Jelena Beba Balašević
Facebook/Beba Balašević
Jelena Beba Balašević

Facebook/Beba Balašević

Jelena Beba Balašević, Foto: Facebook/Beba Balašević

Kako piše portal vojvodjanska.rs očekuje se da će njeno delovanje biti ozvaničeno na narednoj sednici pokrajinske skupštine.

Poslaničku grupu „Alernativa za Vojvodinu – Mađarski pokret – DZVM – Alternativa a Vajdasagert – Magyar mozgalom – VMDK“ ili skraćeno, „Alternativa za Vojvodinu“ fomirali su poslanici Tamaš Korhec i Aron Čonka (izabrani sa liste „Mađarski pokret za autonomiju“), Jelena Balašević, Amir Beslimi i Arsen Kurjački. Oni su juče potpisali Sporazum o formiranju zajedničke poslaničke grupe.

U tom Sporazumu piše da članovi nove poslaničke grupe i pored toga što su mandate ostvarili kao simpatizeri i članovi različitih političkih partija, „dele neke zajedničke političke i društvene vrednosti za čije ostvarivanje su spremni da zajednički deluju u okviru iste poslaničke grupe u Skupštini Vojvodine.“

O daljim planovima ove poslaničke grupe njeni predstavnici izvestiće javnost na konferenciji za medije koja će biti održana iduće nedelje.

Članovi „Alternative za Vojvodinu“ su iz različitih razloga do sada imali status samostalnih pokrajinskih poslanika: Korhec i Čonka nisu do sada želeli da se priključe postojećim poslaničkim grupama; Balašević i bivši Beslimi su napustili Demokratsku stranku nakon izbora u toj stranci a nakon toga i poslaničku grupu “DS-DSHV”, dok je Kurjački nedavno isključen iz poslaničke grupe „Dosta je bilo“.

Nakon formiranja nove poslaničke grupe u pokrajinskoj skupštini preostalo je još četvoro samostalnih poslanika.

Uz poslanicu Zelene stranke Branislavu Jeftić, samostalno deluju i tri poslanika Jedinstvene Srbije koji su mandat stekli kao kandidati na izbornoj listi „Ivica Dačić – SPS, Jedinstvena Srbija – Dragana Marković Palma – Patriotski pokret Srbije’’ Goran Gonđa, Jovana Medenica i Slavenko Unković.

Komentari (2)

meda

02.11.2016 16:23

Kakva grdoba!

branko1

03.11.2016 17:20

Bože, ko da ju je grof Drakula pravio