Za sada je njegovo stanje stabilno: Velimir Bata Živojinović
Goran Srdanov
Za sada je njegovo stanje stabilno: Velimir Bata Živojinović

Goran Srdanov

Za sada je njegovo stanje stabilno: Velimir Bata Živojinović, Foto: Goran Srdanov

Kako „Alo!“ saznaje, legendarnom glumcu se pogoršalo zdravstveno stanje, zbog čega je hitno morao da bude hospitalizovan.
Živojinović će najmanje sedam dana provesti u bolničkoj postelji, dok se ne urade sve potrebne analize. Do tada će stručni tim lekara pratiti njegovo zdravstveno stanje.

- Bata se već desetak dana ne oseća dobro. Pre neki dan mu je pozlilo, pa je Hitna pomoć došla po njega i odvezla ga u bolnicu. Tamo je ostao jer je potrebno da se uradi nekoliko analiza kako bi lekari znali koja je adekvatna terapija. Svi u kući su uznemireni jer se Bata konačno oporavio, a onda mu se zdravstveno stanje preko noći pogoršalo. Uskršnje praznike će, nažalost, provesti u bolnici, gde će uz njega biti i supruga Lula, ali i unuci, koji ga posećuju nekoliko puta na dan. Glumac ima apartman u jednoj beogradskoj klinici, tako da niko osim članova porodice ne može da ga poseti, a da se prethodno ne najavi - rekao nam je izvor blizak porodici Živojinović.

Lula Živojinović

Goran Srdanov

Lula Živojinović, Foto: Goran Srdanov

- Iako lekari tvrde da mu je pozlilo zbog atmosferskog pritiska i vremenskih prilika koje mu ne prijaju, svi u porodicu su zabrinuti jer su svesni da je njegov imuni sistem toliko narušen da i prehlada može biti kobna. Ipak, on ima 83 godine i njegov organizam ne može da podnese viruse i razne zdravstvene probleme, iako deluje snažno. Lula sve vreme brine o njemu i konsultuje se sa lekarima o tome kako da ga neguje. Medicinske sestre su mu maksimalno posvećene, tako da je za sada njegovo stanje stabilno - objašnjava naš izvor blizak glumčevoj porodici.

Pozvali smo i Batinu suprugu Lulu da proverimo kako se glumac sada oseća i šta kažu lekari, ali ona nije želela da detaljiše niti da otkriva u kakvom je stanju Živojinović.

- U gužvi sam, ne mogu da pričam. Izvinite, čujemo se drugi put. Prijatno - ljubazno nam je rekla gospođa Živojinović i spustila slušalicu.

Podsećanja radi, Bata je početkom jula 2013. godine doživeo težak moždani udar, od kojeg se uspešno oporavio. Legendarni glumac planira da nastavi sa radom čim se potpuno oporavi. Živojinović je u oktobru 2006. godine imao srčani udar, a bolovao je i od gangrene, koju je izlečio 2009. godine.