Solomon Blek na protestu „Ne davimo Beograd“
Alo!
Solomon Blek na protestu „Ne davimo Beograd“

Alo!

Solomon Blek na protestu „Ne davimo Beograd“, Foto: Alo!

Kako „Alo!“ ekskluzivno otkriva, u subotu je na skupu „Ne davimo Beograd“ učestvovao i Solomon Blek iz vrha američke administracije - Stejt departmenta!

Čeka se Vučić

Iz Ministarstva spoljnih poslova juče nije bilo moguće dobiti komentar povodom naših informacija. I do sada su iz tog resora uglavnom izostajala reagovanja povodom sličnih situacija. Kako se spekuliše u političkim krugovima, u ovu temu niko ne želi da se meša i svi praktično čekaju da čuju šta će mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić da kaže.

Fotografije do kojih je naš list došao, crno na belo pokazuju Bleka koji telefonom slika kolonu šetača koji nose prepoznatljivu žutu patku, a s njim u društvu je i Denis Ibišbegović, saradnik ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, koji je u ambasadi angažovan u političkom odeljenju i praktično je zadužen za povezivanje opozicije i nevladinih organizacija.

I dok iz američke ambasade pokušavaju da sa sebe skinu svaku odgovornost za učestvovanje u protestima, slike govore više od 1.000 reči i pokazuju da su SAD i te kako s njima povezane i da na njima imaju svoje ljude.

Ne trpi pritiske sa strane: Vučić

Vesna Lalić

Ne trpi pritiske sa strane: Vučić, Foto: Vesna Lalić

U domaćoj javnosti već mesecima se poluglasno navodi da zapadne ambasade stoje iza protesta „Ne davimo Beograd“. Tada je ambasador Kajl Skot naveo da su takvi navodi apsurdni i da EU i Amerika ne organizuju i ne plaćaju ekstremiste da prave haos u Srbiji.

- SAD blisko i sveobuhvatno sarađuju sa srpskom vladom na jačanju reformskog puta Srbije, za šta je glasalo 85 odsto birača na izborima. Američki interesi se najbolje ostvaruju kroz stabilnost Srbije i njen dalji napredak - naveo je tada Skot.

Međutim, postavlja se logično pitanje - otkud onda ljudi iz vrha američke administracije i diplomatije na protestima?!

Kako otkriva naš izvor, Blek je odskora u Beogradu i njegovo pojavljivanje nije nimalo slučajno.

Denis Ibišbegović

Alo!

Denis Ibišbegović, Foto: Alo!

- U diplomatskim krugovima se priča da je moguće da će imati mandat od četiri godine, još se ne zna na kojoj poziciji. Kada sagledate činjenice, to da dolazi iz vrha američke administracije, sigurno je da ovde neće kuvati kafu, već da ima mnogo važniji zadatak i da će biti na poziciji koja i te kako ima uticaja - navodi naš sagovornik.

Nije teško zaključiti zbog čega se sve ovo dešava, jer zapadne sile koriste ovaj oprobani metod svaki put kada pokušavaju da slome jakog lidera neke države.

- Glavni cilj je oslabiti Vučića. Zapadu ne odgovara jak premijer koji samostalno donosi odluke i jača Srbiju i njen položaj na međunarodnom planu. Svesni su da njemu ne mogu da naređuju, da on neće i nikada nije slušao njihove instrukcije. Žele premijera kojem će govoriti šta da radi, a to Vučić nikada neće prihvatiti. Zbog toga svim sredstvima na njega vrše pritisak, finansiraju i organizuju proteste kojima je krajnji cilj da sruše Vučića, destabilizuju Srbiju i stvore haos - objašnjava naš sagovornik.

Uključen u politički  život  Srbije: Skot

Tanjug Oksana Tosikić

Uključen u politički život Srbije: Skot, Foto: Tanjug Oksana Tosikić

 

Skot ujedinio „cenzus koaliciju“

Za angažovanost Kajla Skota u političkom životu Srbije ima više primera. Tako je otkriveno da je u izbornoj noći, 24. aprila, Skot posetio štabove opozicije, a da se posebno zadržao kod Demokratske stranke. Nakon toga je došlo do ujedinjavanja opozicije i usledio je noćni upad „cenzus koalicije“ u prostorije RIK-a. Izborni rezultati doveli su do većih potresa u Srbiji, postojao je pokušaj da se ospori njihov legitimitet, te je to dovelo i do ozbiljne krize u zemlji. Nedavno se i sam premijer Vučić sastao sa Skotom i Majklom Davenportom zbog sve zategnutijih odnosa, a sastanak je delovao kao hladan tuš na dvojicu diplomata jer se pokazalo da je Vučić za njih tvrd orah.

 

Otkud on na protestima u Beogradu?: Blek

linkedin

Otkud on na protestima u Beogradu?: Blek, Foto: linkedin

 

Predvodio marince u borbama

Ko je Solomon Blek? Kako sam navodi na svom Linkedin profilu, on je stručnjak za spoljnu politiku, koordinaciju zaposlenih u vladi, radio je i kao savetnik za političke i antiterorističke akcije podržavajući timove za specijalne operacije. Piše i da je predvodio marince u borbama, što mu je, kako kaže, obezbedilo neophodne veštine da objektivno i analitički rešava kritične situacije. Hvali se i da mu je to pomoglo da uspostavi produktivne odnose sa širokim spektrom važnih aktera. Kaže i da ima pozitivan uticaj na živote drugih, te da je spreman da „sve raspoložive resurse uloži u najizazovnije probleme i pruži pouzdane rezultate“. Takođe navodi i da je radio sa širokim spektrom nevladinih organizacija kako bi omogućio što bolju implementaciju određenih programa.

Save

Komentari (241)

zoranvu

27.06.2016 06:12

Informer javlja, ALO prenosi. Kao pulini, da ih gospodar pomiluje. Sprdnja.

misho

27.06.2016 07:24

@zoranvu - rade u interesu obezbeđenja vučića na vlasti?sve drugo je...

LOSE

27.06.2016 09:02

@zoranvu - Informer je tragedija za sebe,ali ovaj skup setaca koje vodi patka i koji ne smeju da pisnu nego ih sprovode kao Gestapo je i bruka i tuga.

