Izlaganje ekspozea
Tanjug/Sava Radovanović 28.6.201
Izlaganje ekspozea

Tanjug/Sava Radovanović 28.6.201

Ana Brnabić izlaže svoj ekspoze u Skupštini Srbije, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Brnabićeva je sa izlaganjem ekspozea počela oko 11 časova. Odmah na početku je poručila da će nova vlada ostvariti dobre rezultate.

"Sigurna sam da će vlada imati rezultate o koje ni oni koji su mene osporavali neće moći da se ogluše", rekla je Brnabićeva i dodala da nijedna vlada do sada nije počela rad sa tako dobrim stanjem u budžetu.

Izlaganje ekspozea

Tanjug/Sava Radovanović 28.6.201

Ana Brnabić kaže da je stanju u budžetu odlično, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Nijedna vlada nije započela mandat sa tako dobrim stanjem u budžetu, kao ova koju ću, ako bude glasala većina poslanika, voditi ja. Zbog takvog stanja moram da zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću", rekla je Brnabićeva u Skupštini i dodala da je prethodna Vlada uspela da spreči da Srbija bankrotira.

Biće povećanja plata

Brnabić je rekla da je jedan od prioriteta njene vlade nastavak ekonomskih reformi, te da očekuje stalni godišnji rast BDP od 3,5 odsto, kroz povećanje investicija, izvoza robe i usluga i smanjenja udela javnih rashoda.

"Za to je potrebno dalje unapređenje poslovnog okruženja, politička stabilnost i dalje približavanje EU. To podrazumeva i nastavak reforme državne uprave i efikasniji rad države, koja treba da bude servis građana. Važno je da u javnim finansijama zadržimo red koji je uvela prethodna vlada", podvukla je Brnabić i istakla da je potrebno da vlada dobro planira prihode i rashode.

Ona je podsetila da smo prošli uspešno šest revizija sa MMF, da je sada na redu sedma i da će ove godine biti završen uspešno aranžman sa MMF.

"Nastavićemo rigoroznu kontrolu trošenja novca, a opšti deficit države treba da bude ispod jedan odsto, a sa daljim rastom ekonomije da se spusti javni dug na 60 odsto BDP", rekkla je Brnabić i dodala da bi to stvorilo za veće plate i penzije i za nove investicije i infrastrukturu.

"Povećaćemo plate u javnom sektoru. Pojedinac ne može sam ili može malo i tražim vašu podršku da modernizujemo državu i napustimo birokratski način razmišljanja" rekla je ona.

"U poslednje tri godine je značajno podignut rejting Srbije na listi Svetske banke", istakla je Brnabićeva, a potom navodila sve uspehe prethodne Vlade.

Ukazala je da je započeta opsežna i sveobuhvatna reforma državne uprave, koja ima za cilj servis građana, pojednostavljenje administrativnih procedura.

Kako je istakla, poslednjih godina je izgrađeno više kilometara puteva nego decenijama pre toga. Brnabić je podsetila i da je Srbija 2014. započela pregovore sa EU o članstu, u kojima je otvorila 10 pregovaračkih poglavlja.

„Stub dijaloga predstavlja nacionalni konvent za EU, koji okuplja više od 700 organizacija civilnog društva, što potvrđuje da je uspostavljen široki koncenzus društva“, rekla je Brnabić.

On je rekla i da je važno da se svi usaglase oko prioriteta i da se napravi društveni dogovor oko toga šta mora da se uradi da bi "Srbiju uveli u red uspešnih država", istakla je Brnabić.

"U politiku sam ušla iz privrede, a iz ljubavi prema Srbiji. Vratila sam se iz najbolje želje da uradim nešto za svoju zemlju. Čast je služiti Srbiji, kako bi se ona menjala na bolje" rekla je Brnabić.

Mandatarka za sastav nove vlade rekla je da će prioriteti buduće vlade biti digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj. Brnabić je poručila i da se neće kriti iza svojih saradnika i da će se boriti za Srbiju.

