Slobodan Milošević
Profimedia
Slobodan Milošević

Profimedia

Slobodan Milošević, Foto: Profimedia

Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije i lider Socijalističke partije Srbije, diplomirao je 9. oktobra 1964. godine sa srednjom ocenom 8,90, dok je lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković sa srednjom ocenom 8,60 diplomirao 16. septembra 1968. godine, ekskluzivno otkriva „Alo!”.

Svedočanstvo Slobodana Miloševića

alo.rs

Svedočanstvo Slobodana Miloševića, Foto: alo.rs

Iako je nova moda da se političari bez ikakvih dokaza na sva usta hvale da su bili izuzetno uspešni studentni, a poneki čak idu toliko daleko da doktoriraju na sopstvenim fakultetima, i to čistom desetkom, „Alo!” je odlučio da zaviri u indekse onih koji su u određenom periodu držali sudbinu zemlje u svojim rukama.

Slobodan Milošević je rođen u Požarevcu 20. avgusta 1941. godine i završio je Pravni fakultet u Beogradu. Prvu godinu studija Slobodana Miloševića obeležile su sedmice i devetke, iskrala se tu i jedna osmica, a šestice nije dobijao.

Nekadašnji šef države je sjajno znanje na prvoj godini fakulteta pokazao na predmetu Istorija države i prava, iz kojeg je 28. juna 1961. godine dobio desetku.

Vuk Drašković

Zoran Lončarević

Vuk Drašković, Foto: Zoran Lončarević

Vuk Drašković je rođen je 29. novembra 1946. godine. Kako se navodi u njegovoj biografiji, trebalo je da studira medicinu u Sarajevu, ali se odlučio za Pravni fakultet u Beogradu.

Za razliku od Slobe, lider SPO tokom prve godine studiranja nije uspeo da dobije najvišu ocenu. Drašković je imao tri devetke, jednu osmicu, a predmet Ustavno pravo je jedva položio, odnosno dobio je šesticu.

Svedočanstvo Vuka Draškovića

alo.rs

Svedočanstvo Vuka Draškovića, Foto: alo.rs

Prvu desetka se nekadašnjem opozicionom lideru osmehnula 11. juna 1966. godine, na drugoj godini studija, i to iz predmeta Uvod u građansko pravo i stvarno pravo, a drugu je dobio devet dana kasnije iz predmeta Upravno pravo.

Slobodanu Miloševiću su drugu godinu studija obeležile osmice, dobio ih je čak tri, a u indeks je upisao i jednu devetku i jednu sedmicu. I na drugoj godini studija nekadašnji šef države mogao je da se pohvali desetkom, i to iz predmeta Građansko pravo 2. deo.

Treća godina studija nekadašnjeg predsednika Srbije protekla je u istom maniru kao i prve dve, a najveće uspehe postigao je tokom četvrte godine. Poslednju godinu obeležile su mu desetke, a dobio ih je čak četiri.

Lider SPO je treću godinu fakulteta pregurao sa prosečnim ocenama, naređao je sve ocene, od šestice do desetke, u samo jednoj godini. Drašković je, baš poput Slobodana Miloševića, najveći uspeh tokom studiranja postigao tokom završne godine. Na četvrtoj godini nekadašnji opozicioni lider nanizao je četiri desetke i dve devetke.

Komentari (4)

Stefan

11.10.2017 17:05

Dzabe ocene i fakulteti, imali smo Verbica, Djelica, Sutanovca, Djilasa, Tadica, Zoranu Mihajlovic, Lazara Krstica i mogu da nabrajam do sutra i to svi sa jakih fakulteta, pa sta?

Rosuljac

11.10.2017 21:41

Vuk je bolji i kvalitetniji čovek i na svojoj savesti, za razliku od Slobe ne nosi ni jedan tuđi život.

Vjekos

11.10.2017 21:55

Slobodan uopšte nije delovao kao pravnik. Bio sam ubedjen da je završio ekonomiju ili prirodne nauke. Čemu ocene kad se ne zna oceniti plan z-4, Rambuje. Nemamo Krajine, Kosovo. To su veliki promašaji

Никола Савић

13.10.2017 03:09

С обзиром, да је Милошевић био масовни убица који је ликвидирао своје политичке опоненте, и да је уништио државу којом је владао, џабе му и пет факултетских диплома, а не једна! Што се тиче Вука, човек је парекселанс, интелектуалац! То што Вук на факултету није имао све десетке, показује да није желео да буде штребер, и ту нема ничег лошег, напротив!