Žena, rak, bolest
Shutterstock
Žena, rak, bolest

Shutterstock

Žena, rak, bolest, Foto: Shutterstock

Kada je Džanet Marej-Vejklin (Janette Murray-Wakelin) saznala, u 52-oj godini, da ima veoma agresivnu vrstu raka dojke i da može da očekuje samo da će živeti još oko šest meseci, ona je smatrala da je to nešto neprihvatljivo.

Nakon obimnog istraživanja o svom stanju, Džanet je odlučila da radi zajedno sa lekarom prirodne medicine sa kojim će osmisliti sveobuhvatan pristup lečenja prirodnim putem, uključujući njeno telo, ali i duh.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je rekla: "Znala sam da je imalo smisla da učinim sve što mogu kako bih snabdela telo sredstvima koja su mu bila potrebna na putu ka optimalnom zdravlju. Naše dugogodišnje istraživanje nam je dalo ne samo znanje da uradimo upravo to, već i poverenje i sigurnost da je to

pravi izbor."

Dženet je već bila aktivna, ali je odlučila da pojača zičku aktivnost tako što je počela raditi vežbe istezanja i trčanje na duge staze. Svoje vreme koje je provodila u vežbanju iskoristila je da se približi prirodi, bilo da je bosonoga trčala po plaži ili planinskim putem.

Ona je takođe odlučila da poveća unos hranljivih sastojaka. Otkrila je da je post na sokovima sjajan način da snabde svoje telo sa više hranljivih sastojaka, jer ona jednostavno nije mogla da pojede količinu hrane koja je bila potrebna telu da bi se snabdelo sa dovoljno nutrijenta. Ona se priseća da je pila toliko soka od šargarepe da joj to sada izgleda kao prikolica šargarepe nedeljno, a onda je počela da pije i sok od ječmene trave nakon saznanja o njenom visokom sadržaju vitamina, minerala, aminokiselina i hlorola.

"Znala sam iz istraživanja koje smo uradili, da je to bio ključni faktor u zaustavljanju mutacije ćelija raka", rekla je ona. "Rak ne može da opstane u okruženju koje je bogato kiseonikom, samim tim što više kiseonika mogli uneti u telo kroz vežbe, duboko disanje i ispijanje soka, to bolje!"

Još neke od namirnica koje je počela da jede više su brokoli, cvekla i prokelj.

brokoli

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Prelazak na sirovu hranu je transformisao njeno zdravlje

Dženet se dugo hranila veganski, ali je odlučila da odustane od kuvane hrane i pređe na skroz sirovu ishranu, koja joj je dala, kako ona kaže, neverovatnu jasnoću i bistrinu uma skoro odmah, a takođe joj je pomogla i da smrša. Ona je rekla da, iako joj je ishrana bila relativno dobra, a promena u režimu ishrane nije bila drastična, poboljšanje u njenom zdravlju je bilo ogromno.

"Ne samo da sam odmah doživela jasnoću uma, povećanje energije, ubrzano lečenje povreda i osećaj blagostanja, već sam se izlečila od raka!"

PROČITAJTE JOŠ:

Zapravo ne može biti bolje od toga!

Šest meseci koje su joj doktori rekli da će živeti su istekli, a ona je izgledala bolje nego ikada i znaci
kancera su napustili njeno telo.

Dvanaest godina nakon njene strašne dijagnoze, Džanet i njen suprug odlučili da istrče 365 maratona za 365 uzastopnih dana, uprkos tome što su u svojim 60-im godinama, dokazuje da je ona potpuno zdrava i da napreduje. Ona kaže da je ovo uspela zahvaljujući vežbanju i ishrani.

Uticaj pšenične trava na zdravlje ljudi obolelih od kancera Džanet nije jedina osoba koja je demonstrirala neverovatnu moć lečenja prirodnim putem. Kada je 74-godišnji Irac, Deni Mekdonald, odlučio da izbegne savete svojih lekara da se podvrgne hemoterapiji zbog raka želuca u korist uzgajanja i ispijanja pšenične trave, oni su mu rekli da će biti mrtav u roku od nekoliko nedelja. Umesto toga, ispostavilo se da njegov izbor bio pravi i da mu je spasio život. On je praktično izlečio svoj rak uz pomoć pšenične trave i posta na sokovima, to mu je čak omogućilo da prestane da koristi lekove koji su mu bili propisani.

Pšenične trava je oko 70 odsto hlorol, koji pomaže telu da nosi više kiseonika u krvi i jača ćelije. Pored toga, njegova antibakterijska svojstva sprečavaju razvoj nezdravih bakterija. To je jedan od najsuperiornih "superhrana" koje postoje, za detoksikaciju krvi i jačanje imuniteta.