Muškarac tužan muškarac plakanje
Profimedia
Baka baba starija žena

Profimedia

žurila na misu pa pregazila dečaka, Foto: Profimedia

Njena komšinica kaže da se Štefanija još nije potpuno oporavila od tragedije u kojoj joj je pre 20-ak godina poginuo sin i da je njen život nakon ove nesreće potpuno uništen.

Kobnog dana Štefanija je žurila u Tabor na misu. Kako je zaključila policija nakon uviđaja, vozila je prebrzo i na pešačkom prelazu na Trgu u centru samobora naletela je na dvoje dece koja su, u pratnji majke, prelazila ulicu na pešačkom prelazu.

Dečak (6) zadobio je teške, po život opasne povrede, od kojih je preminuo sat vremena kasnije u Dečjoj bolnici u Zagrebu. Njegov brat (9) lakše je poveđen u nesreći.

Na pešačkom prelazu na kom je dečak stradao i juče su ljudi palili sveće, a neko je ostavio i sliku anđela.

Dečakova porodica se pre nekoliko godina doselila u Samobor iz Slavonskog broda. Njegova majka radi u osnovnoj školi u Zagrebu, a otac u inostranstvu.

U subotu nakon nesreće nazvala ga je supruga i rekla da su imali udes, da je mlađi sin jako loše te da brzo dođe. On je odmah iz Austrije krenuo prema Zagrebu i dok je bio u putu saznao je stravičnu vijest.

U nedelju je nekako smogao snage i došao je do Trga kako bi video gde mu je sin stradao. Niz lice su mu se slivale suze dok je koračao prema pešačkom prelazu na kom je Štefanija udarila mališana. Zajedno sa članovima porodice upalio je sveću i položio cveće, a potom su svi u tišini otišli.

Komentari (6)

Aleksandar

21.11.2017 13:45

Odakle gospođi važeća vozačka dozvola? Nemam šta da komentarišem.

stranac

21.11.2017 16:01

@Aleksandar - tebi mora da su minuse lupili isti takvi metuzalemi koji voze s jednom nogom u grobu i koji nama i nasoj deci kroje sudbinu jer imaju vozacku i pravo glasa...

deda Vasa

21.11.2017 17:43

@Aleksandar - @stranac...Pa to su ove nedo.ebane babe koje gledaju rijaliti non-stop. Kakva vožnja u tim godinama?! Iz iskustva znam.Posle 65. bacaj ključeve.

Aleksandar

21.11.2017 17:50

@Aleksandar - Pretpostavljam da je tako. Nažalost. Radim na jednom tehničkom pregledu, i svakakvih sam se matoraca nagledao. Od onih koji ne mogu da izađu iz auta, do onih koji ne znaju gde da se potpišu, onih koji ne vide metar od sebe bistro, a govore mi: "Vidimo se dogodine, Bože zdravlja. ". Dok si radno sposoban, do tad si i sposoban za vožnju. Posle 65 godine, kao i svi normalni penzioneri godišnja karta i autobus, pa se vozikajte po ceo dan.

Niko

21.11.2017 15:08

Same mi suze kreću, nevina duša

mima

24.11.2017 13:52

Neko je rekao posle 65. bacaj kljuceve. Apsolutno se slazem i to stalno govorim, ja sam to rekla svom ocu i on se naljutio. Ali vidim ga,nije to to,ni refleksi, ni vid. I kad mu je lekar dao produzenje vozacke na dve godine,zbog dijabetesa narocito,naljutio se i otisao u drugi grad na komisiju. To bi trebao zakon da uredi obavezno.