Maja Manojlović isekla tortu za mališane i njihove mame
Vladimir Živojinović
Duško Vukajlović sa budućim  predsednikom

Vladimir Živojinović

Duško Vukajlović sa budućim predsednikom, Foto: Vladimir Živojinović

Naime, već po tradiciji, predstavnici našeg lista na godišnjicu osnivanja novina obilaze ustanove u kojima su smeštena deca i počaste ih tortom. Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik našeg lista, juče je, na 9. rođendan „Alo!“ novina, u društvu slavne voditeljke Maje Manojlović obišao Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i mališanima koji su tu na lečenju odneo tortu, sokiće i knjige koji će im prekratiti vreme dok leže u bolničkoj postelji.

Maja Manojlović isekla tortu za mališane i njihove mame

Vladimir Živojinović

Maja Manojlović isekla tortu za mališane i njihove mame, Foto: Vladimir Živojinović

Mališani na odeljenju neurologije bili su oduševljeni poklonima, a Toma Nikolić (5) iz Beograda spretno je pozirao ispred aparata našeg fotoreportera i uživao u torti, dok je njegov tata uz osmeh komentarisao kako mu je to prva slika za buduću predsedničku kampanju. Tomina mama nam je rekla kroz šalu da je još od rođenja spreman za vodeću ulogu.

- Toma je već naučio da naređuje kao stariji brat, jer ima sestru bliznakinju, mlađu od njega svega pet minuta.
Za razgovor je bio raspoložen i Nikola (9) koji je na klinici zajedno sa mamom. Zahvaljujući stručnom i ljubaznom osoblju klinike, on se oseća dobro, pa nam je veselo ispričao kako svakodnevno uživa u igri sa drugarima, gleda TV ili igra igrice. Deca na odeljenju neurologije vidno uživaju u novim posteljinama i oplemenjenom prostoru koji je uređen po njihovoj meri zahvaljujući donaciji kreatorke Verice Rakočević.
Direktor klinike, doktor Zoran Radojičić, istakao je da rade punim kapacitetom 24 sata dnevno.

Toma Nikolić

Vladimir Živojinović

Toma Nikolić, Foto: Vladimir Živojinović

- Dnevno imamo oko 500 pacijenata, a na odeljenju leži do 300 dece. Kapacitet klinike koja je građena 1936. je 100 kreveta. U našu kliniku dolaze pacijenti ne samo iz Srbije, već iz celog regiona. Ono što je za nas najvažnije je da napravimo novu kliniku, jer nam je potreban veći prostor. Ali, evo, nakon 40 godina prvi put su premijer i ministar zdravlja prepoznali tu našu potrebu i najavili izgradnju nove zgrade, što bi dalo mogućnost da se unapredi postojeća usluga i da se razviju nove medicinske prakse - istakao je dr Radojičić. Na pitanje šta im je od opreme najpotrebnije, doktor kaže da je klinika solidno opremljena, ali da su trenutno potrebni aparat za anesteziju i specijalistički ultrazvuk za decu kojoj je transplantovan bubreg.

Dr Radojičić nas ugostio  pored novog loga Klinike

Vladimir Živojinović

Dr Radojičić nas ugostio pored novog loga Klinike, Foto: Vladimir Živojinović

 

Dečji osmeh nema cenu

- Dečji osmeh nema cenu, naročito ako se izmami deci koja svoj dan provode u bolničkoj postelji. To što „Alo!“ radi već godinama je divno. Rođendanska torta i pokloni otišli su na pravu adresu, usrećili ste sve mališane sa Dečje klinike i meni je zadovoljstvo što sam dala svoj mali doprinos vašoj akciji - istakla je šarmantna voditeljka Maja Manojlović, poručivši da svako treba da bude human onoliko koliko je to u njegovoj moći, a posebno kada su u pitanju deca.

Komentari (1)

Osmeh

15.10.2016 15:52

Vrlo dirljivo i neuobicajeno!Svaka cast! Srecno vam bilo!