Aleksandar Antić
Alo!/Rajko Ristić
Aleksandar Antić

Alo!/Rajko Ristić

Aleksandar Antić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Antić ističe da finansijsku podršku majkama i porodici treba posmatrati, pre svega, kao poruku države i društva o važnosti rađanja dece.

"Mi ne možemo da utičemo na odluku građana o zasnivanju roditeljstva i uvažavamo pravo na privatnost i izbor, ali imamo obavezu da jasno kažemo koliko je to značajno za Srbiju", rekao je on za Tanjug.

Zato, kaže, i podržava što je predsednik Aleksandar Vučić preuzeo lidersku ulogu na promociji mera afirmativne populacione politike, što je, dodaje, značajna pomoć i ministarki Slavici Ðukic-Dejanović, koja će biti zadužena da operativno realizuje te mere i stara se o njihovoj primeni.

On je ocenio da angažovanje predsednika Vučića predstavlja garaciju da će mere biti realizovane, a što će, se, kaže, brzo odraziti i na politiku rađanja u Srbiji.

Komentari (1)

slađa

20.03.2018 22:00

Slažu se ljudi generalno sa Vučićevom afirmativnom populacionom politikom, ali su mesečne zarade i dalje na niskom nivou i to stvara izvestan otpor. Svaki čovek želi dostojanstven život, samostalnost u svemu, pa naravno i po pitanju planiranja potomstva. Problem su i stalni izazovi koji se stavljaju pred građane. Direktna demokratija je odlična stvar za društvo koje ima bolji standard. U pitanju su nijanse, kao referendum u Švajcarskoj. Kod nas je sve drugačije i to proizvodi osećaj neizvesnosti