Špageti, špagete, testenina
Profimedia
Špageti, špagete, testenina

Profimedia

ne bacajte vodu,, Foto: Profimedia

Iako ste vrlo verovatno među onima koji skuvanu testeninu ocede, pa isperu hladnom vodom, slavni kuvari bi rekli da je to najgore što možete da uradite.

Naime, "Cooking Light" piše da svaki dobar kuvar zna da je voda u kojoj se testenina kuvala najbolja moguća opcija za sos. Dakle, vodu u kojoj se kuvala koristite za polivanje, na primer, mleveno meso dok pravite bolonjeze sos.

Upravo ono što je testenina pustila u vodu daće sosu finu teksturu i potrebnu gustoću. Pritom pazite da testeninu ne kuvate u previše vode, već sasvim dovoljno da je pokrije (i malo više jer će deo ispariti).

Promešajte je par puta tokom kuvanja i stavite koju kapljicu ulja da se testenina ne bi lepila za dno i jedna za drugu, i to je to!

O istoj temi je kanal "Pasta Fits" objavio i video, a vodu u kojoj se testenina kuvala nazvali su "tečno zlato".

 

Komentari (1)

Brandao14

04.04.2018 23:01

Ovo vam i nije neka tajna. Pisite bolje o tome kakvo je barila smece.