Ana Đerek
Instagram: anaderek5
Ana Đerek

Profimedia

Ana Đerek, Foto: Profimedia

- Ana se zagrevala, bio je tu i njen trener, i nas nekoliko drugih trenera koji smo radili s ostalom decom. Teško je reći šta se dogodilo, meni je to izgledalo kao da se Ana predomislila, odustala na pola skoka, i pala ravno na glavu - ispričao je trener Ivo Borozan.

U dvorani je zavladao muk, svi su potrčali prema Ani, koja je nekoliko trenutaka nepomično ležala.

- Brzo je došla k sebi, ali je bila ošamućena, raskrvarene usne, videlo se odmah da je to bio vrlo težak pad. Uz našu pomoć odšetala je do svlačionice, odmah smo joj za svaki slučaj stavili kragnu i pozvali Hitnu pomoć - kaže Borozan.

Nakon dolaska u splitsku bolnicu usledio je novi šok. Tokom pregleda Ana nije mogla lekarima da odgovori ni na najjednostavnija pitanja. Nije znala kako je nastradala, koji je dan, čak se nije sećala ni da je nastupila na Olimpijskim igrama.

- Svi smo bili u šoku, posebno njeni roditelji, koji su odmah stigli do bolnice. Bilo je odmah jasno da se radi o teškom potresu mozga, što su kasnije potvrdili i nalazi – kaže Borozan.

Ana je prenoćila u bolnici, juče je bila na dodatnim pretragama, a CT je pokazao kako, nasreću, nema oštećenja kičme ni glave.