Bakir Izetbegović
Oliver Bunić
Bakir Izetbegović

Oliver Bunić

Bakir Izetbegović, Foto: Oliver Bunić

Prema dokumentu do kojeg smo došli i rečima našeg sagovornika iz BiH, zavet koji je Alija Izetbegović ostavio u amanet nasledniku Bakiru Izetbegoviću, članu Predsedništva BiH, datira još iz 1947. godine.

- Na osnivačkom skupu „Mladih muslimana”, koji je održan na jesen 1947. godine, ugovoreno je osnivanje prve islamske države BiH! Međutim, Alija biva uhapšen 1. marta iste godine i dobija kaznu od tri godine zatvora, zbog veleizdaje, jer je bio član SS trupe. Ali čim je izašao iz zatvora i otišao u Sarajevo, Alija Izetbegović se ponovo aktivirao u organizaciji „Mladi muslimani” i otišao na vrata Hasana Bibera. Preko Hasana Bibera, potpuno tajno, Izetbegović je ušao u krug muslimana finansiranih od jedne zapadne zemlje i tri islamske sa ciljem razbijanja Jugoslavije i stvaranja islamske drzave. Cilj je bio postaviti zelenu transverzalu od Turske do Beča po sistemu kalifata. Alija delimično uspeva da ostvari svoj san sa stvaranjem BiH, ali tu nastupa sin Bakir, kome je ostavio u amanet da nastavi njegovim stopama - priča naš sagovornik.

Milorad Dodik

Profimedia

Milorad Dodik, Foto: Profimedia

Prema rečima našeg izvora, Bakir je kao loš učenik pokazivao svoju agresivniju stranu još u ranoj mladosti, kada se priključio radikalnim islamistima. 

Izetbegović neće da uči pravu istoriju

Bakirove ocene u školi, u koje samo imali uvid, pokazuju da je on iz istorije imao dvojku, ali iz odbrane i zaštite peticu. To, prema rečima našeg sagovornika, nije nimalo slučajno.

- Postavlja se pitanje da li je Bakir namerno bojkotovao istoriju kako bi sačuvao istoriju kakvu mu je otac pripovedao, a istovremeno odlično savladao odbranu ličnog interesa i zaštitu svoje političke zaveti - kaže naš sagovornik.

- Došlo je vreme da jedan loš đak dovrši očev zavet i da nakon 70 godina pokuša da ostvari san svog oca Alije.

Izetbegović je, po uzoru na oca, u aprilu ove godine tajno izdao naređenje da se džihadisti pripreme za napade na Republiku Srpsku, naročito ako bi ona isplainrala i referendum odmah nakon 1. oktobra, kada Katalonija sprema svoj referendum za otcepljenje od Španije.

Međunarodni stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević upoznat je sa paklenim planom Bakira Izetbegovića.

- Naravno da Bakir Izetbegović sprovodi zavet koji mu je dao otac Alija, čovek koji je napisao Islamsku deklaraciju. Alija je bio u savezu „Mladi muslimani”, ta ogranizacija je sad postala „Muslimsnsko bratstvo“, najradikalnija teroristička organizacija, koja okuplja najradikalnije islamiste. Bakir je kod sebe primao imama člana te organizacije koji je rehabilitivao teroriste i ubice. Jasno je da Bakir sprovodi politiku svoga oca, ono što je on započeo, možda i radikalnije, i čini sve da nikad ne dođe do pomirenja Bošnjaka i Srba. U celoj toj priči Bakiru smeta predsednik Srpske Milorad Dodik, koji nije ukaljao svoje ruke tokom rata, čovek koji radi na pomirenju. On želi da nestanu i Srpska i Dodik i na sve je spreman - kaže on.

Borojević: Iza svega stoji Turska

Komentarišući naša saznanja, politički analitičar Saša Borojević kaže da je bitno što je ovo obelodanjeno jer jedino tako možemo da znamo šta nas čeka.

- Naime, kada se, evo sada, 70 godina nakon zaveta, pogleda geopolitička situacija, ovo je zapravo idealan trenutak. Kada EU neće da primi Tursku, Turska će da naparvi svoju satelitsku državu u srcu EU, uz pomoć još dve islamske države, i to finansiranjem postojanja Bakira i njegove želje da čitava BiH bude bošnjačka. Turski plan je i da se ekonomski porobe nestašni Srbi. Svedoci smo takođe i da Srbija godišnje guta preko 5.000 TV serija na turskom jeziku - kaže on.

 

Komentari (19)

Drita

14.06.2017 05:55

NAPADA BAKIR SVOJ CENTRALISTIČKI NERVNI SISTEM.

