Muva
Printscreen Youtube
Muva

Printscreen Youtube

Muva, Foto: Printscreen Youtube

Svake sezone borimo se sa njima - noću nas muče komarci, a danju muve koje nam ne daju ni da na miru ručamo. Neki od nas su se toliko privikli na njih da se prave i da ih ne primećuju, što nikako nije pametna strategija. A ako vam treba razlog da se prihvatite krpe ili bilo čega sličnog i odbranite svoj tanjir od dosadne muve, otkriće vam ga entomolog Ron Harison.

- Dovoljno je da muva samo na sekunt sleti na vaš obrok i da ga kontaminira užasnim bakterijama koje je pokupila ko zna gde - kaže Harison za Dejli Mejl. Kako on otkriva, muve na nogama i krilima nose više od 200 bakterija. A ako vam sve ovo nije dovoljno gadno, znajte i da muve uvek kada slete na hranu povraćaju ono što su prethodno pojele.

Što znači da ukoliko ovim insektima dozvolite da se goste zajedno sa vama, rizikujete da obolite od kolere, dizenterije, tifusa i još mnogo zaraza. I zato gledajte da po svaku cenu odbranite tanjir od njih, a ukoliko su i pored mera predostrožnosti uspele da prošetaju preko nekog komada hrane, obavezno ga odstranite.

Tagovi