Američke palačinke
Bakina kuhinja
Američke palačinke

Bakina kuhinja

Američke palačinke, Foto: Bakina kuhinja

Američke palačinke se od klasičnih razlikuju najpre po debljini i veličini. Naime, kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće slažu se jedna na drugu. Tako ostaju sočne, mekane i tope se u ustima. Poslužiti ih možete sa raznim prelivima, domaćim karamelom, omiljenim čokoladnim namazom ili voćem.

Potrebno je:

200 ml mleka
180 g brašna
kockica maslaca
1/2 praška za pecivo
1 kašičica šećera
malo soli
2 jajeta
malo ulja


Priprema:

Umutiti jaja, dodati istopljen maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, šećer i so i žicom umutiti bez grudvica. Peći palačinke.

Filovati ih po želji.