Anđelina Džoli
Associated Press
Anđelina Džoli

Associated Press

Anđelina Džoli, Foto: Associated Press

Kako je Anđelina do sada rizikovala za nekoliko projekata u čiju realizaciju niko nije verovao, i iz tog rizika izlazila kao pobednik, možda nas iznenadi i neverovatnim političkim angažmanom. Koliko ozbiljno shvata svoju ulogu u politici govori i to da je za mentora angažovala iskusnu političarku.

Kako navode američki mediji, ako je ikada postojalo vreme u Americi da se politikom bave ljudi koji sa njom nemaju dodirnih tačaka, onda je to sada. Posle Donalda Trampa na političku scenu odlučila je da stupi i Oskarovka Anđelina Džoli. Glumica ozbiljno shvata svoju ulogu u politici, te je već angažovala Arminku Helić, vrsnu političarku, kako bi je uputila u tajne novog zanata.
- Ona pomaže Anđelini u donošenju odluka u vezi sa političkim potezima. Endži je smatra svojim mentorom - navodi izvor blizak Džolijevoj, koja ne krije da ima političke ambicije.

Porodica je podržava

profimedia

Porodica je podržava, Foto: profimedia

- Kad radite kao humanitarac svesni ste toga da politika mora biti uzeta u obzir, jer ako želite da unesete velike promene, morate preuzeti i odgovornost - odgovorila je glumica na pitanje hoće li upustiti u politiku.

- Ali stvarno ne znam u kojoj ulozi bih bila korisnija. Svesna sam onoga što radim u životu, a sve to zajedno jedno drugo čini mogućim - dodala je 39-godišnja glumica i rediteljka.

Ono što je zanimljivo je da glumica razmišlja o političkoj karijeri u Britaniji, uzimajući u obzir da se nedavno sa porodicom preselila u blizinu Londona, a 2014. ju je kraljica Elizabeta proglasila počasnom damom. Sve to je doprinelo da Džolijeva počne razmišljati u pravcu kampanje sa političkim stavovima. U ostvarivanju novih ambicija Anđelina ima punu podrušku supruga Breda Pita i njihove dece.