liga šampiona
vivoazzurro.it
liga šampiona

vivoazzurro.it

liga šampiona, Foto: vivoazzurro.it

- REZULTATI:

GRUPA A:

Arsenal - Bazel 2:0 (Volkot 7', 26')

Ludogorec - PSŽ 1:3 (Natanel 16' - Matuidi 41', Kavani 55', 60')

GRUPA B:

Napoli - Benfika 4:1 (Hamšik 20', Mertens 51', 58', Milik 54' - Guedes 71')

Bešiktaš - Dinamo Kijev 1:1 (Kvarežma 29' - Cigankov 65')

GRUPA C:

Seltik - Mančester siti 3:3 (Dembele 3', 46', Sterling (ag) 20' - Fernandinjo 12', Sterling 28', Nolito 55')

Menhengladbah - Barselona 1:2 (Azar 34' - Arda Turan 65', Pike 74')

GRUPA D:

Atletiko Madrid - Bajern Minhen 1:0 (Karasko 35')

Rostov - PSV 2:2 (Poloz 8', 37' - Proper 14', Luk de Jong 45')

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

- SRBI U LIGI ŠAMPIONA:

Aleksandar Kolarov je odigrao ceo meč za Mančester siti. Sjajno je počeo i asistirao Fernandinju za izjednačujući pogodak.

 

Duško Tošić (Bešiktaš) i Ljubomir Fejsa (Benfika) odigrali su svih devedeset minuta, dok je "najskuplji Srbin" Nikola Maksimović za Napoli ušao u 11. minutu zamenivši povređenog Albiola.

************************************************************************

- Završeni su mečevi drugog kola Lige šampiona!

- Benfika daje još jedan gol, ali teško da može nešto više da učini. Pet minuta pre kraja, Napoli vodi 4:2.

- Prečka Grizmanaaaa! Silovit udarac, ali je okvir gola bio saveznik Bavarcima...

- Penal za Atletiko... Kakava glupost Artura Vidala koji je bez potrebe oborio Felipea Luiza. Evo prilike da "jorgandžije" reše ovaj meč.

- Preokret Barse... Katalonci su do pre nekoliko trenutaka gubili protiv Menhengladbaha, a sada je rezultat 2:1 u njihovu korist. drugi gol za Barselonu postiže Đerar Pike...

- Benfika je za nijansu ublažila katastrofu u Napulju. Guedes postiže prvi gol za "orlove".

- Barselona je napokon izjednačila protiv Menhengladbaha, kao i Dinamo Kijev protiv Bešiktaša. Gol za Katalonce dao je Arda Turan u 65. minutu na asistenciju Nejmara. Sjajan gol turskog reprezentativca...

- Napoli do vrha puni mrežu portugalskog tima... Za sedam minuta tim sa juga Italije zavukao je tri komada Benfiki. Ponovo je Mertens bio strelac, ovog puta za vođstvo od 4:0.

- Ludogorec je imao veliku priliku da izjednači, ali su Bugari promašili penal. Minut posle toga usledila je kazna. Kavani drugim golom na meču dovodi PSŽ u vođstvo od 3:1.

- Još jedan gol pod Vezuvom. Arkadijuš Milik sa bele tačke utrostručava prednost Napolija.

- Glazgov je večeras najfudbalskiji grad u Evropi. Tri puta je Seltik vodio protiv Sitija, a "građani" isto toliko puta poravnavaju. Sada je 3:3. Nolito je bio precizan za novo izjednačenje.

- Pari Sen Žermen preokreće u Bugarskoj. Kavani dovodi "svece" u vođstvo od 2:1.

- Napoli je golom Mertensa povisio na 2:0 protiv Benfike. Kako stvari stoje, Fejsa i družina će se pognutih glava vratiti u Lisabon.

- Šta se ovo dešava u Glazgovu?! Seltik je treći put poveo protiv Mančester sitija. Ponovo Musa Dembele trese mrežu Klaudija Brava, samo što je počelo drugo poluvreme...

****************************************************************

POLUVREME:

Završeno je prvo poluvreme na osam stadiona širom Evrope. Najuzbudljivije bilo je u Glazgovu gde je Seltik protiv Mančester sitija dva puta vodio, ali su "građani" oba puta poravnavali. Kolarov je bio asistent Fernandinju kod prvog gola gostujućeg tima.

Utakmica koja privlači najviše pažnje jeste derbi večeri u Madridu između Atletika i Bajerna, gde "jorgandžije" posle prvih 45 minuta, golom Karaska vode sa 1:0.

Najveće iznenađenje trenutno - Menhengladbah na svom terenu vodi protiv Barselone. Torgan Azar je u 34. minutu šokirao Katalonce.

Goleada je viđena i u Rusiji na meču između Rostova i PSV-a. Posle prvih 45 minuta rezultat je 2:2.

Arsenal na svom terenu hita ka pobedi protiv Batela. Trenutno stanje u Londonu - 2:0 za "tobdžije".

Ludogorec je poveo protiv PSŽ-a u razgradu, ali su "sveci" izjednačili i svakako se očekuje konkretnija igra gostiju u nastavku.

Bešiktaš u Istanbulu ima prednost protiv Dinoma iz Kijeva (1:0), a istim rezultatom Napoli u gradu pod Vezuvom vodi protiv Benfike.

********************************************************************

- Još jedno iznenađenje. Borusija Menhengladbah vodi protiv Barselone na svom terenu. Strelac je Torgan Azar u 34. minutu.

- Evo gola i na "Visente Kalderonu". Atletiko je bio konkretniji protiv Bajerna u prvih pola sata i napaltio inicijativu. Karasko je strelac u 35. minutu.

- Na meču između Seltika i favorizovanog Mančester sitija, domaćin je pomalo iznenađujuće šokirao "građane" pogotkom Muse Dembelea.

Ipak, vara se svako ko misli da će lako protiv Gvardioline mašinerije. U 13. minutu gosti iz Mančestera su izjednačili golom Fernandinja na asistenciju Kolarova.

Pogledajte asistenciju Kolarova:

- Pet minuta kasnije Arsenal je na svom terenu poveo protiv Bazela golom Tija Volkota posle asistencije Aleksisa Sančeza. Isti igrač je u 26. minutu povisio na 2:0

- Dva ekspresna gola viđena su i u Rusiji, Rostov je najpre poveo da bi nekoliko minuta kasnije PSV izjednačio rezultat.