ANEMIJA

27.06.2016 06:31

Ovakvi protesti ,bez ideje ,energije ne mogu da oslabe nikoga. Onaj ko dozvoli sebi da ga bilo ko ovako izvodi kao kuce u setnju gde mora knozi i ne sme ni da zucne ,gore je pao nego onaj ko sedii i ceka Zmaja da skine gace.

seljak

27.06.2016 07:52

@ANEMIJA - anemija,,potpuno si u pravu kod nas ne rusi vlast patka nego motka, da ako ovo vlast vrati na pravi put ,.rusija kakva unija ,pa tako su i dosli na vlast,onda su hteli nesto drugo i dobili su patku,

aca

27.06.2016 07:10

proterati g... iz zemlje svaka cast za clanak

Lala

27.06.2016 08:02

@aca - A kada za SNS glasa gomila Kosovara na Kosovu i u Srbiji,Krajisnici i Dodikovi Bosanci sa dvojnim drzavljanstvom i po dva-tri glasa onda je to u redu.Nemoj samo da nam SNS govori o izbornom postenju.Nego gde se zaturise ona dva dzaka glasackih listica koje je Toma u Pancevu pokazao?

gane

27.06.2016 08:06

@aca - Bravo za onog ko ga je prepoznao i slikao! 10% nagrada na platu za ovaj mesec!

Monte

27.06.2016 09:25

@aca - A ko su Kosovari, Lalo??? Srbin to nikad ne bi rekao.

realno

27.06.2016 07:37

Pisite o desavanjima na kojekakvim realitima jer vam to jedino i ide.

filip

27.06.2016 07:53

Verovatnoje iz svake ambasade je bio neko. Danas podnose izvestaj o ovom dogadju koji svaki put postaje sve masoviji a domaca sredstva informisanja ga ignorisu! To im je posao.

Nena127

27.06.2016 07:57

Da li je država pokazala da postoji posle tog 24 aprila? Nije, pa što autora svrbi Vučić kada je on oličenje takve države? Ko god hoće iz bilo koje zemlje je dobrodošao da nam ukaže da postoje zakoni, red, institucije, ..., a ne neki samozvani.

kobasica srbije

27.06.2016 08:13

CAI snajka CIA upropastili su pola sveta (Djura Cvorović, Balkanski špijun) :-))))

Srba

27.06.2016 08:21

On ce da rusi Vladu i da pravi haos u mojoj drzavi, pod hitno deportovati iz zemlje i zabraniti mu ulazak.Nije im dosta ratova u svetu nego su dosli ovde da huskaju bracu jedni protiv drugih i da jedni drugima prolivamo krv.

seljak

27.06.2016 08:42

sto mi ne pustate komentare

mane

27.06.2016 08:44

Jadni beograđani, ponašaju se ako ovce koje idu gde ih čoban tera a najviše žalim mlade koji nemisle svojom glavom već glavom predvodnika.

Mile

27.06.2016 10:27

@mane - Tako je, u pravu si, isto se desilo i sa pokretom Otpor koji su ovi sada zdusno podrzavali i aktivno ucestvovali, a zna se da je taj pokret kreiran i finansiran od strane amerikanaca da bi srusili Slobu. Sta dalje reci. A da ne pominjem EU koja ti diktira sta ces da doruckujes svakoj jutra.

intelektualka

27.06.2016 09:13

Ako drzavni organi na ovo ne reaguju,onda je jasno da smo banana drzava bez pravnog sistema.Imam na Vucica mali milion primedbi ali ovako nesto se ne sme dozvoliti u jednoj ozbiljnoj drzavi.Dosta vise tih stranih ambasadora i posebno dvojice, britanskog i americkog, koji vrsljaju po Srbiji u losoj nameri.Ajde drzavo Srbijo da te vidim!!!!! Hvala novinarima za ovu informaciju, mada znamo sa kime imamo posla vec odavno.

Pedja

27.06.2016 09:14

Kako prekinuti demonstracije? Naci krivca za BEZAKONJE i ANARHIJU koja se desila u Savamali. Prosto, zar ne?

goran

27.06.2016 10:14

@Pedja - I osuditi te krivce!

Kvazimodo Sorabius

27.06.2016 09:26

Alo BRE alo, Pa sto nas mazete brlogom i blatom iz Vucicevicevog brloga? Povod za demonstracije, POVOD su nasilje vlasti, a ne Amerikanci. Pa sta i ako ucestvuju stranci, je li to ne smeju Srbi u Evropi i Americi da usetaju u neku povorku, je l' bi to dokaz bio da ga je angazovala Srbija? AV je zlo Srbije, i stranci trljaju ruke: umesto da pritiskaju na deset mesta - protisnu AV i - ode KiM. Ne zatvarajmo oci!

golas

27.06.2016 09:33

pa sta drugo ocekivati od amerikanaca,osim da prave haos u tudjim drzavama,a ovi sto ucestvuju na protestima verujem da imaju dnevnice za to,a vecina ne zna ni povodom cega je protest organizovan!

goran

27.06.2016 10:13

@golas - Ako ti imas dnevnice i sendvice kao bot, ne mora da znaci da imaju i drugi.

Aleksa

27.06.2016 09:36

JEste, jeste, Solomon Blek delio sendvice i dnevnice po 500 dinara, ima i pamflet da se svi izdajnici obavezno pojave na protestu , inace ce im biti uskracena viza za Ameriku. I organizovao je autobuski prevoz na miting, sad ce da krenu po celoj Srbiji, aha.

XXL

27.06.2016 09:53

Ovi i drugi likovi iz raznih ambasada i agentura su nebitni jer mentalitet srbenda nije na tom nivou ali ako sistem počne da opterećuje narod nametima, porezima, akcizama i taxama na sve i svašta, a čini to, stvoriće se bunt kod naroda jer više neće moći da izdrži takav pritisak gde se naplate sistema vrše nasilno (kao što je počelo) prinudnim naplatama zaplenom imovine eee, onda će to biti po modelu kneza Miloša Obrenovića - "šta narod kaže da li gunđa ili ćuti". Ako ućuti neće biti dobro.

bea

27.06.2016 10:11

Ne znam sta takav podbunjivac trai u Srbiji? Deportujte ga.

Zoran

27.06.2016 10:15

Oni ljudi znaju sta im je posao u Srbiji,to upravo rade pokusavaju da oslabe nasu drzavu.

milos

27.06.2016 10:16

Moze da vodi proteste protiv Vucica koliko hoce ali covek ce ostati tu gde jeste jer to i zasluzuje.

