Avion ispustio zlato u Sibiru
Printscreen: Youtube
Avion ispustio zlato u Sibiru

Printscreen: Youtube

Avion ispustio zlato u Sibiru, Foto: Printscreen: Youtube

Blago je ispalo iz teretnog aviona AN-12 sa leta od Jakutska do Krasnojarska. Kako piše "Siberian tajms", zlato najverovatnije nije bilo dobro obezbeđeno, pa je tovar pritisnuo vrata po pokretanju aviona. Kompanija u čijem vlasništvu su poluge od legure zlata i srebra, saopštila je da su sve pronađene i vraćene.

Ipak, postavilo se pitanje šta se dogodilo sa platinom i dijamantima, koji su, kako se prenelo, takođe bili u avionu. Lokalni meštani Jakutije, najhladnijeg regiona u Rusiji, poverovali su da su pojedini delovi blaga ipak ostali sakriveni u snegu i ledu koji su pokrili močvaru.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, vide se pojedini meštani koji su krenuli u potragu za zlatom, privučeni novom zlatnom groznicom u Sibiru. Moskovski "Kosmopolet" izvestio je da su zvaničnici pokupili sav teret, ali da prema nezvaničnim informacijama građani sada hodaju po zlatu.

 

- Odmah smo dobili instrukcije da ne dajemo informacije novinarima i da kažemo da "ništa nismo videli, ništa ne znamo, sve je to izmišljeno". Niko me nije pustio blizu zlata - rekao je jedan zvaničnik aerodroma u Jakutsku.

Zaposleni kompanije od poverenja obavili su posao sakupljanja zlatnih i srebrnih poluga, a pre nego što su pušteni kući morali su da prođu kroz detektor metala, dok je policija pretražila automobile.

 

- Mislim da je sva policija Jakustska bila tamo. Napravili su veliku gužvu, svaki autoobil je pretresan najmanje 20 minuta - rekao je jedan od svedoka.

Portparol aerodroma rekla je da se firma neće oglašavati u incidentu.

Tagovi