Beograd na vodi predstavljen delegaciji iz Merilenda
Beoinfo
Beograd na vodi predstavljen delegaciji iz Merilenda

Beoinfo

Beograd na vodi predstavljen delegaciji iz Merilenda, Foto: Beoinfo

Delegacija, sa državnim sekretarom Merilenda Džononom Vobensmitom na čelu i njegovim zamenikom Luisom Borundom, nalazi se u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, a današnjem predstavljanju projekta prisustvovali su ministar životne sredine Goran Trivan i v. d. sekretara za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević.

Ministar Trivan naglasio je da je u uzvratnu posetu Beogradu i Srbiji došla brojna delegacija Merilenda, koja je jedna od najrazvijenijih američkih saveznih država.

Beograd na vodi predstavljen delegaciji iz Merilenda

Beoinfo

Beograd na vodi predstavljen delegaciji iz Merilenda, Foto: Beoinfo

- Merilend je jedna od najrazvijenijih država u SAD, koja istovremeno obraća veliku pažnju na zaštitu životne sredine. Ovo je bila i prilika da podsetimo da Srbija ima potrebu da investira oko 15 milijardi evra u zaštitu životne sredine, u preradu otpadnih voda, komunalnog otpada, medijaciju zemljišta i drugo. Članovi delegacije su veoma zainteresovani za investiranje i zato ćemo nastaviti razgovore i nastojati da naše pregovore dovedemo na praktičan teren. Ekologija nije pitanje politike, već našeg boljeg življenja i predstavlja oblast bez hipoteka, jer imamo i dobru volju i stručnjake. Nedostaje nam deo tehnologije i novac za investiranje i zato nam je potrebna pomoć država koje mogu da investiraju, među kojima je i savezna država Merilend - kazao je ministar Trivan.

Državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit istakao je zadovoljstvo posetom i naglasio da članovi delegacije žele da se detaljnije upoznaju sa situacijom i mogućnostima da se pomogne Srbiji.

  Znamo da želite da Srbiju učinite što lepšim mestom za život, to i mi želimo za Merilend. Suočavamo se u nekim situacijama sa sličnim problemima i želimo da razmenimo iskustva kako bismo u budućnosti bili što uspešniji u onome što želimo da učinimo za svoje države - kazao je Vobensmit.

Komentari (5)

smesno

16.10.2017 15:06

divili se maketi, a jesu li videli one dve ruzne zgrade u izgradnji?

Pera Detlic

16.10.2017 15:36

@smesno - Nagrdise Beograd nacisto....jos kad se izgradi dzamija kukala vam majka srbi....

slavuj

16.10.2017 16:36

@smesno - @detlić...Baš si ti stručnjak kako treba da izgleda jedan velegrad.Drźi se ti šume i uźivaj.

Pera Detlic

16.10.2017 15:29

Ima i lepsih maketa od ove Beograd na vodi ......

olivera

17.10.2017 13:06

Lep projekat!