Sara sa sinom spasiocem
Screenshot Facebook

 

Ona je prethodno nekoliko puta bila na skeniranju dojke i svaki put su joj govorili da je u pitanju benigna cista.

Sara (26) je ispričala da je Tedi, koji sad ima godinu dana, vrištao i odbijao kad god bi pokušala da ga nahrani iz desne dojke.

Zabrinuta njegovim odbijanjem, otišla je kod doktora koji ju je uputio u bolnicu na skeniranje i biopsiju, piše 24sata.

Dve nedelje kasnije dobila je rezultate koji su pokazali da ima drugi nivo trostruko negativnog raka dojke.

Sara sada prima hemoterapiju, a planira dvostruku mastektomiju s rekonstrukcijom grudi.

- Tedi je moj heroj - da nije bilo njega nikad ne bih ni posumnjala da imam rak. Moj doktor je rekao da dojenje pomaže da se uspostavi duboka veza između majke i deteta, a u mom slučaju dojenje je učinilo mnogo više od toga - spasilo mi je život - ispričala je Sara.

- Tedi je očigledno primetio da mleko iz moje desne i leve dojke nije isto, da mleko iz desne ima drugačiji miris i ukus. Moj doktor je rekao da je to prvi put da je čuo za tako nešto i bio je šokiran. Rekao mi je da imam mnogo sreće što sam odlučila da dojim, inače je pitanje kad bi se otkrila moja bolest - priča Sara.

Ona je prvi put primetila kvržicu na dojci u julu 2013. godine, ali kad je otišla na pregled rečeno joj je da ima cistu i da nema zbog čega da brine.

Cista se povećavala, ona je još pet puta išla na kontrole, ali bi odgovor lekara uvek bio isti - nije maligni tumor...

Komentari (2)

ana

17.03.2017 17:43

Potpuno tacno.Isti sam problem i ja imala i moje dete nije htelo da sisa lekari su me ubedjivali da je mastitis i rak se nakon pogresne dijagnoze prosirio pustio je metastaze.Podnela sam tuzbu protiv lekara i dobila da platim spor preko 80000 dinara Blic je pisao o tome.

Majira

17.03.2017 21:08

@ana - Čekaj!!! Nisi valjda platila??!!