"Najveća odgovornost biće na meni, neću se skrivati iza saradnika, redovno ću izveštavati javnost o tome šta nameravamo, podsticaću konstruktivnu kritiku i uprkos uvredama u javnom govoru koje su mi već upućene proteklih dana i koje mogu da očekujem i ubuduće, ja ću istinu i činjenice braniti s dostojanstvom i dignitetom", rekla je Brnabić.

Izlaganje ekspozea

Tanjug/Sava Radovanović 28.6.201

Poslanici sa pažnjom prate izlaganje Ane Brnabić, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona je istakla i da će obrazovanje, posle digitalizacije, biti drugi najvažniji prioritet vlade.

Porodica uz Anu

Anino izlaganje ekspozea sa velikom pažnjom prate članovi njene porodice. U sali su otac i majka Ane Brnabić, kao i brat i snaja.

"Obrazovanje je najveća vrednost 21. veka i moramo ga negovati", poručila je Brnabić, dodajući da je važno da povratimo poverenje u obrazovni sistem.

"Kad završimo školu pola tog znanja je već prevaziđeno i zato moramo da učimo i dalje, ovaj je vek namenjen onima koji ne žele da stanu u obrazovanju", navela je mandatarka i poručila da će nova vlada raditi u najboljem interesu Srbije i da veruje da će umeti da odgovori brojnim izazovima.

"Ohrabrivaću dijalog kako bismo donosili dobre odluke za Srbiju", poručila je Brnabić, dodajući da će svako konstruktivno rešenje naići na otvorena vrata u njenom timu.

Izlaganje ekspozea

Goran Srdanov/RAS

Foto: Goran Srdanov/RAS

Brnabić je rekla i da je neophdono je da se motivišu uspesni poslovni ljudi Srbije da investiraju u inovativna preduzeća, čime će se, kako je rekla, uvećavati domaći kapital, a inovativni

Brnabić ukida pečate

Nova mandatarka je poručila da Srbije ne može u 21. vek s pečatima, šalterima i papirima. Ona je najavila promenu niza propisa koji će to u najskorije vreme urediti onako kako je u razvijenom svetu.

U tom je smislu pomenula promenu mnogih propisa i donošenje novih, a s ciljem da se uštedi novac i vreme, pre svega građanima.

Kako je navela, modernizacijom državne uprave država postaje istinski servis građana i privrede, a digitalizacija državne uprave u obezbeđivanju elektronskih usluga biće zato jedan od prioriteta njene vlade.

"Elekstronskom upravom povećava se efikasnost i eliminiše korupcija", ocenila je Brnabić i pomenula da je od početka godine 6,7 miliona dokumenata postalo dostupno u elektronskom obliku, da su građani tako uštedeli šest miliona sati čekanja na šalterima, a da su time za razne takse platili čak 245 miliona dinara manje.

Brnabić je najavila da će elektronsko plaćanje biti uvedeno za sva moguća plaćanja, pa i obaveza prema državi, te da će pečat otići u istoriju, jer, kako je primetila, i danas još postoji vise od 70 akata koji nisu usklađeni s aktuelnim propisima i zbog toga zahtevaju upotrebu pečata.

"Uredićemo birački spisak, on će biti automatski ažuriran, a to će uvesti red i razum u državnu upravu", poručila je Brnabić.

preduzetnici imaće više izvora finansiranja. Ona je istakla da će buduća vlada pokušati da odvoji još veća sredstva iz budžeta za inovacioni fond, po ugledu na Izrael, koji je, na taj način postala jedna od najnaprednijih država sveta.

"Cilj nove vlade je da svaki strani investitor angažuje lokalne firme kao izvođače i proizvođače. Vlada će raditi na osnaživanju domaćih firmi da ispune zahteve i standarde stranih investitora", rekla je Brnabić.

