Amira Medunjanin
Teodora Ćirić
Amira Medunjanin

Teodora Ćirić

Amira Medunjanin, Foto: Teodora Ćirić

Koncertu promociju albuma, Amira će održati 8. decembra u Sava centru.

Amira je u pratnji vrsnog gitariste Ante Gela na oduševljenje beogradskih novinara i prijatelja sa novog albuma izvela uživo “Kad je pođoh na Bentbašu”, najavni singl “Pjevat ćemo šta nam srce zna”, kao i a kapela verziju “Vjetar ružu poljuljkuje”.

Amira je album “Damar” snimila početkom godine u Real World Studios u Engleskoj, čiji je vlasnik čuveni muzičar Piter Gebrijel (Peter Gabriel).

“Imali smo tišinu kao najboljeg saveznika, a energija koju smo osetili kad smo ušli u studio, prosto je neverovatna. Sad kad me ljudu pitaju kakav ti je novi album, a ja im kažem: ‘Album je baš lep’”, istakla je Amira, koja potpisuje “Damar” i kao producent, uz pijanistu Bojana Zulfikarpašića.

Kao novinu koju donosi “Damar” u njenu bogatu diskografsku karijeru, Amira je istakla dve autorske pesme - pomenutu “Pjevat ćemo šta nam srce zna” napisao je Damir Imamović (“sarajevski sevdalija, prvi put sarađujemo zajedno”), a druga je naslovna “Damar” na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.

Od sedam tradicionala koji su snimljeni na albumu “Damar” umetnica je posebno izdvojila “Vjetar ružu poljuljkuje”:

Amira Medunjanin

Teodora Ćirić

Peca Popović i Amira Medunjanin, Foto: Teodora Ćirić

Ugledni i uticajni publicista Petar Peca Popović istakao je da je “Damar” prvi Amirin album zvanično objavljen u Srbiji, naglasivši da je zahvaljujući sarajevskoj pevačici “duh sevdaha došao u 21. vek i srećni smo što možemo da mu prisustvujemo”.