Dragan

27.06.2016 10:17

Povezimo ga sa nasim kobrama neka malo popricaju kad je vec dosao da nas poseti!

saska1980

27.06.2016 10:17

Nista nije cudno da oni guraju nos gde im nije mesto.

ceca

27.06.2016 10:17

Narod je izabrao vlast u Srbiji, ne moze se protiv volje gradjana.

Tasa

27.06.2016 10:21

Odličan tekst. Bravo.

miko

27.06.2016 10:22

Mozda im banana drzave igraju kako oni sviraju,ovde nema banana nego tvrd orah.

Djole

27.06.2016 10:22

Niko nama vise nece komandovati, kao sto su demokrate sa Tadicem i Pajticem bili poslusnici, koji su savijali glave na naredjenja iz Amerike.

Žujac

27.06.2016 10:23

Ovo je još jedan dokaz da Amerika pokušava da izvrši destabilizaciju Srbije, podržavanjem ovakim protestima.

Sladjana86

27.06.2016 10:24

Diplomatski skandal.Vise nas nista ne moze iznenaditi.

Vasa

27.06.2016 10:25

Treba ovo ispitati do kraja i diplomatski reagovati.

www

27.06.2016 10:26

Ma mogu oni da se trude da sruse vlast,ali nece im to poci za rukom.

Zoka

27.06.2016 10:26

Amerika uporno pokusava da oslabi nasu zemlju.

Petar

27.06.2016 10:28

Jasno je da Amerika podržava cenzus koaliciju ali je još jasnije da građani Srbije na to ne obraćaju pažnju.

Kosta

27.06.2016 10:30

Ne znam šta će sada reći američki ambasador, opet možda da nema mešanja Amerike u unutrašnje stvari Srbije? Samo što mu više niko ne veruje!

Gaga

27.06.2016 10:30

Sve je ovo opozicija osmislila.

Lala

27.06.2016 10:33

Posle svega suviše je očigledno da Amerikanci su inicijatori ovih protesta.To se i pretpostavljalo ali sada se sve više dokazuje.

mima

27.06.2016 10:34

Mogu da rade šta hoće ,veliki broj građana podržava Aleksandra Vučića i veruje mu .

sanja

27.06.2016 10:35

Samo vi protestvujte,mnogo od toga imate....

Mariellica

27.06.2016 10:39

Slika govori više od hiljadu reči...Sve sami građani "spontano" okupljni.

Renea

27.06.2016 10:40

Ko bi rekao?Ma dajte od početka je jasno ko zaista stoji iza ovih protesta, a sada postoji i dokaz.

Ana

27.06.2016 10:43

Da li je sad ljudima jasno o cemu se ovde radi...ja ni jednog trenutka nisam sumnjala da ovo nisu protesti zbog Savamale.

Sima

27.06.2016 10:43

I posle kažu da se zalažu za demokratiju a cilj im je izazivanje haosa u Srbiji.

brane

27.06.2016 10:44

Uvek je bilo i biće različitih mišljenja u administracijama moćnika,naše je da budemo mudri .

Bole

27.06.2016 10:44

Šta je čudno u ovome, baš ništa... Uvek je u nekoj tako organizaciji protiv napretka i pojedini specijalac/amerikanac...

MIRJANA

27.06.2016 10:45

Nista novo sa njihove strane, pokusavaju na sve nacine da poremete stabilnost i mir, ali siguran sam da im to nece uspeti.

ana123

27.06.2016 10:46

Tog zutog olosa je ostalo jos malo u Beogradu.U mom gradu taj broj se sveo na dva-tri coveka koji ni sami ne znaju da li tu pripadaju.

maki

27.06.2016 10:47

Uzalud im svaki trud, Vucica je izabrao narod, a narod vidi ko radi i ciji su rezultati rada vidljivi.

Maja

27.06.2016 10:48

Mora covek da da izvestaj da li je skup bio uspesan ili ne.

chercesov

27.06.2016 10:50

I sad je to iznenađujuće i novo. Niti je iznenađujuće niti je novo već sasvim očekivano.

Vasa

27.06.2016 10:52

Sada je vec svima jasno iz cije kuhinje to dolazi.

Taca

27.06.2016 10:52

Ovo smo donekle i znali a sada je jasno kao dan.Amerikanci su inicijatori svih ovih protesta.

neca

27.06.2016 10:53

Pa ovo je strašno! Na sve moguće načine pokušavaju da poljuljaju stanje u zemlji i Vučića.

Gile

27.06.2016 10:53

Toliko o nepristrasnosti americke ambasade u Beogradu.

nikola

27.06.2016 10:54

Pitanje je po cijem nalogu radi i ko ga placa!

Nina

27.06.2016 10:55

Sada ne mogu vise da se izvlace i tvrde kako oni nemaju veze sa protestima mada su svi znali da je to organizovano iz inostranstva.

Zoran

27.06.2016 10:56

Amerima je jedino cilj destabilizacija regiona, da bi opravdale postojanje NATO pakta kao faktora stabilnosti.

Jekakl

27.06.2016 12:45

@Zoran - Da nema NATO pakta, još bismo grcali pod ruskom čizmom, kao u doba najgoreg komunizma, i bili bi guberbija one dvojice kepeca iz Kremlja.

max

27.06.2016 10:56

Ma znalo se od početka da su umešani i to onoliko!!!

boki

27.06.2016 10:56

Baš me zanima kako će Skot da objasni njegovo prisustvo na protestu, kao turistički obilazak možda?

boki

27.06.2016 10:56

Baš me zanima kako će Skot da objasni njegovo prisustvo na protestu, kao turistički obilazak možda?

mika

27.06.2016 10:56

Mozete vi sa da radite protiv Vucica , narod stoji pored njega.

lela

27.06.2016 11:38

@mika - Baš tako narod odlučuje i stoji iza Vučića!

Milos Veliki

27.06.2016 10:58

Jasno je koliko strani faktor zeli da narusi stabilnost, jer izgleda da njima smeta i mali napredak Srbije. Ne daju nam, bre, da zivimo kako mi hocemo. Hoce samo da smo zaraceni i da nas kontrolisu.

