Bori se kao  lav: Bata  Živojinović
Emil Čonkić
Bori se kao  lav: Bata  Živojinović

Emil Čonkić

Bori se kao lav: Bata Živojinović, Foto: Emil Čonkić

Kako „Alo!“ saznaje, Bata je pre nekoliko dana prebačen iz Bolnice „Sveti Sava“ u KBC „Dedinje“, gde je u petak izvršena operacija.
Kako saznajemo, doktorski konzilijum je bio jedinstven u odluci da glumcu treba amputirati bolesni deo noge, ali je konačnu odluku morala da donese porodica.

- Tačno je da je Bata prebačen u Institut „Dedinje” zbog uznapredovale gangrene, za koju mi nemamo sredstva da je saniramo. Znamo da je operacija noge bila u planu i do sada je verovatno izvršena, ali ne znamo i u kom obliku. Bata je u svakom slučaju u sigurnim rukama - kaže naš izvor iz Bolnice „Sveti Sava“.

Nažalost, naše informacije potvrdili su i u KBC „Dedinje“ uz ne tako dobre vesti o Živojinovićevom zdravstvenom stanju.
- Bata je operisan u petak i noga mu je amputirana iznad kolena. Trenutno se nalazi u šok-sobi, gde je na aparatima za disanje. Još uvek je rano da bi mogli da imamo bilo kakve prognoze u vezi sa njegovim stanjem - kaže naš izvor iz ustanove u kojoj se Bata trenutno bori za život.

Kako bi saznali da li je videla glumca nakon operacije, pozvali smo Batinu suprugu Lulu, ali nam se na mobilni telefon javila glumčeva ćerka Jelena.

- Tačno je da tata sada leži na Dedinju, operacija je završena. Njegovo stanje je bilo delikatno, ali je za sada stabilno. To je sve što i mi znamo, nemamo više informacija. I nećemo ih imati tokom ove nedelje. Doktori brinu o njemu i sada čekamo nove informacije i kako će se situacija razvijati - potišteno nam je rekla Živojinovićeva naslednica, koja nije želela da detaljiše u vezi sa amputacijom koja je bila neminovna.

- Molim vas, razumite me. Ne mogu o tome da pričam - potreseno je rekla Jelena, koja nije želela ni da potvrdi, niti da demantuje naše navode.

Sve vreme uz njega:  Ćerka Jelena i supruga Lula

privatna arhiva

Sve vreme uz njega: Ćerka Jelena i supruga Lula, Foto: privatna arhiva

Ona je priznala da ih duboko pogađa sve što se Bati događa, iako razumeju da je čitava nacija zabrinuta za zdravlje glumca.
- Mi razumemo da nacija brine o tati, samo vas molim da razumete i vi nas. Svaki dan pročitamo nešto o tati u novimama, i to nas mnogo potresa - objašnjava Jelena, koja je uz mamu sve vreme kako bi zajedno pregurale još jednu neizvesnu situaciju kada je reč o Batinom zdravlju.

Podsećanja radi, Bata je 2011. godine otišo na Kubu da se leči zbog gangrene, koja je navodno izlečena. Bata se 2014. godine povredio na snimanju filma „Led“, nakon čega mu se opasna bolest vratila, pa je sa gangrenom stopala hospitalizovan. Da stvar bude gora, Živojionović je 2012. doživeo moždani udar od kojeg se do dan-danas nije potpuno oporavio.

Dijabetes otežava stanje

S obzirom na to da Bata već godinama boluje od dijebetesa, kako saznajemo, ova bolest dodatno otežava situaciju postoperativnog postupka. Osim dijabetesa, Živojinović ima bolesno srce i probleme sa perifernim arterijama, što dodatno pogoršava situaciju. O njemu sve vreme brine tim doktora.

Komentari (2)

nina

09.05.2016 09:45

Zelim mu sve najbolje!

Bariša

09.05.2016 12:02

Ajde bre vi novinari, ne maltretirajte porodicu a i narod sa vašim glupostima. Izneli ste ceo karton bolesti, sram vas bilo. Dokle bre više sa takvim glupostima!?