Nikola Jokic
Profimedia.rs
Nikola Jokic

Profimedia.rs

Nikola Jokic, Foto: Profimedia.rs

U porazu svog Denvera od Klivlenda (108:113), Nikola Jokić je na terenu proveo 33 minuta i za to vreme upisao novi “dabl - dabl”, a samo četiri asistencije su mu nedostajale za još jedan “tripl - dabl”. Njegove brojke su zastrašujuće dobre - 36 poena, 13 skokova, 6 asistencija. Evo i Lebronovih - 39 poena, 10 asistencija i 8 skokova. 

Srpki košarkaš je skroman, pa u poređenju sa Lebronom odgovara:

- Lebron Džejms je najbolji igrač u ligi, igra na drugoj poziciji, nas dvojica smo potpuno različiti tipovi košarkaša, pa nema potrebe da nas neko poredi. U ovom duelu sam imao dosta slobode, a kad je tako igram bolje. Uzimam ono što mi utakmica pruža, ali svi bismo više voleli da sam postigao koji poen manje, a da je Denver pobedio - kaže Jokić.

Lebron Džejms

EPA

Lebron Džejms, Foto: EPA

Nova briljantna partija uvrstila je Nikolu Jokića među legende Denvera, budući da je postao tek drugi igrač u istoriji kluba koji je u jednoj sezoni imao barem dve utakmce s učinkom od najmanje 35 poena, 10 skokova i pet asistencija. Pored njega to je još samo uspeo Aleks Ingliš, koji je dres ovog kluba nosio od 1980. do 1990. godine.

Komentari (1)

Nona

08.03.2018 15:43

Reci su suvisne, bravooo!