Ivica Dačić
Profimedia
Albanija Elbasan Kamenovanje autobusa orlovi
Albaniji upućena protestna nota zbog napada na srpske fudbalere, Foto: Tanjug/AP

"Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka je, posle instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Republike Srbije zbog teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje 'da se nije ništa desilo' ", navedeno je u saopštenju MSP.

Ministarstvo spoljnih poslova će, zbog ovog neprimerenog postupka albanskog ambasadora, preduzeti odgovarajuće mere u skladu s diplomatskom praksom.

Boćka je ranije večeras bio hitno pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije kako bi mu bila uručena protestna nota.

Kako je tada saopštilo Ministarstvo, uprkos činjenici da je reč o utakmici visokog rizika, incident svedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji ove fudbalske utakmice.

Srbija očekuje i zahteva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbedni dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice.

Srbija očekuje da počinioci ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni, navedeno je u saopštenju.

 

 

Komentari (3)

2KD

07.10.2015 21:46

Da je nije i on kao i onaj kroasan odbio ??? Kakvu politiku vodi ova banana drzava ne bi me cudilo da neko kurira prebije zato sto je to odneo

mile

08.10.2015 00:02

normalna drzava na to reaguje tako da protera tog ambasadora i povuce svog a nas vucic trpi ponizenja hrvata pa sad albanaca dokle brate mili jel ti neko preti pa zovi putina i ne boj se ni ti ni mi.svi vidmo sto sledi zauzmi pozigiju dok nije kasno.

vitez

08.10.2015 18:32

Ne šljive nas ni za ić, tako i hrvatski ambasador, rekao bez bureka ne primam ništa.