Marina

27.06.2016 10:59

Sada je vise nego jasno kome smeta jaka i stabilna Srbija!

ana

27.06.2016 11:24

@Marina - Jaka i stabilna Srbija?Sendvic i malo para i eto vrednih hvalospeva Vucicu,

Marko

27.06.2016 11:01

A videćemo šta Skot ima da kaže povodom ovog ?

mORKO

27.06.2016 11:03

BOTOVI JEL I VAS PLACAJU GLADNI ??????????????????????????????????????????????

Sandra

27.06.2016 11:04

Narod pruza podrsku Vucicu i to niko ne moze da ospori.

Eva

27.06.2016 11:12

Srucnjak za spoljnu politiku i saradnju sa nevladinim oranizacijama. Dobro jutro, Srbijo!

Nikola88

27.06.2016 11:14

Nadam se da niko nece uspeti da Srbiju uspori u njenom napredku.

Danijel

27.06.2016 11:15

A šta ste vi mislili,odakle "patkici" novac za dnevnice ovih "građana" koji protestvuju a mogu se kladiti da velika većina i ne zna prstom da pokaže u kom je pravcu Savamala.

Marko

27.06.2016 11:15

Svima je jasno da su ovi protesti organizovani sa strane, ovi ljudi koji izlaze nisu ni svesni da ce biti samo iskorisceni zarad necijih interesa.

Savo

27.06.2016 11:16

Ovo su konkretni dokazi da su oni umesani u ove proteste i da ih finansiraju.

Jolica

27.06.2016 11:18

Treba zabraniti ovakvu vrstu skupova! Svi su protiv toga što se Vučić zalaže za mir!

Srbin

27.06.2016 11:22

Postovani, sramno je da se okrivljuje Amerika. Nije Amerika rusila u savamali. Prosto je nelogicno da se neko ovako eksponira ( pod uslovom da slika nije montirana) a da ucestvuje u organizaciji ovakvog skupa. Amerikanci su mnogo pametniji i suptilniji. Da se razumemo ako zapad odluci da smeni naseg premijera smenice ga vrlo brzo. Srbija je isuvise mala da bi nas neko nesto pitao .... s postovanjem

bojana

27.06.2016 11:23

Po cijem nalogu, za koga, zbog cega???

Darko

27.06.2016 11:28

Koliko god da se oni trude da sve sakriju, ne vredi im. Uvek ce biti novinara koji ce pisati istinu. Zivimo u 21.veku gde je sve dostupno na Internetu, on-line i to non-stop. Stvarno treba da ih bude sramota zbog onoga sto rade.

Kleopatra

27.06.2016 11:28

Istina se ne moze sakriti bez obzira koliko se trudili.Dvolicnost je izasla na videlo.Nece im uspeti svrgavanje vlasti.

saska1980

27.06.2016 11:28

Ja od njih nisam nista bolje ni ocekivala.

goran

27.06.2016 11:29

Nista nije slucajno

Danijela

27.06.2016 11:31

Amerika zeli po svaku cenu da izazove rat i uspesno proda oruzje na nasim prostorima. Srbija je vise nego otvorena za saradnju sa Amerikom, ali se grdno varaju ako misle da ce nas porobiti tako sto ce stititi i podstrekivati korumpiranu opoziciju.

Puritanac

27.06.2016 11:33

Nisam politicki opredeljen,ne mesam se u stvari o kojima nemam pojma,hocu da zivim od svog rada u uredjenoj drzavi koja se OBRACUNAVA sa korupcijom,nasiljem,kriminalom, stranackim zaposljavanjem i raznim drugim anomalijama.Plasim se da ovakve price sluze da se skrene paznja sa pravih problema koje vlasti ove zemlje godinama ne mogu da rese.Ako neko mocan i radi protiv Premijera sigurno nece svoje vidjene ljude da salje u prve redove nekakvih nebitnih demonstracija.Oni ne pokazuju svoja lica.

penzioner

27.06.2016 12:52

@Puritanac - Nastupili su opusteno racunajuci na nasu nesposobnost i glupost! U zadnjih dvadesetak godina sve im je prolazilo!

Sajko

27.06.2016 11:33

Bolje da je pomogao ,sa patkicom ,svojim vaterpolistima ,da ne potonu.

Drasko

27.06.2016 11:34

Ovo sam ja odavno tvrdio, jednostavno njima ne odgovara jak premijer, oni su navikli da na toj poziciji u Srbiji bude poslušnik.

Dragana

27.06.2016 11:36

Jasno je da su se i strane sile udruzile da sruse Vucica.

Lazo

27.06.2016 11:37

Znači da se sav belosvetski ološ okupio kod nas.

marko

27.06.2016 11:38

Otkud Ameri da ruše svog slugu?! Nisu ga valjda već potrošili?!

Lazo

27.06.2016 11:39

Znači da se sav belosvetski ološ okupio kod nas.

Nikolina1

27.06.2016 11:39

Od Amerike je svako zlo za ocekivati.

dacha

27.06.2016 11:41

Eto, koliko su nam Amerikanci zapravo "prijatelji"!

marko

27.06.2016 11:55

@dacha - Ameri su prijatelji AV, a ne Srbije i srpskog naroda.

Danijel

27.06.2016 11:41

Do sada se nagađalo a sada sa sigurnošću znamo ko finansira proteste i ko plaća dnevnice šetača sa patkicom.

radinarakel@yahoo.com

27.06.2016 16:43

@Danijel - Isti oni koji su Vucica doveli na vlast..I koji su SNS-u cestitali pobedu pre cetiti godine, jos pre zatvaranja birackih mesta Prema tome, oni su ih postavili na vlast, oni ce ih i skinuti kada to budu hteli

petronije

27.06.2016 11:42

Nesumnjivo je da su tacne izjave premijera da su u rusenju stabilnosti i mira u Srbiji umesane strane sile kojima ne odgovara status Srbije kao cenjene i postovane drzave u celom svetu.

merenge

27.06.2016 11:43

Nece stabilnost Srbije nista uspeti da ugrozi. Necemo se dati tako lako

kristina

27.06.2016 11:53

Svima je jasno ko stoji iza ovih protesta, eto ga, crno na belo!

Jelena

27.06.2016 11:54

Beogradom setaju sve stranci i strani placenici. Tu nema Srba. Kakva Savamala, nikad nisu ni culi za nju do sad.

