Benjamin Zeković
Facebook
Benjamin Zeković

Facebook

Benjamin Zeković, Foto: Facebook

Mladić koji godinama živi sa porodicom u Sjedinjenim Američkim Državama ubijen je u utorak uveče. Prema pisanju lokalnih medija, Zećković je upucan prilikom pokušaja pljačke skladišta u istočnom delu Enkoridža.

- Po verziji koju su policajci ispričali, oni su reagovali na prijavu da je u toku pljačka skladišta i da je pljačkaš, naoružan sekirama, napao jednog od radnika. Kada je policija stigla, on je nasrnuo na njih i gađao ih jednom od sekira, na šta su otvorili vatru. Mladić je pogođen sa nekoliko hitaca, hitno je prebačen u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama - piše "Aljaska dispeč njuz".

Zbog ovo slučaja tužilaštvo na Aljasci otvorilo je istragu i biće provereno da li su policajci koristili prekomernu silu, a unutrašnja kontrola će utvrditi da li su postupali po pravilima službe. Dvojica policajaca koji su pucali u Zećkovića su dobili slobodna četiri dana, nakon čega će biti saslušani.

Inače, porodica Zećković je rodom iz Novog Pazara iz kojeg su se odselili početkom devedesetih.

- Benjamin je rođen ovde, ali su kasnije napustili Jugoslaviju i otišli u Nemačku. Tamo su tražili azil, a kasnije su otišli za SAD. Roditelji su mu u šoku i ne znaju detalje tragedije. Ni mi ne znamo ništa više od onoga što objavljuju američki mediji - kaže za "Blic" mladićev ujak Bahija Nukanović.

Američki mediji prenose da je mladić imao policijski dosije, da je par dana pre pljačke pozivao policiju, rekao da je uperio pištolj u glavu i da će se ubiti, a potom je pretio i dispečeru, kao i policiji.

- Kada je policija stigla na adresu sa kojeg je upućen poziv, čuli su šest ili sedam pucnjeva, ali nisu uspeli da pronađu Zećkovića. Kasnije im se u toku dana javio njegov cimer koji je naveo da ne zna gde je Bendžamin - tvrdi policajka Mia Badiljo.

Ona kaže da se to dogodilo samo tri dana pre kobne pucnjave. Prema krivičnoj prijavi koju je tada Badiljo podnela, Benjamin je pozvao 911 u 8.40 sati posle podne i pretio "samoubistvom, ali i smrću policajcima". Da li inspektori govore istinu, znaće se tek kad unutrašnja kontrola odradi svoj deo posla.