Jugoslavija Zastava Jugoslavije SFRJ
Shutterstock
Jugoslavija Zastava Jugoslavije SFRJ

Shutterstock

Jugoslavija sve do Slovačke, Foto: Shutterstock

 

Ridova je pokušala da ukaže na besmislenost Trampovog protivljenja imigraciji, ali i njegovu povezanost s Rusijom, ona je na društvenoj mreži objavila tvit koji je nasmejao mnoge.

Džoj Rid i njena Jugoslavija

Printscreen

Džoj Rid i njena Jugoslavija, Foto: Printscreen

"Donald Tramp oženio se jednom Amerikankom (njegova druga supruga) i dve žene koje su poticale iz bivše Sovjetske Jugoslavije: Ivana - Slovačka, Melanija - Slovenija".

Komentatori su joj skrenuli pažnju da "Sovjetska Jugoslavija" nikad nije postojala i da Slovačka nikad nije bila deo ni Jugoslavije ni SSSR-a, ali ona nije ispravila grešku.

Komentari (3)

Oscar

22.07.2017 15:59

Pa takvo ti je obrazovanje u Americi.Uce samo ono sto se tice Amerike,a ne kao nasa deca sto moraju da znaju i rudna bogatstva Zanzibara.

Bravo

23.07.2017 08:11

@Oscar - ukidati masu gradiva, pogotovo u OŠ.

Jasna Simonović

22.07.2017 16:35

Uopšte me ne čudi što je Ms Read pomešala! Vec dve decenije, čak i najobrazovaniji ljudi kod nas, dozvoljavaju da se o Jugoslaviji govori kao o istočnoj zemlji i stavlja se u potpuno istu (istorijsku i ekonomsku!) ravan sa zemljama Istočne Evrope i bivših sovjetskih republika)...Nebrojeno puta sam na to ukazivala...šta onda očekivati od stranaca?