NAPRAVITE BUREK, SAMI KOD KUĆE! Nikad nije bilo lakše!
Sastojci
PROČITAJTE JOŠ I OVO:
500 g kora za pitu
600 g mlevene junetine
1 glavica sitno nasečenog luka
2-3 čena sitno nasečenog belog luka
2 zelene paprike isečene na kockice
1 ljuta paprika sitno isečena
1 paradajz bez ljuske, sitno isečen
1 mesna kocka
1 kašičica kumina u prahu
1/2 veze sitno nasečenog peršuna
morska so
sveže mleveni biber
maslinovo ulje
za premazivanje kora
1 dl mešavine ulja i mleka sa malo soli
za premazivanje jufki
1 žumance umućeno sa malo vode i mleka
i još
1-2 ljute paprike isečene po dužini
1-2 paradajza isečena na kriške
Priprema
1. Rernu zagrejati na 200°C
Pleh obložiti papirom za pečenje.
2. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli, dodati paprike i beli luk a nakon par minuta i meso.
Kada meso promeni boju, umešati paradajz, usitnjenu mesnu kocku, sve predviđene začine i na kraju nasečeni peršun.
Dobro promešati, doterati ukus i skloniti sa vatre.
3. Svaku koru premazati, preklopiti na pola, naneti kašiku dve nadeva i uviti u rolnu.
Ređati uvijeni burek po plehu, proseći svaki po sredini, premazati umućenim žumancetom a u proreze udenuti po jednu šnitu ljute paprike i paradajza.
4. Peći u zagrejanoj rerni oko 25 minuta, do zlatno smeđe boje.