Zvečanac

27.06.2016 11:57

Smradovi, okreni se brate Vučiću kod prema Putinu!

Bole

27.06.2016 11:59

Oduvek su strani faktori uticali na dešavanja u Srbiji,opet su se angažovali i žele da Srbijom vlada neko drugi po njihovoj meri.Sve to neće uspeti jer je narodna volja jasna i niko ne može protiv nje.

@@@@

27.06.2016 16:42

@Bole - Oni su i OVE postavili pre cetiri godine Skinuce je kada im ne budu odgovarali..prema tome, ne lozite se

anatema

27.06.2016 12:02

Ne sumnjam u to da zapadu treba slaba i ostecena Srbija. Ali, ipak se nadam da Vucic i saradnici imaju dovoljno snage da Srbija bude jaka i stabilna.

Marko Lučić

27.06.2016 12:02

Mogu da dovedu hiljadu Ibišbegovića , ništa im neće pomoći. Narod je u Srbiji izabro sebi vlast i to ne može niko da promeni.

ZNastasic1

27.06.2016 12:06

Gospodo amerikanci vlast u srbiji nikada više nećete postavljati vi nego srpski narod i zbog toga nezloupotrebljavajte gostoprimstvo koje vam pruža Srbija.

radinarakel@yahoo.com

27.06.2016 16:41

@ZNastasic1 - Oni su je postavili i pre cetiri godine, zar ne? Tako da..ne znam o cemu vi to

kiso kupus

27.06.2016 12:10

Ocekivano. Da ameri guraju svoj nos tamo gde im nije mesto.

brankas86

27.06.2016 12:11

AMERIKANCI UVEK GURAJU NOS GDE MU NIJE MESTO

jeca

27.06.2016 12:14

Nema od toga ništa ovo je najjača vlast u Srbiji dvadeset godina u nazad,na žalost ili na sreću videćemo.

Rica

27.06.2016 12:21

Za ovakav diplomatski incident trebalo bi da stigne obrazlozenje i izvinjenje iz americke ambasade u Beogradu.

Olga

27.06.2016 12:29

Ocigledno je da nekima ne odgovara jaka vlast u Srbiji i da zele da je uzdrmaju, ali to im nece poci za rukom! Ova vlast je jaca od bilo koje prethodne i tako ce i ostati!!

@@@@

27.06.2016 16:40

@Olga - ahahhahahahahhahahahhaa..., da li je ovo realno :D NAdam se gospodjo da se samo lepo sprdate

lilit

27.06.2016 12:30

Dokaz da nam stranci kroje politiku i sastav Vlade. A čiju agenciju je vladajuća stranka plaćale za kampanju, neka objave?

Rade

27.06.2016 12:34

Pa ovo nema nigde! Sram vas bilo Ameri!

REDA

27.06.2016 12:38

UOPŠTE ME NE ČUDI OVAKVA IGRANJE AMERIKE, ONI SVUD VOLE DA ZAKUVAJU ČORBU

Giga

27.06.2016 12:41

Ja cenim Americku silu i moc, ali ovome treba otkazati gostoprimstvo. Sta ce "serif" medju strajkacima? Ko mu daje za pravo da nas z... Cim neko od nasih ode ili uspostavi kontakt za Rusijom ili Kinom odmah znam da ce nam udarati "cvrge".

Darko

27.06.2016 12:43

Moze da rade sta hoce narod zna za sta je glasao i nece uspeti da nas prevare svojim provokacijama kojima samo hoce da izazovu destabilizaciju Srbije.

tile

27.06.2016 12:45

Dokle ce vise stranci da vode Srpsku politiku!

deki

27.06.2016 13:11

@tile - Dokle imamo ovakvu vlast koja radi za njih i rusi u pola noci na nelegalan nacin legalne objekte i hapsi gradjane bez razloga i drzi ih 3 saza otete dok policija ne reaguje za to vreme.Eto do tad ce stranci da vode ovu drzavu.

GLUMICA

27.06.2016 14:05

@tile - DOKLE god ih oni i postavljaju na VLAST..........jednog bivseg ucenika SESELJA kupili masim kolacima mislis....e,dokle god smo na prodaju VODICE NASU POLITIKU

car

27.06.2016 12:47

Sve se vdi crno na belo

Lopine

27.06.2016 12:53

Strašno, ali ništa od Amera ne treba da nas iznenadi jer oni tako ruše vlade širom sveta. Neće im proći u Srbiji.

Denis

27.06.2016 12:59

Ovo je dokaz da zapadu ne odgovara jaka Srbija, žele da nas destabilizuju, ali neće im uspeti. Narod neće nasesti.

Mare

27.06.2016 13:02

Zapadu ne odgovara stabilna i jaka Srbija koju premijer Vucic gradi.

Aleksandar

27.06.2016 13:04

Što je ovo skandal? Pa svako ko ima 3 grama mozga veruje da su amerikanci glavni sponzori protesta.

deki

27.06.2016 13:08

Pa nisu ameri porusili legalne objekte maskirani u sava maloj i hapsili gradjane ,otimali im mobilne i protivpravno ih drzali zatvorene.

@@@@

27.06.2016 16:37

@deki - Bravo za komentar..Ali ko ce da te razume? Isprani mozgovi sigurno NE

Dr Ivcha

27.06.2016 13:08

Ništa čudno. Odavno smo utvrdili da Americi ne odgovara napredak Srbije. U stanju su i da izazovu i građanski rat samo da to spreče.

Mile

27.06.2016 13:18

Navikli smo da Amerikanci svuda umesaju prste ali nece im uspedi da sruse Vucica jer ima podrsku naroda.

Saska

27.06.2016 13:29

Sta god da pokusavaju, nece im proci, sa ovim laznim placenim protestima.

Aca

27.06.2016 13:30

Amerika neka nas ostavi na miru!!!

boris

27.06.2016 13:31

Treba da ih je sramota!

BeliOrao

27.06.2016 13:35

Sramota sad se vidi ko su finansijeri zute patke.

Miloš

27.06.2016 13:47

Ovo zaista jeste diplomatski skandal.

sole

27.06.2016 13:48

Vucicu, protestnu notu amerima, narod te je izabrao.nedaj da se mesaju,sto je previse previse je.

nebojsa

27.06.2016 13:51

destabilizaciju srbije ne mogu izazvati,mi gradjani smo ti koji ce opet i uvek podrzati Vucica

Milan

27.06.2016 13:59

Dokle ce se vise prokleta Amerika mesati u svaku stavku na ovom svetu???

