Beli luk
Shutterstock
Beli luk

Shutterstock

Beli luk, Foto: Shutterstock

Da li ste znali da se beli luk može koristiti u terapiji nežnih delova tela? Kao što je, na primer, unutrašnjost uha...

Ako ostavite komadić belog luka u uhu tokom noći, to će ti očistiti uho iznutra. Kiselina iz belog luka će ući u uho i očistiti sva "strana tela" koja se u njemu nalaze (od viška voska do gljivica).

Ako imate upalu uha ili vam zvoni u ušima, slobodno isprobajte. Antibakterijska svojstva belog luka će očistiti uši (omekšati smolu u ušima) i spriječiti infekciju!

Ali, da bi ova "terapija" bila uspešna, potreban vam je organski beli luk. Dakle, bez ikakvih pesticida (koji vašem uhu mogu načiniti više štete od koristi). Jednostavno odstranite vrhove češnja, oljuštite ga i stavite u uho. Nemestite češanj tako da ne ispadne, ali pazite da vas ne žulja i ostavite tako preko noći. Ujutro uši isperite vodom i dobro ukoliniteostatke fosforne kiseline koja se iscedila i komadiće belog luka.

Komentari (2)

јојо

28.05.2018 07:08

УВО и ЧЕН БЕЛОГ ЛУКА -КАЖЕМО МИ СРБИ

Ana

28.05.2018 08:15

Nikako! Probala sam jednom i htela sam da umrem od bolova. Unutrasnjost, spoljasnjost uva, vrat... sve pece, kida. Neizdrzivo! Porodica mi je svedok da sam sve uradila po savetu medicinske sestre, a i kako sam prosla.