Milan Beko
Oliver Bunić
Milan Beko

Oliver Bunić

Milan Beko, Foto: Oliver Bunić

Beko je trebalo da u svojstvu oštećenog da iskaz tužilaštvu koje je privremeno izmešteno iz Palate pravde u zgradu pravosudnih organa u Katanićevoj, a svoj izostanak opravdao je službenim putem.

U tužilaštvo je međutim iz pritvora Okružnog zatvora priveden i Zdravković, jer želi da prisustvovuje ispitivanju Beka i drugih svedoka radi prepoznavanja.

Zdravković je priveden pod jakim policijskim obezbeđenjem, a tokom njegovog dovoženja okolni saobraćaj bio je privremeno zaustavljen.

Beko treba da po treći put daje iskaz povodom napada na njega u svojstvu oštećenog, pošto je ranije svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.

Za danas su zakazana i saslušanja još dva svedoka, a to su Bekovi vozači Dragan Dragaš i Boban Mančić.
Zdravković, koji je uhapšen u julu, prošle sedmice je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka.

Nakon hapšenja, on nije želeo da iznosi odbranu jer je bio ranjen u jednom obračunu i trpeo je bolove.
Na teret mu se stavlja krivično delo "teško ubistvo u pokušaju" i nalazi se u pritvoru.

Zdravković se naredbom o sprovođenju istrage tereti da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju kuće u kojoj živi biznismen.

On je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana".

U Bekovom slučaju uhapšen je sredinom jula na osnovu DNK, jer je desetak dana ranije u Beogradu upucan u ruku i hospitalizovan.

Upoređivanjem ranije nađenih tragova u vezi sa Bekovim slučajem i njegovog DNK zaključeno je da je reč o istoj osobi.

Viši sud u Beogradu je u junu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan se dovodi u vezu sa ovim delom mada još nije pod zvaničnom istragom.

Komentari (1)

momazver

22.09.2016 06:57

Sve mi se,sve više i više čini.....da ponuda još važi!