Paja original

14.06.2017 06:49

Hasan Biber, jel to otac Dzastina Bibera? Ako znate tacan datum napada, zasto ne obavestite svetsku javnost i lidere, a ne citaoce Alo. Dobicete orden za mirotvorstvo.

Dejan

14.06.2017 07:42

Ja nisam gledao ni jednu jedinu tursku seriju a ko gleda da da Bog da mu se ruke osuše !

zix

14.06.2017 13:35

@Dejan - i još štošta, mislim osuši.

mare hercegovka

14.06.2017 17:46

@Dejan - tesko tebi sa samim sobom!neko bliznji tj.veoma blizak musliman je garant a ti o tom pojma nemas ili imas pa si ljut na turske serije.nidje veze idi lijeci se!nije sramota biti bolestan.

Predrag

14.06.2017 09:15

A da im damo još 6 MIL. eura. Mogli još bolje da se naoružaju.

taxi bikavac

14.06.2017 15:13

@Predrag - vrijedilo je ratovati ako nista zato sto smo dobili gospodina okuku i jegovu suprugu prije svega pa djecu za visegradjanine.krenuo sa morina od nevesinja cuvenog grada do sarajeva dok ga dragi bog i sveti sveti na celu sa savom ne spremise u visegrad.ladja je pri kraju da drinom poveze zeta mladena i kcer branku u srecniju i bolju buducnost od vile parova.

mare hercegovka

14.06.2017 17:54

@Predrag - ova za zeta lubenicara od zete najbolja.cim je priprjetio zapalitcu ti kucu pomirenje palo a bela ladja se gradi da ga doceka na obalama rijeke drine.p.s.da nisi ti taj taksista sto je lomio krevete u igri sa gospodjom okuka????????bjese i u novinama tvoj intervju i zvao si produkciji i ispracao neke lude brze voznje jer kada musterija zatrazi nesto sve zelje se ispunjavaju.takav ti je opis radnog mijsta pa taman bio krevet u pitanju.

HARI

14.06.2017 09:45

U januaru je bilo najavljno za proljece i vruce ljeto ist sagovornici a pogotov samozvani eksper galijasevic.sad najavljuju u oktobru pa uoktobru opet ce najavit proljece. I tako svake godine placeni Cim kaze nas sagovornik tajni dokument znaci da je laz.

blagoje supic

14.06.2017 10:10

@HARI - gluposti danas nam servijraju vecu mrznju nego 90 tih.napada ali malo morgen jer velike sile su stvorile dva entiteta i tacka tj.tocka.da nisu zar bi sarajevski srbi kopali mrtve palile kuce i stanove prilikom odlaska iz sarajeva.krajisnik momcilo je obecao novo srpsko sarajevo ali malo morgen.dobili smo novu bijeljinu novo trebinje novi visegrad sa g.Okukom novu b.luku itd.

Tarabic

14.06.2017 10:26

Da i Nostradamus je predvideo datum napada na R.S.Sada Dodig ima vremena da pripremi odbranu!!!!

Nemanja

14.06.2017 19:34

@Tarabic - Tekst ima cilj da opravda postojanje politike Milorada Dodika,da skrene paznju sa ekonomskog propadanja Repiblike Srpske,pljacke naroda i bogacenja ljudi oko Dodika a sve ovo treba da ih uplasi i da zaborave na lopovluke i pljacku baveci se navodnim napadom Bakira Izetbegovica!? Stvarno ste presli granice ukusa i pristojnosti! Ali Mile Dodik najveci neprijatelj srpskog naroda sve ovo placa!

bakir

14.06.2017 13:09

Mislim da ce Baka napasti ali sam zavezan sa tonom eksploziva i osloboditi nas problema a i zenu sa kcerkom da povede obavezno

Hari

14.06.2017 18:58

@bakir - Pusti kcerku koja je i nepoznata u BH javnosti i nit ijedno djete nije krivo za djela svojih roditelja.osim ako javno ne podrzava.Il velica nesto cega bi se pametan stidio a ima takve djece.

Gradjanka

14.06.2017 13:32

Ne lupetajte i ne palite narod! Zar vam nije dosta krvoprolica i zrtava?

Marko

14.06.2017 16:17

Bakir napada burekom i jogurtom... Kakvo napadanje niko nema ni za kiflu..

nedja

14.06.2017 16:46

pišete koješta

ķure

14.06.2017 23:36

Nebi nas iznenadilo!

jovan

15.06.2017 00:13

@ķure - cemu iznenasjenje vec je pocelo.ubacio je zernu u parove bez licne presla granicu pa nikolu scepala.rodice zerina blizance aliju i bakira pa pravac bosna.dobio rat bez puske jer dva deteta cenu nemaju zar ne?i to dva zdrava deteta dva buduca kralja bosanskog i evropskog fudbala.