Zorana Mihajlović i Kajl Skot
K. Kamenov
Zorana Mihajlović i Kajl Skot

K. Kamenov

Zorana Mihajlović i Kajl Skot, Foto: K. Kamenov

Kako saznaje naš list, ambasador Kajl Skot u danu kada je predao čestitke Džona Kerija, državnog sekretara Amerike, Aleksandru Vučiću, povodom ubedljive pobede SNS-a na izborima, imao je u zgradi Vlade, u Nemanjinoj 11 susret „oči u oči“ sa Zoranom Mihajlovićevom.

Poznata imena većine ministara!

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da zna sastav svog kabineta, ali da su mu još samo dva imena „sporna“. Prema pisanju medija, fotelje sigurno dobijaju Rasim Ljajić, Muamer Zukorlić, Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Dušan Vujović, Aleksandar Vulin, Jadranka Joksimović, Kori Udovički...

- Ambasador Skot je pre susreta sa premijerom Srbije svratio do kancelarije Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije, gde se zadržao oko sat vremena, a njihov razgovor obavljen je iza zatvorenih vrata. Posle se ambasador uputio na sastanak sa Aleksandrom Vučićem, kome je u neformalnom razgovoru preneo svoju želju da Zorana Mihajlović i dalje bude deo Vlade, jer, kako je rekao, s njom ima odličnu saradnju - kaže naš dobro obavešteni izvor iz Vlade Srbije.

Potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja poznata je kao osoba koja ima izvanredne odnose sa diplomatama iz SAD, a i bivši ambasador Amerike u Beogradu Majkl Kirbi nije krio da je u prijateljskim odnosima sa Zoranom Mihajlović. Po svemu sudeći, funkcionerka naprednjaka dobre odnose ostvarila je i sa novim ambasadorom Skotom, koji je odmah poželeo da s njom kao ministrom i dalje sarađuje.

Zorana Mihajlović nije želela za medije da komentariše da li ostaje ili ne deo Vučićevog tima u Nemanjinoj 11, samo je kratko prokomentarisala:

- Dozvolite prvo da čujemo program, pa da pričamo dalje - rekla je još aktuelna ministarka saobraćaja. Ona, ipak, nije želela ni da potvrdi, a ni da demantuje saznanja našeg lista da je Kajl Skot tražio da ona ostane u Vladi.

Ivica Dačić

O. Bunić

Ivica Dačić, Foto: O. Bunić

Želja američkog diplomate još jedna je potvrda priče o željama Moskve i Vašingtona da u Vladi Srbije vide „svoje ljude“, a tako se spekuliše da je osim Zorane Mihajlović i Kori Udovički jedno od imena sa spiska „prijatelja Amerike“.

Više nije nikakva tajna da zvanična Moskva želi da vidi socijaliste u Vladi Aleksandra Vučića i zbog toga je ponovo sve izvesnije da ćemo na mestu ministra spoljnih poslova ili odbrane videti lidera SPS-a Ivicu Dačića, dok će, kao što je to „Alo!“ pisao, Dušan Bajatović ostati na čelu „Srbijagasa“.

Analitičar Branko Radun rekao je za „Alo!“ da je pored interesa Rusije i SAD za formiranje Vlade, sve izraženije interesovanje Nemačke i Turske, te se u tom svetlu može posmatrati i najavljen ulazak u vlast Muamera Zukorlića.

Komentari (9)

marko

22.05.2016 07:43

Srbija i srpski narod su be interesa i želja.Živele M A R I O N E T E zapada i istoka!? Daće Bog nadživeće vas Srbija i srpski narod.

Dr Miggyy

22.05.2016 09:02

Svojski trudila da završi više stotina metara puteva, a šef šta joj sprema, pišu tabloidi i pored guranja od strane SAD? Prof. dr Zorana Mihajlović biće kažnjena tako što će izvisiti za funkciju. Njen posao ništa nije zaostajao od ostalih ministara, uključujući tu i premijera. Možda su bolje klimali glavom. Zorana nije kupila ni jednu diplomu i sve stekla na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Veću prođu imaju persone sa kupljenim diplomama i plagijatima. Zameraju joj što je otišla na odmor.

bosa

23.05.2016 12:18

@Dr Miggyy - labusov kadar,nisam znala da treba diploma državnog fakulteta da ne radiš u interesu svog naroda. zorana se previše zaigrala.

zivko

22.05.2016 09:26

E MOJ VUCICU JADNI PREMIJERU U.... SI NACISTO I JOS NISI NI KRENUO,STO PREVARI OVOLIKI NAROD SRPSKI KOJI TI JE VEROVAO,ISPAO SI POKVAREN KAO I TVOJI PAJTASI,VUK,ZORANA,MUAMER.U LEPO SI DRUSTVO UPAO SAM SI GA BIRAO NO NEBRINI BRZO CS TI LETEETI SA TOG TRONA NAROD CE TE NAJURITI MOTKAMA KAO I SLOBODANA.SRAMOTA ME JE STO SAM TI DAO GLAS OVAKVOJ IZDAJI NIKO SE NIJE NADAO.ALI?

ŽARKO

22.05.2016 10:07

Ona je "Krtica" u vladi...Vidi se sa meseca da šuruje sa Amerikancima,što je jako pokvareno i drsko s obzira znajući šta su nam ti Ameri uradili i šta nam rade...Čuje šta se predlaže u Vladi i odmah;alo soko,alo vrana..ovde ministarka Zorana,i bla,bla bla izveštaj.Dali za to dobija lovu? Vjerovatno da!!!!!! Mislim ovakvim nikako nije mesto u Vladi Srbije!!!

Branko

22.05.2016 12:28

Mi odavna znamo da vlast ne biramo mi na izborima, nego da nam je izaberu amerikanci. To je ta sramotna demokratija na koju su nas prevarom navukli. Doćiće kraj svemu pa će i ovoj prevari.

lilit

22.05.2016 15:18

Bez njih (Dačića i Zorane) bi bilo bolje našoj državi

Laza

22.05.2016 15:20

A gde je ovde interes Srbije,izgleda da su premijeri izaslanici Nemacke,SAD,Rusije,Turske,svi sem naseg piona Ace Velikog.Izgleda da je interes naseg premijera da udovolji strancima a ne da stiti svoj narod i Srbiju.

V L T

22.05.2016 15:45

Ni devojku koja ne ume da kaze ne ne cene. Uopste nemojte sumnjati kako ce na kraju dda bude..