Ana Brnabić
Alo!/Dejan Briza
Ana Brnabić

Alo!/Dejan Briza

Ana Brnabić, Foto: Alo!/Dejan Briza

- Sastanak je zakazan za početak naredne nedelje. Ana će predsedniku izložiti svoje stavove u vezi sa rekonstrukcijom Vlade, rezultatima rada ministara i njenim predlozima kome bi trebalo da se zahvali na saradnji - navodi naš dobro obavešteni izvor.

Drama koja se ovih dana dešava u Vladi Srbije svoj rasplet će imati u ponedeljak, jer će tada javnost Srbije saznati ko će od ministara ostati bez fotelje.

Aleksandar Vučić i Ves Mičel

Alo!/Vladimir Marković

Aleksandar Vučić, Foto: Alo/Vladimir Marković

Pored ostalih trebalo bi da se reši i najvažnije, a to je da li će potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ostati član Vlade ili će se Brnabićeva sama povući, kako je između redova i najavila u saopštenju koje je u ponedeljak dala Tanjugu. O svemu tome u četiri oka odlučiće premijerka Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

O smenama u Vladi odlučuje

Ana Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević rekao je da o smenama u Vladi Srbije odlučuje predsednica Vlade Ana Brnabić. Na pitanje da li će biti smenjen, on je odgovorio da nema vremena da se bavi time pored svog posla.

- Moj posao kao ministra jeste resor koji vodim i ja se trudim da svakog dana učim i širim svoje znanje. Šireći svoje znanje otvaraju mi se neke druge stvari i mene je Ana Brnabić kao predsednica Vlade izabrala u svoj tim. Ona vodi tim, ona ocenjuje tim i ona je ta koja donosi odluku treba li nekoga zameniti u njemu. Ja ću nastaviti da se trudim i tako da radim, a na njoj je kao kapitenu da odlučuje - objasnio je ministar.

Politički analitičar Dragomir Anđelković istakao je za „Alo!” da će u ponedeljak početi rešavanje svih problema koje postoje u Vladi.

- Ali nisam siguran da će se svi problemi momentalno i rešiti tog dana. Vučić će sagledati šta Ana Brnabić ima da mu kaže. On svakako već ima stavove o tome da li treba da se vrši rekonstrukcija i na koji način, pa će iz toga proizaći njegova odluka. Znajući Vučića, on neće žuriti, već će sistematski sagledati sve argumente za i protiv i doneće odluku u realnom roku. To možda bude ponedeljak, ali to može da bude i u toku sledećih deset dana - kazao je Anđelković.

Podsećanja radi, premijerka je najavila da će predsednika Srbije zamoliti, čim se on vrati iz Brisela, da razgovaraju o rekonstrukciji Vlade.

- Funkcionisaćemo kao tim, bez pojedinačnih sujeta i promovisanja ličnih agendi i imaćemo rezultate, ili ja ne moram da budem predsednica Vlade. Razgovore o rekonstrukciji Vlade predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja započinjemo u najkraćem mogućem roku - kazala je ona pre nekoliko dana.

Vulin: O rekonstrukciji treba da odluči Vučić!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, odgovarajući na pitanje o rekonstrukciji Vlade i o tome vidi li sebe i dalje kao deo tog tima, istakao da je „nezahvalno govoriti o sebi“.

- O ovoj rekonstrukciji Vlade treba da odlučuje onaj ko je formulisao politiku koju su građani Srbije podržali, a to je Aleksandar Vučić. Do tada ministri uopšte ne treba da se bave time, nego treba da rade svoj posao i da od toga ne prave temu. Ja od toga ne pravim temu, možete da pratite moje političko delovanje svih ovih decenija. Verujem u zajedničku ideju - rekao je on.

 

Komentari (17)

ljubica

22.03.2018 16:24

Pre ce da leti Ana nego gipsana Zoka.

Hajduk

22.03.2018 22:32

@ljubica - Ne bih se slozio sa tim... Ana je pokazala da je izuzetno sposobna i opravdala je ocekivanja predsednika.

Slađa84

22.03.2018 22:56

@ljubica - Ana ima neuporedivo veće poverenje Vučića nego gipsana. Tako da Ana nije u ovom slučaju za zamenu. A svi ostali - po zasluzi.

majkic

22.03.2018 17:25

Nije mi jasno da li bi mozda ,ako bi bila Zorana namesto Brnabicke , dovela ponovo u vlast svoje drugare one koje niije imao pas zasta da ujede a sta sve imaju danas . Kako je ona uopste promakla Vucicu .

Nevenka

22.03.2018 17:57

Dobro rece neko .Ne verujem da ce biti Zorana jer bi ona dovela ponovo svoje drugare a sada bogate ljude one sto nekada nisu imali ni soljice za kafu ili su spavali kod tetke na kaucu i njima slicne .

Ergela

22.03.2018 18:38

Treba dobro sagledati rezultate rada svakog ministarstva i na osnovu toga vršiti rekonstrukciju. Naravno, predsedniku treba sve predočiti i neka konačna odluka bude njegova.

Ergela

22.03.2018 18:43

Premijerki je sa punim poverenjem predata funkcija, tako da će i njeni predlozi biti potpuno merodavni i prihvaćeni.

Hajduk

22.03.2018 22:31

@Ergela - Jeste... i mislim da je Ana opravdala poverenje koje joj je ukazao predsednik Vucic

Nesa95

23.03.2018 01:09

@Ergela - Slazem se i verujem da ce samo oni koji ne zasluzuju takvu funkciju leteti sa funkcije

Ergela

22.03.2018 18:48

Treba odabrati tim koji će raditi u skladu sa političkom idejom koju je narod podržao.

Ergela

22.03.2018 19:15

Tim mora biti usklađen da se ne bi rasipala energija na prepirku i ubeđivanja, već da se jednodušno rešavaju problemi.

Milica

22.03.2018 19:52

Verujem u njihovu odluku!

donde

22.03.2018 20:22

Podrzavam Anu potrebno je osveziti vladu novim ljudima koji mogu da funcionisu timski

Nikodije

22.03.2018 20:25

I ako dodje do rekonstrukcije vlade to ne znaci da nije dobro radila, vec da bi rezultati bili jos bolji.

Hajduk

22.03.2018 22:29

Bitno je da se u ponedeljak donese odluka koja ce biti najbolja za Srbiju i nas gradjane.

Slađa84

22.03.2018 22:54

O rekonstrukciji Vlade ne treba praviti cirkus i atrakciju. O tome će odlučivati Vučić zajedno sa premijerkom i doneće odluke najbolje za rad Vlade.

Nesa95

23.03.2018 01:06

Puna podrska za premijerku i da nastavi da radi kao do sada