Jelena Paunović
Alo!

Nije smela da progovori iz straha za svoj život, jer nije imala gde da ode, a da je on ne pronađe. Sada je u bolnici, a on u ćeliji. Akobogda da joj se povrede što pre zacele, a on da shvati šta je imao i da se do kraja života kaje što je bio životinja prema nekome ko je prema njemu bio čovek.

Nažalost, ona nije jedina žena u Srbiji koja trpi nasilje. Svaka treća žena je žrtva obesnog muža, da li psihičke ili fizičke torture. Reklo bi se da je srećna ona koja sačuva glavu. Samo od početka godine u Srbiji je ubijeno 20 žena. Platile su glavom jer je njihov izabranik to želeo zbog ljubomore ili zbog čiste obesti. Samo rigorozne kazne mogu sprečiti jednog nasilnika da ponovi to krivično delo i uplašiti svakoga ko bi pomislio da uradi tako nešto.

Muškarcu je dato da bude fizički jači od žene, ali ne i da nekome oduzima život. Šta u jednom muškarcu budi zver da bije nekog slabijeg od sebe? Nekoga ko mu je izrodio decu, neko ko mu je peglao, prao i spremao po kući. Nije mi jasno, a verovatno neće ni biti. Povod za većinu zločina nad ženama je ljubomora.

Jedan divan muškarac Duško Radović davno je rekao: „Budite ljubomorni, ne jedno na drugo, već na svoj brak. Čuvajte ga i branite od svih iskušenja, smatrajte ga dragocenim za svoju sudbinu i sreću.” Trebali bi smo se stalno podsećati na ove mudre reči.