Hleb, crni hleb
Shuterstock
Hleb, crni hleb

Shuterstock

Foto: Shuterstock

Paleo hleb po receptu blogerke Alise Bunjevac dobija se miksovanjem sastojaka u blenderu i ne sadrži pšenično brašno. Pun je proteina i zdravih masti, a odličan je da se jede sa laganim namazima.

Potrebno je:

- 400 g indijskih oraščića
- 8 svežih jaja
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 4 kašike kokosovog brašna
- po potrebi oko 50 ml vode

Priprema:

Sve sastojke osim vode stavite u blender. Miksajte dok ne dobijete gustu glatku smesu.

Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje i pecite u rerni sat vremena na 180 stepeni. Kad je hleb gotov, neka ostane pola sata u kalupu, neka se sasvim ohladi pre rezanja i korišćenja.

Ovaj hleb je pun proteina i zdravih masti.

Komentari (1)

bojan

02.08.2018 18:55

Hleb bez pšeničnog brašna, bezalkoholno pivo i ostale gluposti. Niko da kaže ljudima da je ključ mršanja u povećanju fizičke aktivnosti, a ne izmišljanju raznih gluposti sa hranom.