Radanovićev drug  uhapšen u akciji „Vinetu“
MUP Srbije
Radanovićev drug  uhapšen u akciji „Vinetu“
Radanovićev drug uhapšen u akciji „Vinetu“ , Foto: MUP Srbije

 

Kako „Alo!“ saznaje, reč je o međunarodnom krijumčaru narkotika, koji je švercovao drogu u zapadnu Evropu, i to najčešće uz pomoć starijih sugrađanki, koje su mu bile kuriri.


- Pripadnici SBPOK-a su nekoliko meseci pratili Radanovića, koji to nije ni znao. Tokom operativnog rada, inspektori su došli do saznanja da on angažuje mahom starije ljude iz naše zemlje za šverc narkotika širom sveta. Zanimljivo je to što nijednog trenutka nije posumnjao da policija zna za njega, već je mislio da hapšenja njegovih ljudi niko ne povezuje sa njim i da ih hapse strane službe, a ne da se to radi po nalogu srpske policije. Radanović je bio mozak operacije i sve je radio iz svog stana u centru Beograda. Policija je uhapsila tri žene i jednog muškarca koje je narko-diler angažovao. Po svemu sudeći, oni su znali da im je posao da švercuju drogu - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je Radanović bio iznenađen kada su inspektori ušli u njegov stan i oduzeli mu oko osam kilograma narkotika.

Prijatelj Joce  Amsterdama
Prijatelj Joce Amsterdama , Foto: Zoran Ras


Prema našim saznanjima, uhapšeni Kosta Radanović bio je dobar prijatelj Joce Amsterdama i Budvanina Vinetua Čokovića, šefa međunarodne grupe krijumčara droge koji je uhapšen u Španiji.


- Dalja istraga će pokazati da li je Radović i poslovno sarađivao sa ovom dvojicom ljudi, koji su dobro poznati srpskoj policiji, ili su bili samo stari prijatelji - objašnjava naš izvor.


Radanoviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti predat tužilaštvu. U njegovom slučaju, policija će najverovatnije pokrenuti i finansijsku istragu.

 

Svi Kostini ljudi

- januar 2015. M. K. je pokušala da iz Ekvadora u Evropu prokrijumčari kokain visokog kvaliteta i uhapšena je na aerodromu „Gvajakil“ u Ekvadoru sa 2,9 kilograma kokaina.

- jun 2015. M. M. iz Srbije pokušao je da iz Indije preko Mađarske prokrijumčari heroin u Evropu. Uhapšen je na aerodromu „Franc List“ u Budimpešti i kod njega je pronađeno 1,05 kilograma čistog heroina.

- septembar 2015. D. S. je preko Istanbula pokušala da u Evropu prokrijumčari kokain. Uhapšena je na aerodromu „Ataturk“ u Istanbulu i kod nje je pronađeno 1,2 kilograma kokaina.

- novembar 2015. Radanović je Ž. S. poslao u Mozambik po heroin. Uhapšena je u Briselu sa dva kilograma te droge.

 

Komentari (3)

Dejan

15.12.2015 08:19

Ima se , može se ! Ima za sve !

nina

15.12.2015 08:57

Babe dilovale drogu za dedu. Kud ide ovaj svet.

bojan

15.12.2015 09:16

Jagodina je prepuna droge, kada ce ovi SBPOK-a da se pozabave sa unutrasnjosti Srbije jer ovdasnja policija ne radi I DOSTA JE KORUMPIRANA, nista samo cekaju na platu.