Voda i hrana
Profimedia.rs
Voda i hrana

Profimedia.rs

Voda i hrana, Foto: Profimedia.rs

 Svaka dijeta podrazumeva odricanje od određene vrste hrane, naročito kaloričnih ugljenih hidrata i masnoća koje najviše debljaju.

Ipak, dobra vest je da postoji situacija u kojoj smete da prevarite dijetu, a da ne požalite odnosno da ne pokvarite proces mršavljenja.

Omiljenih ugljenih hidrata i masnoća poput peciva, bele testenine, sladoleda i maslaca, ne morate da se u potpunosti odreknete ako ste na dijeti.

Naime, najbolje vreme da jedete ovu hranu jeste tokom doručka, dok masnoće neće naškoditi vašoj liniji ako ih konzumirate u 10 ujutro. Na taj način organizam ima dovoljno vremena tokom dana da potroši unesene kalorije.

Doručak biste uvek trebalo da praktikujete unutar jednog sata nakon buđenja, ručak otprilike 4 i po sata posle, a nekoliko sati nakon toga večeru.

Ako pravite prevelike pauze između obroka, bićete gladni, a što ste gladniji, to su veće šanse da prevarite dijetu i pojedete nešto nezdravo i kalorično.

 Pazite i da večeru uvek jedete najmanje tri sata pre odlaska na spavanje kako u krevet ne biste išli sa želucem punim neprobavljene hrane.