Dinar Dinari
Shutterstock
Sef Banka

Shutterstock

Sef Banka, Foto: Shutterstock

Građani Srbije, ali i ekonomski srtručnjaci, predstavnici vlasti i opozicije, stanovnici zoo vrtova u Beogradu i Jagodini, turisti iz Kirgistana i drugi slučajni prolaznici, šokirani su ovim otkrićem!

Svi oni, naime, bili su uvereni da je sasvim normalno da razbojnici raznih fela pljačkaju banke i nikome, ali baš nikome, nije bilo ni na kraj pameti da bi banke mogle da prevare građane!

- Ja sam u šoku! Mislio sam da je sasvim normalno da mi uzimaju 200 dinara za održavanje računa, da je sasvim uobičajeno da mi nekoliko puta skuplje od normalnog naplate slanje SMS-a kada mi legne uplata, da za keš kredit vratim skoro četiri puta nego što sam uzeo... Stvarno je znam šta da kažem. Želim da verujem da je sud pogrešio, da banke kradu, da nas varaju... Ne želim da verujem u to, jer tada bi čitav moj svet izgunio smisao - rekao je za "Alo!" slučajni prolaznik iz Mozambika.

LISTA PUNA IZNENAĐENJA

Evo ko je najveći izvoznici u Srbiji!

Evropa

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

U medijima se nedavno pojavila lista najvećih izvoznika u Srbiji, na kojoj je prvo mesto zauzela smederevska železara, čiji je vlasnik HBIS grupa. Ipak, juče je stigla ispravka te informacije, sa nekoliko velikih igrača koji su daleko ispred po izvozu.

Na revidiranoj listi prvo mesto među izvoznicima zauzima Biro za nezaposlene, koji svake godine u inostranstvo izveze desetine hiljada radno sposobnih građana Srbije.

Na drugom mestu je Beogradski univerzitet, čiji akademci veoma često nedugo nakon diplomiranja odlaze na Zapad, ali u poslednje vreme i na Daleki istok, a tek na trećem mestu je smederevska železara.

- Ova lista je kudikamo realnija, pošto ukupan zbir izvezenog kapitala Biroa u Univerziteta nadaleko prevazilazi ne samo 600 miliona evra, koji iznosi železara, već i svih 2,4 milijarde evra izvoza svih 15 proplarisanih sa prvobitne liste - navodi se u objašnjenju spiska najvećih izvoznika u Srbiji.

KONAČNO OBJAŠNJENO

Evo zašto "Za dom spremni" mora da postoji

Za dom spremni na ustaškom kampu 1942.

Wikipedia

Ilustracija: Wikipedia

Poslednjih meseci podigla se velika buka oko ustaškog pozdrava "Za dom spremni", koji je dodatno poremetio već odavno loše odnose između Srbije i Hrvatske.

U Jasenovcu, mestu stradanja stotina hiljada Srba, Jevreja, Roma i drugih neprijatelja tadašnje Nezavisne države Hrvatske, nedavno je postavljena tabla sa spornim natpisom, koja je pre nekoliko dana konačno uklonjena i prebačena na mesto gde su sahranjene stotine partizanapoginulih u Drugom svetskom ratu. Ipak, stručnjaci za srpsko-hrvatske odnose smatraju da je postojanje tog slogana neophodno.

- Stvar je veoma jednostavna: Ustaše ne mogu da postoje bez Srba, pošto su im oni osnova postojanja. Ustaše, takođe, ne mogu da postoje bez tog slogana. Sve dok postoje Srbi, biće i ustaša, a sve dok postoje ustaše, biće i pozdrava "Za dmo spremni". Jedini način da taj poklič nestane, jeste da nestanu i Srbi i Hrvati. Svet će, verujemo, do određene granice tolerisati tu logiku, ali ne do u nedogled. Dakle, sve dok svet bude trpeo ovaj sado-mazo odnos, tako će i biti. A pošto svet zabolke uvce za mir i sklad na ovim prostorima, verujemo da će tako biti još veoma dugo - objasnio je za "Alo!" jedan od eksperata za srpsko-hrvatske odnose.

 

OVO SU IZMIŠLJENE VESTI KOJE SLUŽE SAMO ZA ZABAVU!

Komentari (5)

Neka guvernerka

10.09.2017 08:22

uživa a Dinkic vlada iz senke! Čije su to banke i ko ih dovodi????

Milo Goodstein

10.09.2017 16:40

@Neka guvernerka - Reptili iz bakingemske palate...

Vin vin

10.09.2017 10:22

obezbedi kredit navodno beskamatni, itd. itd. price a kada naletiš na rudu i potpišeš zvacemo vas a ono kredit eurobank. I gle čuda ista banka 250 din. za odrzavanje računa? Šta ce biti posle 24 rate videcemo! Mnogi su bankama placali debelo! Lopovsko društvo zelenaša od vrha do dna!

zbunjen

10.09.2017 13:03

Ček, ček, zar nije direktor NKOSK tužio banku i sud presudio u njegovu korist (Vest1), pa ovo i nije izmišljena vest, već istinita???

sremac

11.09.2017 07:18

Iz ove zemlje odose svi osm kamarile.