Grudi brushalter
Shutterstock
Grudi brushalter

Shutterstock

Grudi brushalter, Foto: Shutterstock

Većini žena grudi se potpuno razviju 3 do 4 godine nakon prve menstruacije, a proces rasta grudi završi u prilično ranoj životnoj dobi.

Veličinu grudi određuju faktori poput genetike, težine, godina i trudnoće, a promene u veličini i obliku grudi događaju se tokom celoga života, ali u određenoj dobi grudi prestanu da rastu.

Menstruacija takođe utiče na promenu u veličini.

Tokom trudnoće grudi narastu i po nekoliko brojeva, a tkivo se može jako raširiti, pa se možda neće moći potpuno vratiti na pređašnje stanje. Osim toga i dojenje može uzeti svoj “danak” i promeniti izgled dojki.

Genetika igra najveću ulogu u veličini i obliku ženskih grudi. Geni utiču na količinu hormona koji potom utiču na tkivo u grudima određujući gustinu, ali i izgled kože.

1. Dobar grudnjak

Često žene nose pogrešne veličine grudnjaka, važno je znati pravu veličinu.

2. Ishrana

Estrogen koji se nalazi u soji može povećati grudi, jer je upravo on glavni sastojak preparata koji obećavaju povećanje grudnog koša. Zeleno povrće je odlično za zdravlje celog organizma, a gvožđe u njemu sadržano navodno deluje na povećanje grudi.

3. Vežbe za grudi

Stiskanje dlanom o dlan je vežba koju možete izvoditi i u školi, a dobar učinak imaju i sklekovi koji će ojačati mišiće.

4. Šminka

Make up kist i bronzer mogu povećati vaše grudi. Na grudi nanesite mleko ili losion za telo, pa zatim bronzer dve nijanse tamniji od boje kože.