Nesreća Ada Huja
Tanjug/Filip Krainčanić
Nesreća Ada Huja

Tanjug/Filip Krainčanić

Nesreća Ada Huja, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Iako je prostrujala vest da su švaleri upali u Dunav, on kaže da je Andrijana nećaka njegovog prijatelja koja je imala težak period za sobom, pa su hteli malo mira i spokoja pored reke. Umesto toga umalo su stradali u njoj.

- Ujutro oko devet sati zazvonio mi je telefon. Pogledao sam i video Andrijanin broj. Javio sam se i po njenom glasu prepoznao da nešto nije u redu. Zamolila me je da dođem po nju jer joj je loše i htela je da izađe na svež vazdug, da prošeta... Andrijana je imala jako težak period proteklih dana, ostala bez nekoliko dragih osoba u životu i iskren prijatelj joj je potreban u ovim momentima. Znala je da na mene može uvek da se osloni, zato me je pozvala - nastavlja priču Veljko.

On kaže da je predložio Andrijani da odu na piće, ili da prošetaju po centru garda, ali da je ona tražila da je odvezem na reku.

- Rekla mi je da se samo tu oseća spokojnije, i da je voda smiruje. Zbog toga smo došli do Ada Huje - priča Veljko i dodaje ne zna kako je auto sleteo u vodu jer je siguran da je povukao ručnu.

Da se nešto čudno dešava primetila je Andrijana.

- Parkirao sam auto uz reku i pričao sa njom. U jednom momentu mi je rekla: "Nešto se dešava sa kolima, upašćemo u vodu, udavićemo se." Pokušao sam da reagujem ali, nažalost, auto je već počeo da tone. U tom momentu znao sam samo da treba da otvorim prozore pre nego što voda skroz potopi automobi, što sam i uradio - priseća se on.

Izašao je kroz prozor, otplivao do mesta suvozača, zgrabio Andrijanu za kaput i izvukao je iz automobila.

- Sve se odigralo u roku od nekoliko sekundi. Kada smo isplivali auto je već bio na dubini od oko 6 metara. Prišao nam je radnik broda koji se nalazio nedaleko od mesta gde je automobil potonuo i zbrinuo nas na brodu. Dao nam je da obučemo suvu odeći i odmah pozvao Hitnu pomoć koja je Andrijanu odvezla u Urgentni centar. Nema povrede samo se nagutala vode i uplašila, a ja sam živ i zdrav - ispričao je Veljko.

Komentari (5)

Mićo

11.01.2018 12:12

Dok je on nju teslao mislim"tešio",auto upade u reku.To može da mu poveruje samo njegova žena.

Gordana

11.01.2018 12:24

Ha,ha svakakvih prica sam se naslusala a ova je najsmesnija Neka su oni zivi i zdravi i Neka je sestri od necaka prijateljevog prijatelja dobro i Neka je nasla mir kraj reke a ti rodjo ako si ozenjen Neka ti je bog u pomoci. P.s.eto kada popravis kola pa i ja volim da sedimo u klimaksa Poreska reke,ha,ha

Gavrilo

11.01.2018 13:12

A onda je došao mrmot i ... A veverice slušaju i ne trepću. A... Ma idi begaj.

gorgonzola

11.01.2018 14:15

Khm, ko li je zalegao na menjač dok je gospodin bio u meditativnom snu?

Сараџогла

11.01.2018 19:25

@gorgonzola - Сваки искусан возач је одмах знао шта се десило!Баш онако како си написао!Чова није затегао ручну а у љубавном ,,разговору,, неко је мунуо мењач и ... би шта би! ... Него да не заборавим!Ако баш се мора ,,оно,, онда давај јастученце на ручну кочницу јер када навалиш ки нездрав па ти нога склизне оде колено о метал ручне кочнице.То је савет мога комшије јер ја сам радио другачије када сам био први пут млад.Имао сам по три девојке дневно.Како сам постизао.Мотор,бато! Као ви ми верујете?