Nobody´s Fool

27.06.2016 14:00

"...zapadne sile koriste ovaj oprobani metod svaki put kada pokušavaju da slome jakog lidera neke države..." .Eto "jakom lideru" savršenog razloga za otkazivanje gostoprimstva države Srbije i pomenutom obaveštajcu , i njegovom šefu,ambasadoru Skotu.Ne uradi li to , "jaki lider" je samo - najobičniji brbljivi lider ,kao i sve ove četiri godine unazad.

Lela

27.06.2016 14:06

Ne bi oni imali sredstava da ovoliko puta organizuju proteste da nije stranih sila.

Nenad

27.06.2016 14:06

Sa Tadicem su mogli kako su hteli, ali sa ovim nema sanse. Konacno je srpski narod izabrao coveka koji se casno i hrabro bori za interese Srbije. Na ove sto se prodaju za dolare ne treba obracati paznju. Narod je na izborima sve rekao.

PANIKA

27.06.2016 14:15

Cemu ova botovska panika? Koga ovaj parastos od setnje moze da uzdrma i srusi? Vucica ,a da on to ne zeli da primeti ruse diletanti kojima se oruzio,poltroni,nepismeni i vlasnik casopisa koji misli da mu paranojom . histerijom i spinovanjem javnosti ucvrcuje vladavinu. Sopstvena nesigurnost,nedoslednosti, apsolutizam i ovako losi botovi koji su ovde dali stotine identicnih komentara su problem.Patka,barem ova nije. .

ljuba

27.06.2016 14:17

Skandal jedne diplomatije u tom aspektu.

Vladimir

27.06.2016 14:20

To su te potplacene interesne grupe koje organizuju razne proteste po Srbijji a ucesnicima placaju dnevnice kako bi se pojavili na takvom skupu.

Miki

27.06.2016 14:22

To nije nista novo, samo su se preracunali, gradjani su na izborima rekli svoje misljenje.

Snirant

27.06.2016 14:29

Neka sada neko kaze da nam Amerikanci nisu prijatelji

Nemo

27.06.2016 14:35

Sto je najgore od svega, ja nisam iznenadjen, Amerikanci ce raditi sve, cak i finansirati zutu bagru samo da u Srbiji i generalno na Balkanu bude nemir. Umesto da sredjuju svoju zemlju u kojoj da se ne lazemo nije bas sve idalno kao sto je pre bilo oni prave haos na Balkanu, bruka...

Zabavište

27.06.2016 14:35

Svim snagama se trude da destabilizuju prilike u Srbiji ali neće im uspeti.

Jana

27.06.2016 14:39

Ništa se ne može sakriti i svaka čast oštrom okom. Očigledne su namere destabilizacija ali što se više trude Vučić je sve jači.

savo

27.06.2016 14:46

Srbija treba da bude suverena zemlja i da ne dozvoli ovakve aktivnosti stranaca.

Realno

27.06.2016 14:46

A vi jasno podrzavate rusenje ovim tekstom i naseg dragog diktatora Vucica.Sram vas bilo, vise Alo u zivotu kupiti necu.Korumpirani list od strane drzavnog vrha.

Pjer

27.06.2016 14:47

Amerika je najveći licemer ! Neće nikada imati marionetsku Srbiju !!!

stefana

27.06.2016 14:50

Nece on moci nista da ucini nasoj Vladi. Nasa Vlada je jaka i uspece da se izbori sa svim nedacima.

anja

27.06.2016 14:53

Slika sve govori.

žuti čova

27.06.2016 14:54

Demokrate su toliko nesposobne da Amerikanci moraju i proteste da im organizuju!

cirko

27.06.2016 15:01

Solomone, bolje se vrati u Ameriku, nego sto nas bezuspesno pokusavas da destabilizujes.

ANica

27.06.2016 15:05

Premijer nece dozvoliti Amerikancima da ga sruse i rade protiv njega.

Dejan

27.06.2016 15:05

Zaista je jako jadno kada se vidi ko stoji iza ovih protesta opozicije,cime zele samo da pogorsaju situaciju u drzavi.

Aleksandar Popovic

27.06.2016 15:14

Znaju i Nikolic i Vucic i Dacic kako se postupa sa dokazanom stranim spijunima. Otkaze im se agreman. Naravno, oni ce i dalje nastaviti antistpsko delovanje, najverovatnije iz svoje stare baze-Budimpeste. Zauzvrat, mozda ce izjuriti nekog naseg spijuna iz SAD, ako takav uopste postoji u jednoj "najprijateljskijih"zemalja.

ristic

27.06.2016 15:18

Pa naravno da im ne odgovara Vucicevo vodjenje drzave. Navikli su na slabu i nestabilnu Srbiju.

dule

27.06.2016 15:18

Kad vidim koliko botova ima koji lupaju minuse dodje mi da poludim! Pa kako vas nije sramota izdajice srpskog naroda!

Mimi

27.06.2016 15:21

Dzabe nece vam uspeti .

Mile

27.06.2016 15:24

Mogu samo da zamislim sta bi bilo da je sve to obrnuto? Sta bi nam radili...

Max

27.06.2016 15:33

Kada je Amerikanac drzao do reci, nase je samo da pokazemo da znamo, a oni neka rade sta hoce jer drugo i ne znaju.

Dule

27.06.2016 15:37

Svi vrlo dobro znaju ko stoji iza te zute patke i samo oni koji ne zele dobro Srbiji mogu da podrzavaju te proteste. Srecom malo je takvih, jako malo...

Joja

27.06.2016 15:39

Sram vas bilo! Ko vas botove placa i od cijeg novca da mlatite praznu slamu po internetu i pljujete sve koji se usude da kazu nesto sto se ne svidja vasem velikom vodji. Od cijeg novca? Ako je neko dokon, to ste vi. Idite nadjite posten posao, dzabalebarosi!

svasta

27.06.2016 15:39

Amerika rusi Vucica tako sto salje SPECIJALCA da javno seta ulicama na protestu. Alo?

jovanpop

27.06.2016 15:48

Amerikanci ponovo pokusavaju da slome Srbiju jer su uvideli da oni vise nisu u mogucnosti da Srpskom rukovodstvu namecu svoje stavove i da diktiraju kako oni hoce.

