Krvavi nož
Profimedia
Krvavi nož

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Psovke, pretnje, ali i napadi pesnicima i hladnim oužjem na zaposlene u kikindskom centru za socijalni rad postali su svakodnevnica tima ljudi koji brine o tuđim ljudskim sudbinama.

Da je zaista tako potvrđuju i nemile scene koje su se prošlog ponedeljka dogodile u ovoj ustanovi, kada je M.K. iz okoline Kikinde ušla u ovu ustanovu, čvrsto rešena da nožem naudi socijalnoj radnici.

 - Dobili smo prijavu da dve devojčice zlostavljaju baba i deda. Ne mireći se stim da ćemo njene unuke smestiti u hraniteljsku porodicu M.K. je rešila da nam se osveti - kaže Jelena Laković, rukovodilac Centra za socijalni rad i nastavlja:

 - Smatrala je da je naša koleginica krivac što joj se oduzimaju unuke. Krvoproliće je sprečeno zahvaljujući tome što je jedna od devojčica, na putu ka hraniteljskoj porodici, isrpičala kolegama šta će njena baka da uradi.

 - Baka je pričala da će da vas sve poubija - prozborila je devojčica, a radnici centra su ostali u šoku. Dete su shvatili ozbiljno, pozvali su svoje nadređene u centru, koji su pozvali policiju.

 - M.K. nije ni posumnjala da će dete reći šta joj je plan. došla je do sedišta centra gde ju je policija pretresla i pronašla nož. Ko zna šta bi se desilo da devojčica nije otkrila šta njena baka planira - navodi sagovornica.

Kad je policija kod M.K. pronašla nož na rasklapanje dužine sedam centimetara, ona se pravdala da nike imala nameru nikoga da povredi:

 - "Brisa" mi služi da sečem hleb i hranu" -  pravdala se policiji M.K.

Policija je protiv M.K. podnela prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o municiji i oružju.

Komentari (3)

vlada

27.06.2016 06:32

Treba neko da ih sredi ,da prestanu da prodaju tuđu decu hraniteljskim porodicama.To je postao biznis,oduzimaju decu i onda dele pare sa hraniteljima.

vitez

27.06.2016 12:31

@vlada - To jeste možda posledica, ali gde je uzrok, što su deca ostavljena?

maki

27.06.2016 16:32

Novac koji daju hraniteljima mogu dati roditeljima ili baki,deki ko cuva i vodi racuna o toj deci.