije antikineska, a da se odvija pod zavesom borbe za ljudska prava zbog čega ih podržava NVO sektor i Zapad, a pokret je nastao posle propasti demonstracija na Tjenanmenu. U Srbiji ima najviše desetak pristalica ove sekte i oni su okupljeni oko organizacije čiji je navodni cilj negovanje kinesko-srpskog prijateljstva.

Da ništa nije prepušteno slučaju dokazuje i činjenica da je policija već podelila uputstva građanima koji žive u zgradama i čiji prozori gledaju na autoput da od 9 do 15 časova, sva tri dana posete kineskog šefa države, moraju da spuste roletne i navuku zavese, kao i da u tom periodu nikako ne izlaze na svoje terase.

- Posebno je više puta proverena trasa kojom će prošetati Đinping i Tomislav Nikolić, a kao što je to bio slučaj kada su u Beograd dolazili Angela Merkel, Džozef Bajden ili princ Čarls biće zavarivani šahtovi, na najvišim mestima biće postavljeni i snajperisti, dok će grad nadletati helikopteri policije - kaže naš izvor.

Dragan Bogosavac, načelnik Uprave saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd, kaže da će od 17. do 19. juna, zbog posete Si Đinpinga pojedine ulice povremeno biti zatvorene za saobraćaj.

- Mere obezbeđenja će biti preduzete po prvom stepenu, što znači da će povremeno biti obustavljen saobraćaj na trasi kretanja eskortne kolone. Takođe, u toj zoni i neposrednoj bezbednosnoj zoni uz trasu kretanja biće zabranjeno i kretanje pešaka - kazao je načelnik Bogosavac i apelovao na sugrađane da postupaju striktno po instrukcijama. 

Tomislav Nikolić

Dalibor Danilović

Tomislav Nikolić, Foto: Dalibor Danilović

 

Toma: Srbija će procvetati kada dođe drug Si!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić tvrdi da će Srbija procvetati posle posete Si Đinpinga. - To je kao kada posle duge zime dođe proleće. Sve će da procveta posle ove posete druga Si Đinpinga, jer dobro znamo da ono što dogovaramo s njim više niko ne može da spreči - kaže on.

Komentari (6)

Dr Miggyy

17.06.2016 07:53

Veliki optimista Predsednik Srbije Tomislav Nikolić tvrdi da će Srbija procvetati posle posete Si Đinpinga. Iz njegova usta u božji uši? Bolje bi bilo da bude kulturniji i umereniji u svojim izjavama. Gospodin Si Đinping je doctor nauka, nije dokazano da poseduje plagijat i da je po vokaciji filozof. Takođe, ne bi bilo dobro da gosta vodi na Moravu da, po proročanstvu Tarabića, piju vodu.

procvetao

17.06.2016 12:13

@Dr Miggyy - Samo ne dajte Nikoliću da govori!

JA NA PRIMER NISAM NIKAKAV PRIMER

17.06.2016 10:45

Ma ima da pevamo koliko će da nam krena..ima da radimo kao Azijati,da nam plate budu kao u Kini,cene kao u Evropi a mi Srbi..jedemo više i od Evropljana.Pre neki dan čujem da u KIni sve manje jedu pse i mačke zato što počeli da im se svidjaju kao ljubimci,kod nas će da bude obrnuti proces pa neće da nam trebaju azili za životinje.

sole

17.06.2016 13:49

e moj predsednice.kao sto nam je procvetalo zadnje 4 godine.kako te nije sramota da to izjavis.videsmo,gledasmo,gledamo,gledacemo i samo sanjati.

goran

17.06.2016 14:39

Juce su ameri i EU organizovali proteste u aferi fantomki u Savamali, a sad ce to,kako vidimo,preuzeti sekta Falun Gong. Sto je dozvoljeno tim sektasima da udju u Srbiju? Sta rade bezbedonosne strukture,osim sto arce pare gladnog naroda?

Gubernator Klatimir Smutin

17.06.2016 19:21

Mislim da je drug Toma izuzetno neodgovoran predsednik zemlje SrbijeZnao je da će SVE PROCVETATI kada dođe drug Si a nije ga pozvao da dođe ranije,mnogo,mnogo ranije ?! Hvala mu na informaciji da proleće dolazi posle duge zime !