ASKA

27.06.2016 15:48

Amerika je zlo zla i od nje me vise nista ne moze iznenaditi.

Mica

27.06.2016 15:58

Opet Ameri hoce da nam pomrse racune!

@@@@

27.06.2016 16:45

@Mica - Oni su nam racune pomrsili pre cetiri godine..KAda su OVE doveli na vlast Prema tome, ne vidim zasto se lozite.. ONI su ih postavili m, oni ce ih skinuti kada im vise ne budu odgovarali..

Tiki

27.06.2016 16:06

To samo govori da bi amerika morala da proveri ko se bavi diplomatijom i koje su im obaveze i prava, osobe na takvim funkcijama bi trebali da se drže postrani.

TamaraR

27.06.2016 16:09

Konačno možemo da vidimo ko stoji iza svega.

nikola

27.06.2016 16:19

Neka posle kazu kako nisu umesani

Aca

27.06.2016 16:24

Muka mi je od ovog belosvetskog olosa sto uzurpira stabilnost Srbije

Alexa83

27.06.2016 16:38

Od pocetka sam sumnjao na CIA-u i finansijere nevladinih organizacija da stoje iza svih onih laznih protesta!

asid

27.06.2016 16:40

Kratko, proterati, jasno!

Alo,alo.rs

27.06.2016 16:47

Do 14h 136 komentara???Kako?Nista novo otkrili niste,prepisano iz informera-autor texta Dragan J.Vucicevic.Hvala lepo i doviodjenja,dobri(nekada bio) moj alo.rs...

Danijel

27.06.2016 16:50

Ni Amerika ne može cenzus koaliciji da pomogne u pravljenju ozbiljnijeg mitinga.

Mira

27.06.2016 17:18

Ovo je medjunarodni skandal

Sara

27.06.2016 17:21

Ocigledno je da je ovo jos jedan pokusaj opozicije da destabilizuje nasu drzavu i vladu. Naravno da im nece poci za rukom.

Mira

27.06.2016 17:22

Svakako ga treba proterati iz Srbije

Ogisa

27.06.2016 17:24

Dokle ce se vise SAD mesati u nasa unutrasnja pitanja i praviti spletke, destabilizaciju, i gurati nas u haos i beznadje?

Hedona

27.06.2016 17:25

Pa nije tu nikakav skandal to se zna. Zna se da Amerima smeta Vučić zbog kineskih investicija.

Magdalena

27.06.2016 17:27

Zasto smetamo amerikancima?Jer im nesto dugujemo?Neka ne truju nas narod i neka nas puste da na miru zivimo svoj zivot,daleko im lepa kuca!

Maki

27.06.2016 17:35

Strašno. Ovi Ameri se u sve mešaju.

lici

27.06.2016 17:41

Da li ga poslala Klintonovica da rovari,misli dobice izbore,zaigrala se isuvise,po logici i raspolozenju Amerikanaca,Tramp dobija ovoga puta,dzaba ce joj biti sav trud!

VIKI MILIDRAG

27.06.2016 17:42

Jasno je to svima nama u Srbiji odavna da SAD kao nacistička država mute po čitavom svetu pa i po Srbiji, i nije prvi put, to je njima naconalni sport, ubijanje država i naroda i kradja tudjih bogastava.

Udovica

27.06.2016 17:47

Ma mozete da saljete 1000 specijalaca narod je izabrao sta zeli.

istocni vuk

27.06.2016 17:47

postoji samo jedno razumno resenje i to nasa braca rusi odlicno rade ,optuze sluzbenike americke ambasade za spijunazu i delovanje protiv bezbednosti ruskih gradjana i rusije i proteraju ih.PROSTO!

Nina

27.06.2016 17:47

Uzas,neverovatno na sta su spremni.

aca

27.06.2016 17:50

Samo oni koji ne zele dobro Srbiji, mogu da podrzavaju te proteste.

Ivan

27.06.2016 17:51

Amerika može samo da pokušava, naišli su na tvrd orah. Imamo mi ko je uz nas i ko nas čuva. Zna gospodin Aleksandar Vućič šta radi i kome da se obrati. Rusija i Kina tosu nam pravi prijatelji.

Gara

27.06.2016 18:06

Nažalost to je naša sudbina.Prvi čovek koji se tome usprotivio je AV i kao što vidimo svakodnevno se izazivaju protesti za rušenje AV.Navikli su strani ambasadori da budu produžena ruka vlasti u našoj zemlji, na nama je da li ćemo to da dozvolimo, ili ćemo da razmišljamo sopstvenom glavom.

duci

27.06.2016 18:16

Jasno je da nekim politickim strukturama ne odgovara Srbija kakva je sada i da zele da je vrate u proslost.

fića

27.06.2016 18:22

Srbija je dovoljno jaka da se izbori sa svim nedaćama.

Yugi

27.06.2016 18:31

Treba tom solomonu malo pokucati na vrata pa mu zavrnuti usi!!

Ceca

27.06.2016 18:43

Ovo pokazuje koliko Ameri žele da se opet umešaju kod nas i pomrse nam račune, ali im to ovaj put neće poći za rukom

h

27.06.2016 18:55

Amerika ponovo u akciji

Boća

27.06.2016 18:59

Poštovaoci opozicije, jednostavno rečeno, uvalili vam patka!

Aleksa

27.06.2016 19:06

Amerikanci su u svakoj corbi bili mirodjija

Nenad

27.06.2016 19:16

Oni su za Vucica mala maca. Narod je jasno rekao koji ce da vodi zemlju posle izbora. Srbija vise nece biti americka marioneta.

Smoki

27.06.2016 20:00

Ništa neobično, s obzirom na to da njima ne odgovara jaka i stabilna Srbija.

Danica

27.06.2016 20:06

Naravno da je Amerika umesana! Kad god se to zlo umesa ispadne neki haos!

pećanac

27.06.2016 20:14

Ovo već ne sme proći bez protesne note Srbije Americi.Nemoj da om dozvoljavamo da se ponašaju kao da je dos na vlasti ili da smo neka banana država u kojoj je njima dozvoljeno svašta da rade i da nikome ne odgovaraju za to.

