Ispiranje vagine koje je proslavila Suzana Mančić
privatna arhiva
Ispiranje vagine koje je proslavila Suzana Mančić

privatna arhiva

Ispiranje vagine koje je proslavila Suzana Mančić, Foto: privatna arhiva

U Vrnjačkoj Banji, koja je trenutno jedino mesto u Evropi gde je moguće obaviti oršavanje vagine termalnom vodom, kažu da se dnevno ovom metodu podvrgne između 50 i 120 žena različitog životnog doba. Razlog za to je verovatno i pristupačna cena, jer žene za ovo zadovoljstvo treba da izdvoje 3.300 dinara.

Ovom tretmanu  se dnevno podvrgne  od 50 do 120 žena

privatna arhiva

Ovom tretmanu se dnevno podvrgne od 50 do 120 žena, Foto: privatna arhiva

 

Prednosti

- Vaginalno orošavanje povoljno utiče na sve upalne procese male karlice, neprohodnost jajovoda, sterilitet, endometrioze, miome, ciste jajnika, poremećaje statike urogentalnog trakta, uporan zatvor, nekontrolisano mokrenje, ali i na gubitak seksualne želje - kaže doktorka Beloica.

- Orošavanje je ispiranje vagine, grlića materice i materice mineralnom vodom, temerature 36,8 stepeni Celzijusovih. Ovim tretmanom se postiže bolja prokrvljenost kože i sluzokože i omogućava brži dotok kiseonika – objašnjava za „Alo!“ ginekolog Slavica Beloica i dodaje da je tretman potpuno bezbolan i da traje desetak minuta, kao i da ga obavljaju babica i ginekolog, nakon obavljenog ginekološkog pregleda.

- Mineralna voda u vaginu se uvodi pomoću posebne kanile (za jednokratnu upotrebu), koja ima desetak rupica na vrhu, a kroz njih se mlaz vode raspršava na sitne mlazove. Na taj način se zidovi vagine ravnomerno ispiraju, što doprinosi smirivanju zapaljenja vaginalne i cervikalne sluznice, ali i smanjenju i potpunom nestanku obilne i neprijatne sekrecije – objašnjava doktorka Beloica i kaže da su kontrakcije mišića i pritisak u maloj karlici posle tretmana, koji mogu trajati po nekoliko sati, samo znak da je pacijentkinja na pravom putu terapijskog efekta.

Doktorka Beloica

privatna arhiva

Doktorka Beloica, Foto: privatna arhiva

- Od posebnog značaja je što se prilikom tretmana stvara oksitocin, hormon koji dovodi do kontrakcija materice. Reakcija je slična onoj nastaloj u seksualnom odnosu, s tom razlikom što ovde ne dolazi do pravog orgazma - ističe naša sagovornica.

Većini je sam naziv - orošavanje vagine - predmet podsmeha, međutim, malo je poznato da je ovaj metod pokazao veoma dobre rezultate u pripremnoj fazi insemenacije, ali i kod lečenja steriliteta. Prema rečima doktrorke Beloice, orošavanjem je moguće izlečiti zapaljenske procese i ranice.

- Mnogi misle da je reč o nekom estetskom tretmanu, ali efekat orošavanja je pre svega medicinski. Što se tiče estetike, orošavanjem dolazi do zatezanja vaginalnih zidova. Ja orošavanje savetujem svim ženama između 18 i 80 godina, bilo da imaju problem sa infekcijama, zapaljenjima ili sterilitetom, bilo da se pripremaju za operaciju ili žele rehabilitaciju nakon operacije, bilo da žele da se opuste i uživaju u čarima toplih mineralnih procedura - kaže ova doktorka i dodaje da orošavanje može da se uradi između 10 i 20 puta godišnje.

Suzana  Mančić

Oliver Bunić

Suzana Mančić , Foto: Oliver Bunić

 

Suzana Mančić za Alo!

Nije mladost, nego zdravlje

Suzana Mančić je žena kojoj je loto doneo populanost, a ona je popularnost donela vaginalnom orošavanju. - Tretman preproučuje svim ženama, jer orošavanje nije nikakav ženski hir, već pitanje lične higijene. Ne radi se ni o kakvom podmlađivanju vagine, već o zdravlju i prevenciji ženskih bolesti - kaže Suzana za „Alo!“.

Komentari (3)

Čiča Gliša

20.02.2016 20:59

Tek posle gledanja ovih fotografija ukapirao sam zašto Suzana Mančić orošava vaginu. Razlog je što će se posle više tretmana ostvariti njena želja da liči na doktorku Beloicu.

burbon

21.02.2016 03:38

@Čiča Gliša - Mzda bi joj pomoglo orosavanje mozga.

Stojko

20.02.2016 21:05

Evo jos jednog poslovnog predloga: posle orosavanja neke poznate dame tu vodu mogu da flasiraju i prodaju, recimo pod imenom Suzanina vodica. Ili da ponude drugim manje poznatim damama istu vodu, mozda im pomogne u zivotu.