Predsednik AMSS Butulija
AMSS
Predsednik AMSS Butulija

AMSS

Predsednik AMSS Butulija, Foto: AMSS

Tim povodom danas su se u prostorijama AMSS medijima obratili predsednik AMSS Mirko Butulija, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije, policijski savetnik Boban Milinković i generalni sekretar AMSS i predsednik Asocijacije tehničkih pregleda vozila Predrag Đurđev.

I ove godine AMSS obezbedio je vozačima besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila, kako bi se ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja u toku predstojeće zimske sezone, naglasio je predsednik AMSS i tom prilikom pohvalio otvaranje novog autoputa, istakavši da je rad na infrastrukturi - izgradnja novih saobraćajnica, takođe jedan od bitnih faktora za bezbednu vožnju, kao i razvoj privrede.

- Napomenuo bih da u ovom periodu ističe petogodišnji rok upotrebe kompleta prve pomoći, koji je od kada je donet aktuelni zakon o bezbednosti saobraćaja, obavezan u svim vozilima. U skladu sa tim, AMSS odlučio je da u saradnji sa Galenikom, a u okviru ove akcije, omogući najpre svojim članovima, a onda i svim vozačima da na svim prodajnim mestima AMSS uz minimalnu naknadu zamene svoje stare komplete prve pomoći novim, rekao je Butulija.

Zamenik načelnika Boban Milinković naglasio je da će Uprava saobraćajne policije i ovoga puta podržati akciju AMSS te da će u ovom periodu pojačati redovne saobraćajne kontrole i tom prilikom obaveštavati vozače da mogu da iskoriste ovu pogodnost, a za one koji budu upravljali neispravnim vozilom uslediće i kazne.

Nimalo niske kazne uslediće i za one koji u vozilu nemaju odgovarajući komplet prve pomoći, rekao je Milinković i naglasio da je inicijativa AMSS da olakša vozačima da dođu do novih kompleta prve pomoći za svaku pohvalu.

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev rekao je ova akcija, "koju tradicionalno zajednički sprovodimo već 27 godina", ima za cilj podizanje svesti kod vozača, jer su dosadašnji rezultati pokazali da je svako treće vozilo u Srbiji neispravno.

AMSS uputio je apel na sve vozače da odvoje malo vremena i odazovu se ovoj bezbednosnoj akciji, te da na oko 90 linija tehničkog pregleda širom Srbije utvrde da li su bezbedni učesnici u saobraćaju.

Adrese centara za pregled tehničke ispravnosti vozila objavljene su na sajtu AMSS www.amss.org.rs. Informacija o najbližem centru i prodajnom mestu na kom može da se zameni stari komplet prve pomoći novim, može se dobiti i pozivom na broj Operativnog centra AMSS – 1987.