Bakir Izetbegović
Profimedia.rs
Bakir Izetbegović

Profimedia.rs

Bakir Izetbegović, Foto: Profimedia.rs

Ona je podrugljivim tonom počela da priča na ekavici, nakon što joj je novinarka Al Džazire Nataša Kovačev postavila pitanje o broju odlazaka lekara iz ove zdravstene institucije, prenela je agencija Patrija.

Agencija napominje da je reč o novinarki Kovačev rođenoj u Srbiji koja govori ekavicom.

"Hoćete da vam kažem pojedinačno koliko lekara je otišlo", zapitala je Izetbegović.

Na ovu očitu ironiju direktorke Izetbegović reagovao je novinar Avdo Avdić, koji je ovakvo ponašanje doktorke nazvao fašističkim, nakon čega mu je zaprećeno da će „ukoliko se ne smiri“ biti udaljen sa konferencije za novinare.

Današnja pres konferencija je organizovana kako bi dr Izetbegović iznela rezultate rada KCUS u 2016, ali i, kako je kazala, podatke o zatečenom stanju kada je ona došla na mesto generalne direktorke.

Inače, za pojedine novinare Izetbegović je konstatovala „da nisu normalni“, a što se jasno čulo u direktnom prenosu i na snimcima, piše Patrija koja očekuje reakciju Udruženja BH novinari na ovakvo ponašanje direktorke Izetbegović.

Izetbegović je tokom svog 50-minutnog izlaganja pričala o svojim istraživanjima i stanju na KCUS-u. Sve vreme upotrebljavala je zamenicu "mi", ali nije želela da pojasni ko je činio tim koji je pravio skoro pa policijske istrage.

Takođe, vrlo neprimereno Izetbegović je novinarki Patrije poručila da "ako se s vama mogu izboriti, mogu sa svime".

A pitanje novinarke bilo je na koji način misli da nadoknadi znanje lekara koji su otišli s KCUS-a, zašto deca čekaju na operaciju, zašto je klinička apoteka prazna... ?

Izetbegović nije dala precizne odgovore.

Komentari (3)

čarls bronson

27.01.2017 18:46

Bak'rova žena je na putu da uništi zdravstvo BH federacije .Od dve bolnice je napravila jednu ,a prostor od druge izdaje sa sumnjivim ugovorima .

miljan

28.01.2017 21:46

@čarls bronson - To sto unistava zdravstvo BiH Federacije i nije tako lose ,ja joj želim puno uspeha u tome i da pojača intenzitet unistavanja

XXL

27.01.2017 20:22

Pa Izetbegovićka govori tursko-bošnjačko-srpskohrvatskim jezikom i naravno da je iznenađena čistim srpskim književnim. U čemu je problem? To što je antipatična je druga stvar.