Nastavlja se borba protiv kriminala i korupcije

Brnabić je rekla da je veoma važan nastavak odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, posebno podizanje kapaciteta policije za sprečavanje terorističkih napada, krijumčarenja i trgovini ljudima, kao i suzbijanje visokotehnoločkog kriminala.

Ona je rekla da borba protiv organizovanog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije podrazumeva efikasan i brz krivični postupak.

"Prethodna vlada već je preduzela ključne mere u tom pravcu, nova će tim putem nastaviti", rekla je Brnabić i najavila povećanje kvaliteta i brzine razmene podataka između državnih organa, u cilju borbe protiv kriminala.

"Strateški cilj je i rasterećenje sudova. Prava nacionalna bezbednost ne može se postići isključivo jakim vojnim snagama, već iziskuje snažnu diplomatiju, intenzivan obaveštajni rad, fiskalnu disciplinu, i efikasnu vladu. Iznad svega biće neophodna podrška predsednika Republike i njegovo bogato iskustvo u oblasti spoljne i vojne politike“, podvukla je Brnabić.

Ona je ukazala da ćemo ostati posvećeni učešću u mirovnim misijama, kao i da Srbija ostaje povećena programu Partnerstvu za mir.

Prioritet i kultura

Mandatarka je rekla i da će nova vlada voditi računa i o kulturi u Srbiji.

"Daću sve od sebe da u mandatu ove vlade budu konačno završeni Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti", poručila je mandatarka. Posebno je najavila da će obaveza svih kulturnih institucija biti programi za decu.

 

U Skupštinu su od ranog jutra pristizali poslanici i ministri. Među prvima stigli su budući ministri Branko Ružić i Nenad Popović. Na posebnu sednicu stigli su i Ivica Dačić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar kulture Vladan Vukosavljević koji će i u novoj vladi zadržati taj resor, kao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Sednicu je pratio i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je ranije najavio da neće podržati izbor Ane Brnabić za premijerku.

Podsetimo, u Skupštinu Srbije juče je stigao Predlog odluke o izboru vlade, koji predviđa da nova vlada ima četiri potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da očekuje da rasprava o izboru nove vlade traje dva dana, te da će mandatarka sa svojim kabinetom položiti zakletvu u petak, 30. juna, pre podne.

"Dogovorićemo se još sa mandatarkom Anom Brnabić. Očekujem da bude mnogo učesnika u raspravi, to se obično dešava kada se bira Vlada Srbije i da to potraje oko dva dana", rekla je Gojković za RTS i dodala da Brnabić može sigurno da računa na podršku 128 -129 poslanika SNS, odnosno liste "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje", ali da se juče videlo da je 156 poslanika podržalo predlog Zakona o ministarstvima.

Skupština Srbije završila je večeras rad, posle deset sati zasedanja tokom kojih su poslanici opozicije kritikovali, a vladajuća većina branila ekspoze mandatarke Ane Brnabić.

Parlament će nastaviti rad sutra u 10.00 sati, a kako je rekla predsednica Skupštine Maja Gojković, o ekspozeu Brnabić treba da govori još samo šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanak.

Opozicija je najavila i da neće glasati za buduću vladu dok su poslanici Srpske napredne stranke istakli da je Branabić njihov kandidat.

Vlada je izabrana ako za nju glasa većina od ukupnog broja narodnih poslanika.

Nakon izbora, predsednik Vlade i njeni clanovi polažu zakletvu pred poslanicima, cime pocinje da teče njihov mandat.

Nova vlada Ane Brnabić biće 15. po redu od 1990. godine, kada je u Srbiji uveden višestranački sistem.

Komentari (96)

Zoje

28.06.2017 07:54

........Od današnjeg dana- želim svu sreću GRAÐANIMA SRBIJE!!!

Danilo

28.06.2017 09:14

Zelim ovoj vladi mnogo uspeha.

Raca

28.06.2017 09:14

Podrska za buducu premijerku!

Nemanja

28.06.2017 09:17

Velika podrška ovoj sjajnoj i hrabroj ženi! Verujem u njen siguran uspeh.

Bojan

28.06.2017 09:20

Očekujem da nastavi dosadašnju uspešnu politiku i da omogući građanima bolji život.

Mirko

28.06.2017 09:26

Ne sumnjam da ce posao raditi vrlo kvalitetno!

dara

28.06.2017 09:28

Puno uspeha sa novom Vladom.

Marko

28.06.2017 09:29

Vlada treba da nastavi putem kojim je krenula.

Marija

28.06.2017 09:31

Ana će biti dobar premijer. Nasledila je dobro stanje u državi samo treba da nastavi Vučićevim stopama.

ringeee

28.06.2017 09:32

Srecno u vodjenju drzave. Ne sumnjam da ce uraditi sve sto ume za Srbiju, a to je mnogo..

Toma

28.06.2017 09:34

Danas dobijamo vladu koja ce se svom snagom boriti za Srbiju

bilja

28.06.2017 09:35

Verujem da ce biti mnogo ocekivanih stvari, al i dosta iznenadjenja

Mirko

28.06.2017 09:36

Vlada ima većinsku podršku parlamenta a Ani želim uspešno predstavljanje ekspozea.

BIBI

28.06.2017 09:40

Vlada će biti izabrana jer Ana ima dobar program i podršku !

ana

28.06.2017 09:41

Dobijamo vladu koja će se svojski boriti za Srbiju.

ranko

28.06.2017 09:44

Verujem d a ce imati ogromnu podrsku...

Stex

28.06.2017 09:45

Verujem da ce u expozeo premijerka detaljno opisati ciljeve vlade i na koji nacic ce ih realizovati.

maja

28.06.2017 09:45

Verujemo u njene sposobnosti!

Slavoljub

28.06.2017 09:51

Ana ima moju punu podrsku. Vredna, strucna i ima zelju da svojim radom pomogne svima nama.

bivši socijalista

28.06.2017 10:05

@Slavoljub - odakle vam informacija da je stručna i gde je stekla stručno znanje i iskustvo. obrazovanje je jedna a stručnost druga stvar jer je za stručnost potrebno više od obrazovanja

Goran

28.06.2017 09:57

Uveren sam da ce Brnabicaka da uradi dobar posao na poziciji premijerke.

sasa

28.06.2017 10:02

Srecno Ana.Verujemo u tebe.

misao

28.06.2017 10:04

Pa to je ako se ne desi čudo pa dođe do iznenadne promene, a što u datim okolnostima nije ni nemoguće.

max

28.06.2017 10:04

Sigurna sam da ce Ana da uradi posao i doprinese razvoju zemlje.

Filip

28.06.2017 10:04

Ekspoze je veoma bitan jer sadrži rad Vlade Srbije u narednom periodu i napredak i boljitak Srbije.

Milka

28.06.2017 10:04

Kako mi se cini, Ana Brnabic dobro zna sta zeli i na koji nacin zeli da postigne da Srbija postane stabilnija i snaznija drzava . Verujem u njen uspeh jer se do sada pokazala kao veoma vredna i sposobna .

Aca

28.06.2017 10:05

Ana je jako sposobna zena verujem da ce voditi vladu kako treba.

renea

28.06.2017 10:10

Ne sumnjam da će se Brnabićeva uspešno izboriti sa svim predrasudama s kojima se suočava.

Bisa

28.06.2017 10:21

Kao žena podržavam Anu i verujem da će uspešno i posvećeno sa svojim znanjem i upornošću voditi vladu.

Branko

28.06.2017 10:30

Veliki je ovo dan, nov u istoriji Srbije. Prva žena u Srbiji postaće premijer. Ana će uspešno voditi Srbiju, mlada je, odlučna, ima znanja i istrajnosti.

Branko

28.06.2017 10:30

Veliki je ovo dan, nov u istoriji Srbije. Prva žena u Srbiji postaće premijer. Ana će uspešno voditi Srbiju, mlada je, odlučna, ima znanja i istrajnosti.

Buki

28.06.2017 10:30

Zelim im dobru saradnju i da im je interes Srbije uvek na prvom mestu!

Vukica

28.06.2017 10:41

Znam da joj nece biti lako ali verujem da ce Ana pokazati svoje sposobnosti i svima zatvoriti usta.

kiki

28.06.2017 10:41

Ako je sednica zakazana u 10 kako to da poslanici tek pristizu ?

vanja

28.06.2017 10:48

Uspešan dan!

MiRA

28.06.2017 10:59

Ineres Srbije i njenih građana je najbitniji,mnogo sreće u radu.

Sanja

28.06.2017 10:59

Pametna i vredna, samo neka gura.

Dusica

28.06.2017 11:00

Ana Brnabić je ekspert,veliki znalac i puna energije i siguran sam da će ispuniti poverenje koje joj je ukazano.

mila

28.06.2017 11:00

Stvarno je vreme uzasno ali ne vredi mora da se radi!

jovan

28.06.2017 11:01

Nadam se da je ministru Antiću dobro, a što se tiče Brnabićke, odličan ekspoze

zorica92

28.06.2017 11:05

Nastavak napretka Srbije sa Anom na čelu vlade će biti lakši, pošto je Vučić utabao put napretka i stabilizovao i napunio državnu kasu.

Hana

28.06.2017 11:22

Draga Ana imas svu podrsku gradjana Srbije, samo hrabro napred!

shone

28.06.2017 11:23

Zelim svu srecu Ani na mestu novog premijera Srbije.

Mirjana

28.06.2017 11:26

Sigurna sam da ce nova Vlada nastaviti sa ozbiljnim radom!

Nikola

28.06.2017 11:31

Predstaviti ekspoze, Ana ce dogurati daleko, jer je pametna i posvecena je svom poslu

Danka

28.06.2017 11:32

Sigurno ce Ana opravdati i poverenje gradjana i poverenje predsednika.

Bole

28.06.2017 11:38

Sa ovakvim razmisljanjem i nastavljanjem dosadasnje politike Srbija postaje ekonomski jaka i stabilna zemlja.

Goran

28.06.2017 11:44

Jako mi se svidja Ana, mislim da ce biti odlicna na dunkciji premijera.

ana

28.06.2017 11:51

odlican ekspoze i odlican premijer u najavi

vladimir

28.06.2017 11:52

Kada nas Anka digitalizuje ima da pevamo od srece. Isto kao za elektronske zdravstvene knjizice.

Igor

28.06.2017 11:56

Fenomenalan ekspoze,Ana ce biti izuzetna premijerka.

Marija

28.06.2017 13:19

@Igor - Bice fenomenalno kada mi vrati oteti deo penzije a dotle nista.

sunce

28.06.2017 12:06

Ana nam polako pokazuje da ce se boriti da Srbija postane moderna zemlja,i da ce se boriti za ekonomsku stabilnost nase zemlje.

Branko

28.06.2017 12:08

Mislim da je Ana prava osoba za funkciju premijera.

mala

28.06.2017 12:11

Uzbudio se.. ali dobro..

Miki

28.06.2017 12:13

Ana ce nastaviti kontinuitet Vuciceve vlade.

Biljana

28.06.2017 12:17

Anu Brnabic vrednovati na.osnovu njenih rezultata i ni po cemu drugom

Ana

28.06.2017 12:18

I velika čast ali i velika odgovornost. Ne sumnjam u njen uspeh.

Miki

28.06.2017 12:20

Ekspoze je na visini zadatka ukazao na najbitnije segmente daljeg razvoja Srbije i veoma mi se dopada.

Dejo

28.06.2017 12:24

Nadam se da će opravdati dato poverenje.

Mali

28.06.2017 12:33

Svidja mi se sto zeli da uvede digitalizaciju u upravi. To ce omoguciti efikasniji svakodnevni zivot gradjanima i veliku ustedu i vremena i novca.

Predrag

28.06.2017 12:36

Cast i ponos je sluziti Srbiji, opravdace Ana ukazano poverenje.

Jelena

28.06.2017 12:42

Cast je imati tebe Ana za premijera!

sandra

28.06.2017 12:47

ana je pravi izbor...jaka i obrazovana zena

Milovan

28.06.2017 12:49

Samo napred Ana, baš mi se svidja njen rad za sada.

Milos

28.06.2017 16:30

@Milovan - hahhahahhaha Koji rad?!!!!!!

Minka

28.06.2017 12:50

Briljantna Ana ubedljivo je izlozila svoj sveobuhvatni ekspoze uz muk u sali i sveprisutnu paznju i interesovanje.

Milos

28.06.2017 12:52

Nova vlada je odlicno sastavljena.

Marija

28.06.2017 13:16

@Milos - Skoro odlicno, Jedino bivsi JULOVAC tamo nikako ne prilici. Ali mozda je on najbolji poslusnik, videcemo, A i pored toga mislim da nije adekvatna osoba za to ministarstvo ali ako nemamo u Srbiji bolji to nam je sta je.Zalosno,,,,,

Dare

28.06.2017 12:52

Nema vece casti nego sluziti Srbiji.

Alexandar

28.06.2017 12:57

Opravdace Ana sve sto je rekla i bice to vredna premijerka i nadam se da ce moci da isprati tempo koji je Vucic nametnuo..

Tamara

28.06.2017 13:03

Ana zaista ohrabrujuce zvuci.

Vrscanka

28.06.2017 13:03

Sigurni smo da ce i Srbiji biti cast da ima jednog takvog Premijera.

Aleksa

28.06.2017 13:03

Upravo ovako treba da prica buduca premijerka.

boki

28.06.2017 13:08

Biti premijer svoje zemlje je privilegija koju retko ko moze da priusti.

ivanjan

28.06.2017 13:15

Nova vlada je odlicno sastavljena.

Pedja

28.06.2017 13:20

Ekspoze je odličan.

milica

28.06.2017 13:30

Brnabić će se boriti za Srbiju, a svojim radom opravdati poverenje građana i Vlade da može Srbija da se na nju osloni.

Bole

28.06.2017 13:45

Svaka čast na ekspozeu, nadamo se da će imati punu podršku u sprovođenju predviđenih mera.

Pjer

28.06.2017 13:51

Mislim da je program Ane dobar i da će uspeti da ga sprovede !!

Bojana

28.06.2017 13:53

Ana ce rezultatima opravdati poverenje.

Nina

28.06.2017 14:02

Rezultati nove Vlade ce biti vise nego odlicni

Marija

28.06.2017 21:27

@Nina - JA NISAM VIDOVITA PA DA UNAPRED ZNAM,Niko nije protiv napredka.A sta to bese sa penzionerima,Da li ce i ona dalje da krsi USTAV pa da nam konfiskuje deo penzije, Mora svako da zna OTETO je prokleto,

Pera Detlic

28.06.2017 14:22

Nemoj ti o casti zivota ti...........

Viki

28.06.2017 15:27

A poljoprivreda Gospodjice Premijerka ? Digitalizacija, sve je to u redu što se mene tiće, mlad sam i to podržavam donekle. Ali neće nas komjuter i smartfon hraniti. Nepodržavam premijera koji nije mrdno nos dalje od Beograda, da vidi kako ljudi u Vojvodini i Srbiji žive. Do nekih mesta nema još ni puta, kaldrme na ulicama, nema kanalizacija, dalekovodi u ocajnom stanju itd. Želite Srbiju u 21. Veku. sredite prvo ovo, pa onda možete da pričate o digitalizaciji.

deda

28.06.2017 15:36

Vulinu najveci aplauz.Sve je to dogovor,zbog loseg izbora da se narodu zamazu oci.

Pera Detlic

28.06.2017 16:30

@deda - Sanda Raskovic Ivic je sve rekla o premijerki i novoj vladi,skoro ceo eksponat prica se o digitalizaciji a pola Srbije nema kanalizaciju.Hahahahahaha..Sanda odlican pet.

Prometej

28.06.2017 17:34

A penzije, prevremene penzije ... Da li su ovo čuli/pročitali penzioneri? Pamet u glupu glavu za buduće izbore. Valjda i botovi imaju mame, tate ili bake i deke penzionere? Ili im je AV i tata i mama ili je sendvič toliko dobar da će ipak lupetati minuse. :-))

VERA

28.06.2017 17:35

i ko mu je aplaudirao? Zna se , njegova koalicija jer su dobili naredjenje da oderu dlanove jer se javnost u Srbiji uzasnuo kad je cuo da je on predlozen!! Strahota koju ni najveci aplauz ne moze sakriti!!

karla

28.06.2017 17:55

Sastav je pismen ali liči na rad jednog starijeg učenika.

Тртрћко

28.06.2017 19:01

Браво за ПИСАЧЕ ПОХВАЛА ИЗ СНС!Морам да вас похвалим за упорност јер очигледно стида немате?Познати лист НЕ УЦЕЊУЈЕ Вучића већ пише истину да нас је Вучић низ пута преварио!Рекао је да неће то и то па тога је било!Онда обећао којечега па тога није било?И све у свему чак не осећа ни грижу савести.

Deda rajko

28.06.2017 20:32

JA SE SAMO BOJIM DA ANA NE BUDE KOLETARLNA STETA OVIH TESKIH KRIMINALACA I MAFIJASA KOJI 30 GODINA CERUPAJU SRBIJU,NIJE SMELA DA PRIMI TU PODMUKLU NAMESTALJKU

pekis

28.06.2017 20:46

Mozda bi bilo bolje da malo manje hvalite PREMIJERA a vise predsednika, mozda dobijete otkaz u Bot d.o.o. i ostanete bez primanja i toplog obroka.

Prometej

28.06.2017 23:55

Nema nikakvih problema sa Vulinom, Brnabićkom, Dačićem i ostalim poltronima. Oni su ljigavci, željni slave, moći i para. Neki od njih su ucenjeni, neki žive u strahu od odgovornosti ako dodje do promene vlasti, ... Ova zemlja je uništena. Za sve je kriv samo jedan čovek + nekoliko miliona ljudi: AV + glasači. AV zbog laži, manipulacija i kradje glasova, a glasači zbog lične gluposti. AV je od Srbije napravio nešto što najviše liči na crni humor iz romana ALAN FORD. On je bolestan i autokrata.

Petar Petrović

29.06.2017 00:53

Po svemu sudeći, biće nam isto ili gore. Premijerka će biti sve osim samostalna u odlučivanju. AV će i dalje da vuče konce, tonućemo sve dublje, AB će biti glasnogovornik njegovih ideja, vremenom će postati glavni krivac i u narodu biti omraženija nego iko pre nje. Ovaj put ne uzimam u obzir njene seksualne sklonosti. Čudi me da je, s obzirom na reputaciju pametne i školovane osobe, nasela na ovo i upala u zamku iz koje joj nema časnog izlaska.

Petar

29.06.2017 02:06

Kada će ponovo ići voz u pravcu Majdanpek-Požarevac? Kada će se asfaltirati put Majdanpek-Kučevo? Da li će biti centralnog grejanja u Majdanpeku u narednoj sezoni i kako će se naplaćivati? Hoće li raditi bazen ovog leta (verovatno neće kad padne sneg)? Nisam siguran da Majdanpek ima predstavnika u Skupštini, pa samo da pitam. Bilo bi dobro da premijerka ima kontakt mail za anonimna pitanja. :-))