Kriminal Kriminalac Mafijaš
Shutterstock
Kriminal Kriminalac Mafijaš

Shutterstock

Organizovani kriminal , Foto: Shutterstock

Uhapšeni se sumnjiče za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, zloupotrebu ovlašćenja u privredi, pranje novca, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, saopšteno je iz Sipe.

Uhapšene direktorke Agencije za bankarstvo RS i IRB RS

Direktorka Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavica Injac i direktorka Investiciono-razvojne banke (IRB) RS Snežana Vujinić uhapšene su danas u akciji koju Državna agencija za istrage i zaštitu (Sipa) sprovodi u vezi s aferom "Bobar banka".

Ova lica sumnjiče se da su kao pripadnici zločinačkog udruženja počinile niz nezakonitosti u poslovanju Bobar banke, prvenstveno u dodeli kredita u višemilionskim iznosima, kao i nezakonitih bankarskih garancija za razne poslove, uz kršenje procedura i garancija propisanih Zakonom o bankama Republike Srpske, oni su na taj način naneli štetu i omogućili sticanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od oko 62 miliona evra.

Pripadnici Sipe pretresaju objekte na tri lokacije na području Bijeljine i Banjaluke sa ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Sipe radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputstvima postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu.