Recept za ukusni džem od višanja sa želatinom!
Džem od višanja sa želatinom je jednostavan i ukusan domaći desert, koji se vrlo lako priprema.
Sastojci:
1 kg višanja
400 g šećera
10 grama želatina
½ limuna
Prilikom priprema džema od višanja možete dodati sok od limuna prema svom ukusu. Ovaj džem će biti odličan dodatak za doručak, a može se koristiti kao fil za omiljene krofne ili palačinke.
Kako pripremiti džem od višanja?
Oprane višnje lagano očistiti od koštica i staviti u dublju posudu. Dodajte šećer, pomešajte i ostavite 30 minuta da odstoji. Zatim dodajte sok od limuna i sve sastojke izmiksirajte u blenderu. Dodajte želatin, promešajte i ostavite da odstoji još 10-15 minuta.
Zatim mešavinu dovedite do ključanja na niskoj temperaturi stalno mešajući i kuvajte 20 minuta bez prekidanja mešanja. Vreli džem ostavite da se malo ohladi, a onda sipati u odgovarajuće tegle i ostaviti da se potpuno ohladi.