Ušće
Alo!/Masanori Jošida
Ušće

Alo!/Masanori Jošida

Ušće, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Grupa od petnaestak lopova već duže vreme zadaje glavobolje građanima koji prolaze podzemnim prolazom kod tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu. Žrtve su im uglavnom žene koje se vraćaju iz šopinga ili presedaju na neku od linija gradskog prevoza u blizini Centra "Sava", a napadaju u čoporima!

- Najviše ordiniraju na stepenicama podzemnog prolaza. Napadaju brzo i nemilosrdno. Sekund nepažnje je dovoljan da žrtve ostanu bez novčanika ili mobilnog telefona. Operišu u velikim grupama, ne dvojica-trojica, nego po njih sedam, osam krene uz stepenice, a isto toliko niz stepenice. Gurkaju se, prave gužvu i dok jedan od njih skreće pažnju svađom ili vikom, drugi "operišu". Jednoj Ruskinji su ukrali čak 4.000 evra - objašnjava izvor.

- Policija dolazi, hapsi ih i onda ih nema po nekoliko dana, ali se brzo vrate. Problem je što oni prepoznaju policajce i kada ih vide, beže i bacaju novčanike - kaže naš sagovornik.

Kako savetuju u policiji, najbolji način zaštite je da torbu držite ispred sebe, da ne pričate mobilnim telefonom dok silazite niz stepenice i da ruku držite na rajsferšlusu, koji je zakopčan.

Ekipa sa Starog sajmišta i Marinkove bare

Ova grupa džeparoša sastavljena je od lopova sa Starog sajmišta i iz Marinkove bare. Zbog toga im je i omiljeno mesto za rad okolina TC "Ušće" i okolina Centra "Sava" jer odatle sa plenom mogu brzo da pobegnu i sakriju se u svom kraju, a zatim se vrate u "lovište".

Komentari (8)

N.N.

06.03.2018 08:26

Kako se uhapšeni lopov brzo vraća da opet krade?? Šta radi sud?? Zašto ih pušta?? Kako su na slobodi lopovi, razbojnici sa 50,100,150 krivičnih prijava? Zašto onda na tako kritičnom mestu ne dežura uvek bar jedan policajac.

DaNe

06.03.2018 08:27

Zašto ne piše da su to velike grupe roma, da bi građani bili oprezniji??

Ајте

06.03.2018 08:36

Направите пешачки прелаз са семафорима преко улице да се не мора ићи у пролаз . У овај пролаз сви морају ући ко жели да пређе улицу . За градоначелника :да поправи степеницу , можда је десета по реду у пролазу код бивше робне куће Београд , а доле испод пролаза да казни власника ер кондишна који годинама испушта воду тачно испред покретних степеница које воде према страни где је хотел Цептер . Годинама је ту вода , па макар да је једна продавачица приметила и да је ставила флашу која скупља вод

Žika

06.03.2018 09:15

Šta radi ministar. Imamo li mi policiju koju nard placa da je zaštiti.

Iva

06.03.2018 09:45

Mene je pre neki dan pokusala da pokrade grupa Romkinja u samom centru Beograda. Usred bela dana. Sva sreca, pa sam uspela da ih sprecim. Vidite racuna.

Mita

06.03.2018 10:30

Vidi ti saveta policije, a jel može na takvim mestima da dežura neko, po smenama naravno ! Niste plaćeni da savetujete, nego da delate !

gorgonzola

06.03.2018 11:10

@Mita - Plus oni silni komunalci koji poziraju i jure bake sa heklanim stolnjacima umesto da zarade te svoje plate koje im udeljujemo.

Lule

06.03.2018 10:42

Imamo li u BGD-u policije raznoraznih vrsta koja treba da se brine o bezbednosti gradjana, o javnom redu i miru, ili su se svi skoncentrisali u Bus-eve i love one koji se svercuju, a svi znamo d a je najveci pljackas BAS-a firma koja drzi BUS-PLUS Dilasovih ruku i uma delo. Prozivam ministra policije da ili podnese ostavku ili ucini da se ova posast od lopina i secikesa skloni sa ulice tamo gde im je mesto.