Stejt department
Wikipedia
Stejt department

Wikipedia

Stejt department, Foto: Wikipedia

Američki Stejt department saopštio je danas da takva odluka Rusije pokazuje da Moskva nije zainteresovana za diplomatiju i da Vašington zadržava pravo da preduzme dalje akcije.

"Jasno je prema spisku koji nam je dat da Ruska Federacija nije zainteresovana za dijalog o pitanjima koja se tiču naše dve zemlje", rekla je portparolka Stejt departmenta Heder Nauert novinarima.

"Zadržavamo pravo da odgovorimo", dodala je ona, prenosi Rojters.

Ona je rekla da Rusija "ne treba da se ponaša kao žrtva", naveo je AP.

Američkom ambasadoru u Rusiji Džon Hantsmen ranije danas je u ruskom ministarstvu spoljnih poslova uručena protestna nota zbog proterivanja ruskih diplomata iz SAD.

Takođe mu je dostavljen spisak od 60 američkih diplomata koji treba da napuste Rusiju do 1. aprila, kao i nalog o zatvaranju američkog konzulata u Sankt Peterburgu.

SAD su ranije ove nedelje donele odluku da proteraju 60 ruskih diplomata u znak solidarnosti sa Britanijom zbog trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripaljom i njegove ćerke Julije.

Istu odluku donelo je više od 25 zemalja koje su najavile proterivanje ukupno preko 150 ruskih diplomata.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da će isti pristup kao u slučaju SAD, biti primenjen kada je reč o drugim zemljama, koje su proterale ruske diplomate ove nedelje.

Komentari (1)

Suza

29.03.2018 23:46

Reciprocitet. Šta im nije jasno??? Samo su uzvratili.