Matematika
Profimedia
Matematika

Profimedia

Matematika, Foto: Profimedia

Isti zadatak, isti postupak, za tačno rešenje profesoru treba više od 30 sekundi, a mobilnoj aplikaciji manje od tri, piše B92.

“Uzmes mobilni, ima kamera, time se zadatak se skenira i reši se ceo zadatak.“

“Ako imamo neki problem sa rešavanjem zadatka samo skeniramo imamo postupak i znamo kako da uradimo sledeći put“, kažu učenici.

“Znaju kako se koristi ali nisu do sada koristili, ne smeju na časovima da koriste“, kaže Nadica Stamenkovic , profesorka matematike.

“To je u prevodu aplikacija da ne učim ništa, da se ponašam kako hoću i da samo prođem to“ , kaže Bojana Spasenović, profesor iz matematike.

Aplikacija je dostupna za sve pametne telefone, a kako ih i među osnovcima gotovo svi imaju, upotrebi ili zloupotrebi tesko je stati na put.

„Matematika ima jedan važan uticaj na razvijanje mentalnih i kognitivnih sposobnosti. Vežbajući izradu zadataka iz matematike, deca vežbaju i rešavanje problema i u nekiim drugim sverama“, ističe Branka Mickovski, školski psiholog.

Roditelji za savremeno matematičko pomagalo naravno ne znaju.

Ima međutim situacija, kažu profesori, kada rešavanje zadataka uz aplikaciju i nije tako lose.

“Aplikacija može da bude dobra nastavnicima da provere zadatak pred kontrolni ili studentima“, kaže profesorka Stamenković za B92.

Komentari (2)

sale

24.11.2016 09:58

Ja zivot proziveh i nikad mi u zivotu nisu trebale te silne jednacine sa iks nepoznatih i gomila ostalih sr..a kojima profesori matematike maltretiraju do besvesti decu po skolama a kad pogledas sve te ljude u normalnom zivotu shvatis da su vecina njih nesrecnih i tuznih i nesposobnih za normalni zivot, kome treba ta silna matematika da mi je znati.

Evo meni treba

24.11.2016 15:13

@sale - Matematika je prelepa nauka ali trgovcima na pijaci je dovoljan samo račun. Matematika je jezik svemira, rekli su oni koji vide dalje od pijace...