Vladica Rajković
Suzana Božinović

 

Vladica Rajković

Suzana Božinović

Vladica Rajković, Foto: Suzana Božinović

Nakon što mu je potvrđena kazna od 40 godina zatvora, monstrum Vladica Rajković (28), koji je silovao Anđelinu Stefanović (3) iz zaječarskog sela Vratarnica, a onda joj kamenom smrskao glavu, prebačen je iz pritvora u Zaječaru u požarevcki zatvor „Zabela”.

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je najtežu robiju koju mu je izrekao Viši sud u Zaječaru, koju će izdržavati u najstrožem kazamatu u Srbiji.

Kako „Alo!” saznaje, on je trenutno u karantinu, koji se nalazi u prijemnom odeljenju ovog zatvora, gde može da ostane najduže 30 dana, a posle toga će biti raspoređen u paviljon u kojem borave zatvorenici osuđeni na 40 godina zatvora.

Ubijena Anđelina Stefanović (3)

privatna arhiva

Ubijena Anđelina Stefanović (3), Foto: privatna arhiva

- Ubica devojčice je maricom prebačen iz Zaječara u Požarevac. Nije progovorio ni reč dok su ga izvodili iz pritvora. Poslušno je ispružio ruke da mu stave lisice i ćutke je presedeo ceo put do „Zabele”. Trenutno je u sobi sa jednim cimerom. Verovatno će i kasnije deliti ćeliju sa jednim zatvorenikom i neće ga smeštati u grupnu sobu, jer bi zbog zločina koji je počinio bio

Otac planira da poseti sina

Nebojša Rajković, ubičin otac, u izjavi za „Alo!” kaže da će ići u Požarevac da poseti sina.

- Tražio je da dođem kod njega da se vidimo, ali još nisam isplanirao kada ću da idem. Bio sam i ranije da ga obiđem. Drago mu je kad se vidimo. Ne znam kako mu je tamo dok ne odem, niti da li mu drugi robijaši prete. Nije mu sigurno svejedno što je prebačen u „Zabelu”, al’ šta je - tu je. To ga je snašlo i nema kud - rekao je Nebojša Rajković.

na meti drugih zatvorenika. U zatvoru se odmah pročulo da je stigao i to je kod mnogih izazvalo gnev zbog monstruoznog silovanja. Pojedinci su ga psovali i poručili mu „da mu se
ne piše dobro” - navodi naš sagovornik iz ovog zatvora.

On je posle hapšenja priznao zločin i ispričao da je devojčica počela da vrišti kada joj je oduzeo nevinost. Njega je to razbesnelo, zbog čega je počeo da je šamara da bi je ućutkao.

Međutim, dete ni posle toga nije prestajalo da plače, što je njega još više razjarilo. Na kraju je uzeo veliki kamen i potpuno joj smrskao glavu, zbog čega meštani nisu mogli da joj prepoznaju lice kada je nađena u šumi. Kada je shvatio da je mrtva, navukao je pantalone, a leš je odvukao u obližnju šumu i prekrio ga lišcem. Svoju krvavu garderobu je oprao u Timoku, a onda otišao kući da se presvuče i mirno se vratio na rođendan svoje bratanice i nastavio da pije. Meštani su nakon zločina pokušali da ga linčuju, ali ih je u tome sprečila policija, koja je u međuvremenu stigla.

Komentari (11)

Miki car

11.08.2017 05:43

NEZNAM KO ONO RECE "FIK" I GOTOVO!!!!

zic

11.08.2017 05:55

@Miki car - Ne fik pa gotovo vec poooooolako pa sigurno .minimum 1 sat .

slavka

11.08.2017 06:16

@Miki car - Nažalost svakodnvno čitamo o užasnim zločinima i kod nas i u svetu ali ovo šta je ovaj monstrum uradio je nešto najgore što sam u životu pročitala. Želim mu da u zatvoru oseti svu bol i patnju koje je jadno dete osetilo dok se krvnik izivljavao nad njim.

Тртрћко

11.08.2017 05:48

Гледајте ТВ крими канале на кабловској где се злочини описују и како су убице ухваћене?У Америци би глатко добио смртну казну!А ми порезници ћемо га 4 деценије хранити.Гледаће телевизију.Читаће књиге и ту и тамо може да га неки колега мрко погледа?Било је да за такве злочине ставе те испред зида.Пет пушака где само једна има прави метак а четири ћорка.Милиционери узму пушке где нико не зна која има прави метак.И крај приче.

Igor CH

11.08.2017 07:38

Ako neko treba umirati polako i u mukama onda je to sigurno ova dzukela! Zelim mu puno patnji i bola u zatvoru sledecih 40 godina tj. do smrti!

N.N.

11.08.2017 09:07

Meni je fascinantno to što će ga zatvorenici "kazniti"!? A zašto su oni osuđeni na po 30-40 godina. Sve su to ubice, razbojnici, nasilnici...a oni sa malim kaznama su za sasvim druga dela (saobraćaj, privreda...) i oni ne "sprovode pravdu".

DaNe

11.08.2017 09:15

Ko će da ga kazni? Mališa Jeftović, Dragan Đurić ...??? U zatvoru su sve sami akademici, fini ljudi ili oni poput njega?

zille

11.08.2017 11:29

@DaNe - Ne dao mu bog da ga puste na krilo sa ostalim robijasima.....za 24 h bi ga stanglirali ili izboli. Ali to ne rade....stave ih u izolaciji sa nekim slicnim poput ovih sto si naveo..

lemi

11.08.2017 09:39

Smrtna kazna je ukinuta u Evropi i mali do nikakvi izgledi su da se vrati. Smatra se da nije drzava ni dala zivot, pa nema pravo ni da ga oduzima. Ukinut je i prinudni rad, zbog sloboda iz radnog prava, i samo jos cekamo da se ukine i ogranicenje slobode. Ja sam protiv smrtne, ali sam za prinudni rad osudjenika, bolje je i za nas i za njih. Sto se tice pretnji smrcu, robijasi su ostali poslednji bedem pravde, sudovi i tuzilastvo su nam za svaku bruku.

Banshy

11.08.2017 22:49

Nadam se da nece docekati cetrdeset godina u Zabeli. Da ce se neko pobrinuti da provede sto manje godina u zatvoru. Ko razume, shvatice. Taj stvor nije zasluzio da udise vazduh. A svi zaboravljaju da je ubio i zenu kojoj je dugovao novac i bacio je u reku.

gedza

11.08.2017 22:58

Duga i bolna smrt za monstrume!