Dana

27.06.2016 20:20

Strašno, dokle će više da se mešaju u naše živote.

marija3152

27.06.2016 20:28

Amerika i ostali su za Vucica mala deca,nikom Srbija nece biti patriota.

Mile

27.06.2016 20:49

To nije skandal,odavno se zna da su oni reziseri svih nesreca u Srbiji.Jedino sto su se sada javno razotkrili.

Темплар

27.06.2016 20:56

Није ми јасно око чега оволика помпа. Па људи зар вам није јасно да од још прадавних 90-их,на сваким иоле озбиљнијим протестима имате десетине обавештајаца,да их не називам правим именима.То што су ову двојицу неки "опазили" је вероватно случајност,па ето разлога за коментаре.Све ми се нешто чини да је ово изванредан разлог да се скрене пажња са Сава Мале,јер и даље нема ни слова ко је одговоран за то што се то десило.

Uh, al' ste urbani!

27.06.2016 23:17

@Темплар - Bezrazložna pompa zbog prisustva stranih obaveštajaca na protestu, a "RAZLOŽNA" pompa zbog rušenja udžerica? Čuj- da se skrene pažnja sa Savamale. Znači nije "kriv" strani obaveštajac koji je na protestu, nego onaj ko ga je na protestu primetio? Dalo se i pretpostaviti da na tom protestu mogu biti samo ljudi koji razmišljaju kao ti. Dosadni ste !

Uh, al' ste urbani!

27.06.2016 21:12

Dojadiše mi životu sa tom Savamalom. Srušili par udžerica. Pa šta? Trebalo je još i kazniti one koji su ih bespravno podigli-izostanak kazne bi bio razumljiviji razlog za protest.Postojali su uslovi da se iste sruše, pa je tako moglo ( a verujem i jeste) biti doneto rešenje o rušenju, koje se, kad postane konačno i izvršno, i IZVRŠAVA. I izvršeno. Udžerice srušene. Noću? Pa šta? I pretres kuća i lica, mnoge druge pravne radnje, se može vršiti noću. Možda je tad bager bio "slobodan".

Boki

27.06.2016 21:35

Americki ambasador i nas premijer ne vide nista lose u tome. Za mene je to diplomatski skandal.

Jeka

27.06.2016 22:06

Ko li sve nije ovde upleo prste.

Miša

27.06.2016 22:10

e a baš sam pomislio da je desetak dokonih onako rešilo da šeta, naravno da su to interesi viših sila da uzdrama svaku iole stabilniju vladu...

Nenad

27.06.2016 22:22

Nikako da nas puste na miru.

Giga

27.06.2016 22:26

Amerikanci su zlo ovog sveta, nema gde nisu u potrazi za tudjim bogastvima , za ubijanjem naroda i država, oni su crni vrag i avet sveta.

Lota

27.06.2016 22:35

Ocigledno da Amerikancima ne odgovara Vucic, pa podrzavaju gubitnike izbora.

Anna

28.06.2016 02:19

@Lota - Vucic ne odgovara ni nama..bahat je...njegove svakodnevne izjave od kojih se dize kosa na glavi. Po meni je on ...sociopata.

dragance81

27.06.2016 22:36

Cime se sve sluze Amerikanci..

Milan80

27.06.2016 22:38

Svaka istina se sazna i izađe na videlo, pa tako će i ova.

kaća

27.06.2016 22:44

Ja to ne bi nazvala skandalom već američkim licemerjem ali i u americi nisu svi za iste ideje i ko zna za koga ovi ljudi rade i koje su im namere.

fica

27.06.2016 22:46

Sta reci. Nisam ocekivao ovo.

Jasna

27.06.2016 23:00

Jasan je pokusaj destabilizacije nase zemlje, ne samo sad, vec godinama unazad. Cilj je oslabiti Vladu kako bi se ucenama stranih ambasadora ostvarili interesi svetskih mocnika.

Milo

27.06.2016 23:10

Strašno, dokle će se ameri više mešati u našoj zemlji? Umesto da budemo svi složni i ujedinimo se, ima onih koji se prodaju za šaku dolara!!!

mina

27.06.2016 23:24

Američki specijalac trba da bude proteran iz Srbije.Naš narod nikako da shvati da se demokratija ne stvara na ulicama uz pompć stranih sila koji plaćaju vođe demonstracija a narod im služi kao zamorčići.

Zaboravni Vlasi

28.06.2016 00:09

Protest protiv arapskog Beograda na vodi sa nekim likom u sorcu koji pravi selfi je udar na Srbiju? Ok. A kad premijer dovede coveka placenog od strane UAE, koji je ubijao po Srbiji da drzi predavanje srpskim ministrima - to nije? Mozda neki ljudi ne vide ili vise vole laz od istine, ali Bog vidi sve. Ako nam i oprosti poneki kompromis sa djavolom koji smo napravili, to sto obmanjujemo, zamajavamo, klevetamo, vredjamo, zapostavljamo, ucutkujemo i potkradamo Srbiju tesko da ce moci.

Milan

28.06.2016 05:09

Nažalost SAD-u i EU ne odgovara jaka i stabilna Srbija,a Srpska opozicija se prodala za šaku dolara.

coa

28.06.2016 07:40

Amerikanci su najvece zlo koje postoji. Sve lose dolazi od njih. Sramota je ovo sto rade.

gogo

28.06.2016 08:03

To se znalo jos odavno, samo se sad obelodanilo.

dejan

28.06.2016 08:18

Strasno sta sve dozvolimo kao nacija. Ajde ovakav neki nas da ode kod njih na protest, bio bi uhapsen kao strani terorista...

goran

28.06.2016 08:24

Sad se vidi ko sa kime suruje

Natasa00

28.06.2016 08:30

Nista novo od Amera.

dany

28.06.2016 08:39

Naravno da će se pokušati na bilo koji način sprečiti napredak države

kontesanera

28.06.2016 08:40

Cilj američkih plaćenika je da oslabe Vučića, to je očigledno, a slike govore više od reči.

Nino

28.06.2016 08:47

Naseg premijera bira nas narod, i dok god budemo pametni nece ga srusiti ni tri Amerike. Treba nam borac kao nas premijer, i prvi put nismo krpa za brisanje cipela.

Minja1910

28.06.2016 09:00

Zapad u sve mora da umeša svoje prste.